Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUS


Vraag hier uw gratis CKplus Nieuwsbrief aan!
Stadswandeling Groningen stadswandelingen


 • De mooiste Groningse Stadswandelingen Groningen stad stadswandeling klik hier

 • Groningen Monumentenstad, monumenten in de stad Groningenklik hier

 • Ga naar het expositie overzicht van heel Nederland klik hier

 • Ga naar het overzicht met 625 stadswandelingen in heel Nederland klik hier

 • Groninger Museum klik hier
  De mooiste stadswandelingen in Groningen

  G R O N I N G E N  Groningen architectuurwandeling 6km print + GPS
  Groningen Kunstroute print + 3,95 euro
  Groningen De Stad print
  Groningen Stadswandeling Groningenprint
  Groningen Boerderij StadswandelingGids
  Groningen Thema Stadswandeling Gevelstenen Met Gids*
  Groningen De Hofjes wandeling Karakter Bram Schuilenga * gids
  Groningen Stadswandeling met gids*
  Groningen Stadswandeling Groningen print
  Groningen stadswandelingen Groningen centrum (3)print
  Groningen, een uit te printen stadswandeling Start Stationsgebouwprint
  Groningen Stadswandeling Start Stationprint
  Groningen Stadswandeling De stad van het noorden, gratis te downloaden, start stationprint • Groningen, stadswandelingen verkrijgbaar bij VVV VVV
  De binnenstad geeft ontelbaar onverwachte plekjes. Er zijn diverse wandelmogelijkheden

  Groningen Kunstroute te downloaden voor 3,95 lees meer
  Korte info Route Groningen centrum
  U krijgt tijdens deze route heel wat dieren te zien: twee paarden, een veulen, kikkers, en een kind met een lam. Maar ook enkele kleine bouwwerken, onder meer van Rem Koolhaas. Opvallend is de grote keramiekmuur met digitale verhalen en filmpjes, waaraan u ook zelf kunt bijdragen. Verder veel beelden, historisch en modern. En niet te vergeten een boom van een kunstwerk van Armando.

  Groningen Stadswandeling 7 km te downloaden - uit te printen Start NS station klik hier
  Er gaat niets boven Groningen. Veel architectuur

  Groningen 4 thematische wandelingen met Gids lees meer
  Groningen Stadsboerderijen wandeling Tegenwoordig lijken stad en platteland twee strikt gescheiden werelden, maar in voorbije eeuwen was dat wel anders. In elke stad woonden wel stadsboeren; zo ook in Groningen. Tijdens deze speciale themawandeling in Groningen komt u meer te weten over deze boerse stadjers.
  De themawandeling ‘Boeren, burgers, buitenlui’ begint in de binnenstad van Groningen en loopt via de zeventiende-eeuwse stadsuitleg naar het gebied dat tot de Vestingwet van 1874 buiten de stad lag. Chronologisch gezien is dit een mooie opbouw: de stadswandeling begint bij de vroege bewoningsgeschiedenis van de nederzetting Groningen en eindigt met het vertrek van de laatste stadsboer uit de Moesstraat.
  Deze themawandeling over stadsboeren voert u langs het Martinikerkhof, waar sporen van een stal uit Oudheid gevonden zijn, de Ossenmarkt, waar van de 17e tot de 19e eeuw vee verhandeld werd, en de Moesstraat waar heel wat ‘mouskers’ en ‘koumelkers’ woonden. Wat dit zijn, komt u aan de weet tijdens deze unieke wandeling!
  GevelstenenwandelingTijdens een stadswandeling valt er zoveel te zien, dat je bijna zou vergeten om zo nu en dan even naar boven te kijken. Daar trekken prachtige, vaak eeuwenoude gevelstenen en andere geveltekens de aandacht. Logisch natuurlijk, want dat is precies waar ze voor gemaakt zijn! In een tijd dat er nog geen huisnummers of postcodes bestonden, en veel mensen niet konden lezen, waren gevelstenen een ideaal hulpmiddel om de plaats van bestemming te vinden.
  Vaak beelden gevelstenen een bepaald ambacht uit. Gevelstenen vertellen veel over de geschiedenis van een pand en de mensen die er werkten en woonden. Tijdens deze bijzondere gevelstenenwandeling in Groningen zult u heel wat verhalen horen die anders achter de gevel verborgen blijven.
  Tijdens deze themawandeling in Groningen bekijkt u de stad met andere ogen. Deze bijzondere themawandeling gevelstenen is niet alleen geschikt voor iedereen die Groningen voor het eerst met een bezoek vereert, maar ook voor degenen die opnieuw kennis willen maken met deze prachtige stad.
  Hofjeswandeling Pelgrims, armen, zieken, ouderen en weduwen, vonden door de eeuwen heen onderdak in de gasthuizen of ‘hofjes’ in de stad Groningen. Wil je hier meer over meer te weten te komen, dan is een hofjeswandeling in Groningen een absolute aanrader. Groningen telt namelijk niet minder dan 32 gasthuizen of hofjes, wat in vergelijking met andere steden erg veel is.
  Achter de deuren van deze vaak al uit de middeleeuwen daterende liefdadigheidsinstellingen, gaan prachtige verstilde plekjes schuil. Oases van rust in de hectische Groninger binnenstad! Veel van deze gasthuizen zijn openbaar toegankelijk, zodat de prachtige binnenplaats bezichtigd kan worden. Tijdens een hofjeswandeling kom je op plekken die tijdens een gewone stadswandeling verborgen zouden blijven.Gedurende deze themawandeling over gasthuizen in Groningen zullen de oudste en mooiste hofjes aan bod komen, zoals het oudste Groninger gasthuis, dat al uit de dertiende eeuw dateert. Daarnaast worden ook wat onbekendere gasthuizen bezocht. Daarom is deze themawandeling niet alleen geschikt voor iedereen die Groningen voor het eerst bezoekt, maar ook voor mensen die deze gezellige stad nog beter willen leren kennen.
  Groningen Stadswandeling met gidsGroningen staat bekend als gezellige studentenstad. En dat klopt! ‘s Zomers zitten de terrassen aan de Grote Markt en in de Poelestraat afgeladen vol, en er is altijd wel wat te doen.Maar Groningen is ook een oude Hanzestad met een boeiende geschiedenis. De middeleeuwse pakhuizen aan de A bijvoorbeeld, herinneren nog aan die tijd. En Groningen is ook bijzonder rijk aan mooie gasthuizen of ‘hofjes’! Ook die kunt u bekijken tijdens deze rondleiding door de binnenstad.
  En wist u dat deze ongekroonde hoofdstad van het Noorden ook een naam heeft hoog te houden wat betreft moderne architectuur? Het Groninger museum, het Gasuniegebouw en het nieuwe Groninger Forum zijn er enkele voorbeelden van.
  Tijdens deze gezellige rondleidingen door Groningen leert u de stad op uw duimpje kennen, zodat ook u na afloop zult zeggen: Er gaat niets boven Groningen

  Groningen Stadswandeling uit te printen LEES MEER
  De wandeling is uit te printen, er is een mooi kaartje met de route bij, veel informatie voor onderweg en foto’s die een beeld geven van al het moois dat u mag verwachten.

  Groningen architectuurwandeling 6 km uit te printen en op GPS lees meer
  Een ruim 6 km lange rondwandeling door het centrum van Groningen. Tijdens de rondwandeling loopt u langs gebouwen die in verschillende bouwstijlen zijn gebouwd. Het Startpunt van de wandeling is bij het NS centraal station van Groningen.

  Groningen Stadswandeling Groningen, 7 kilometer, uit te printen en op GPS Start bij het NS centraal station. lees meer
  Deze stadswandeling leidt u langs de mooiste plekken en gebouwen in het centrum van de stad Groningen. Langs bekende gebouwen, door het Noordenplantsoen en verborgen stille hofjes. En natuurlijk langs de levendige terrassen van deze gezellige sfeervolle stad.
  Het startpunt van de wandeling is bij het NS centraal station van Groningen.

  Stadswandelingen Groningen 1 euro lees meer
  Groningen Algemene Stadswandeling Algemene stadswandeling Veel van de historie van de stad Groningen is bewaard gebleven. Een leuke manier om iets van de roemruchte geschiedenis van de stad te bekijken is natuurlijk te voet. Deze wandeling leidt je niet alleen langs de historische gebouwen, maar besteedt ook aandacht aan de hedendaagse architectuur.

  Groningen stadswandeling, is uit te printen lees meer
  We starten deze goed beschreven en uit te printen stadswandeling bij het zeer mooie en oude stationsgebouw

  Groningen Stadswandeling De Stad van Het Noorden gratis te downloaden, start station lees meer en download de route
  Ontdek Groningen voor een leuke dag uit!
  In de studentenstad met de jongste bevolking van Nederland vind je tientallen musea, galerieën, theaters en festivals waar je kunt genieten van nationaal en internationaal talent.Op de terrasjes met uitzicht op oude en nieuwe architectuur kun je welverdiend bijkomen van het veelzijdige winkelaanbod. Of bezoek een van de hofjes, tuinen of parken.
  Download hier je gratis ANWB stadswandeling Groningen die je langs vele hoogtepunten leidt en uitleg geeft over wat je onderweg tegen komt.
  Ga naar het expositie overzicht van heel Nederland
  klik hier

  Ga naar het overzicht met 625 stadswandelingen in heel Nederland klik hier

  De mooiste monumenten in


  G R O N I N G E N  Groningen monumenten
  “ De kaart toont slechts een selectie uit de 636 rijksmonumenten in Groningen. Groningen is met recht een monumentale stad te noemen. Groningen telt 636 van rijkswege beschermde monumentale panden (rijksmonumenten), 32 archeologische rijksmonumenten, 139 gemeentelijke monumenten, ruim 2500 beeldbepalende panden, 8 door het rijk beschermde stadsgezichten en 12 door de gemeente aangewezen gebieden met bijzondere waarde. Op 23 november 2004 is het aantal gemeentelijke monumenten gestegen naar 214. 75 panden en objecten uit de periode 1940 - 1970 (zg. na-oorlogse monumenten) zijn aangewezen als gemeentelijk monument.

  Combineer een bezoek aan een monument met een stadswandeling: klik hier


  Ga naar het expositie overzicht van heel Nederland klik hier
  Ga naar het overzicht met 625 stadswandelingen in heel Nederland klik hier


  Home