Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm CODA
Apeldoorn, Gelderland

Een beetje verscholen, wat ingeklemd, ligt het museum in het centrum van de stad. Begrijpelijk nu we weten aan welke eisen de architect moest voldoen bij de bouw. Een mooi gebouw en een mooi museum.

Hertzberger
Hij is de architect van het CODA gebouw. Hertzberger heeft een U-vormig gebouw geplaatst om het Huis voor de Schoone Kunsten, waarin het cursuscentrum voor kunstzinnige vorming Markant en het podium en filmtheater Gigant zijn gehuisvest. De vrije stand van het Huis voor de Schoone Kunsten was een voorwaarde in de prijsvraag. Het gebouw heeft een speelse vorm met veel niveauverschillen. Een gebouw waar je dwars doorheen kijk.
CODA museum
Het museum is een onderdeel van het cultuurhuis CODA. Naast het museum is er ook een bibliotheek en het archief in ondergebracht. CODA is een acroniem dat is afgeleid van Cultuur Onder Dak Apeldoorn. Sieraden en kunst op en van papier staat centraal in het expositiebeleid. De collectie van het voormalige Van Reekum Museum vormt de basis van de collectie moderne kunst van het CODA museum. De collectie hedendaagse en moderne kunst is erg breed: schilderijen, sculpturen en grafiek, maar ook ex librissen, kunstenaarsboeken en sieraden. Met name de sieradencollectie geeft een goed overzicht van 1960 tot heden.

CODA Museum www.coda-apeldoorn.nl
Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn


Home