Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Museum Jan van der Togt
Amstelveen, Noord-Holland


Bij mooi weer is het voor ons een vaste wandeling naar het Oude gedeelte van de stad. Vanaf de parkeergarage bij het grote CoBrA museum onder het viaduct door rechtsaf naar het veel kleinere en veel minder bekende museum / galerie Jan van der Togt. Een museum voor moderne kunst dat steeds weer verrast met prachtige exposities en vele handgemaakte glasobjecten.


Jan van der Togt (1905-1995).
De naamgever/eigenaar van het museum heeft zijn hele leven een warme belangstelling gehad voor kunst en vormgeving. Als industrieel liet hij architect Maaskant zijn bedrijfsgebouwen ontwerpen. Maar ook zijn producten, waaronder de Tomadorekjes, zijn een begrip. Nadat Jan van der Togt in 1971 de Tomado fabrieken heeft verkocht, ging hij moderne kunst verzamelen.
De Collectie
Deze bestaat uit sculpturen, schilderijen en hedendaagse glaskunst. De kunstverzameling werd groter en groter en besloot hij de collectie onder te brengen in een eigen museum. In 1990 werd een stichting opgericht. Samen met zijn vriend en kunstenaar Jan Verschoor opende in 1991 het Jan van der Togt museum. Jan Verschoor werd later directeur van het museum.

Over het museum
Het museum is ontworpen door architectenbureau Hoogeveen. Het is een mooi modern gebouw geworden. Met 1200 m2 is er een behoorlijke expositie oppervlakte. Naast het tentoonstellen van delen van de vaste collectie organiseert het museum meerdere eenmanstentoonstellingen per jaar. In de galerie en museumwinkel zijn prachtige glasobjecten en moderne schilderijen te koop

Museum Jan van der Togt www.jvdtogt.nl
Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen


Home