Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Museum MORE, Gorssel.
Museum voor Modern Realisme

Gorssel Gelderland


ďWat mag je van een nieuw museum verwachten? ď. Als je het dorpje in komt rijden en het prachtige gebouw ziet liggen worden alle verwachtingen overtroffen . Het voormalige gemeentehuis is omgetoverd tot ťťn van de mooiste musea van Nederland.

Het Museum.
Het grootste museum voor Modern Realisme is ontworpen door Hans van Heeswijk architecten. Zij renoveerden het voormalige gemeentehuis uit 1914 (A.J.Jansen). De latere uitbreidingen zijn gesloopt. Hiervoor in de plaats is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met 7 mooie, ruime en lichte zalen gebouwd waar je steeds contact houdt met Ďbuitení. Samen met de natuurstenen gevel en de nieuw ingerichte parkachtige omgeving is Hans van Heeswijk architecten er in geslaagd een functioneel en prachtig museum te ontwerpen.
Hans Melchers.
Hans Melchers verwierf eind 2011 het Nederlandse deel van de DS Art collectie. Hierdoor werd voorkomen dat door het faillissement van Dirk Scheringa de prachtige collectie Nederlands Modern Realisme versnipperd zou raken. Melchers is een groot bewonderaar van Carel Willink en de Magisch Realisten. Samen met de werken die hij al bezat en de werken uit de DS Art collectie beschikt het museum met ruim 140 werken over de grootste Carel Willink collectie.


De Collectie.

Museum MORE heeft met ruim 1300 werken de grootste collectie Nederlands Modern Realisme Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Topwerken van Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop zijn ruim vertegenwoordigd. Naoorlogs realistische kunstenaars als Jan Beutener, Co Westerik en Barend Blankert en van gezichtsbepalers uit de hedendaagse figuratieve kunst onder wie Philip Akkerman, Erwin Olaf en Annemarie Busschers vormen een wezenlijk onderdeel van de collectie.Vanaf 2012 heeft MORE reeds veel nieuwe werken kunnen toevoegen van invloedrijke Nederlandse kunstenaars.


Museum MORE, Gorssel www.museummore.nl
Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel


Home