Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Stedelijk Museum s-Hertogenbosch
Den Bosch Noord-Brabant


Het geheel nieuwe museum zou samen met het bestaande en uitgebreide provinciale museum het nieuwe Museumkwartier zijn. Waren we wel goed? Aangekomen bij het bestaande museum zien we geen nieuw museum en staat ook nergens aangegeven hoe je het nieuwe Stedelijk Museum kunt bereiken. Maar goede raad was in dit geval snelle raad, via de ingang van het Noordbrabants Museum kun je ook naar het nieuwe Stedelijk Museum, zodat je niet om hoeft te lopen naar de eigen prachtige entree.

  Stedelijk Museum s-Hertogenbosch
Het Gebouw
Het gebouw is door Bierman Henket Architecten ontworpen. Gerenommeerde designers als de broers Campana en lichtontwerper Ingo Maurer n vele anderen verzorgen de verdere inrichting van het drie lagen tellende gebouw. De inrichting, de indeling, de monumentale wenteltrap en het vooraanzicht van het museum: hier is iets prachtigs tot stand gekomen. Aan de centrale verbindingsgang met het Noordbrabants Museum liggen het vrij toegankelijke restaurant in de voormalige Griffie en de ruime paleistuin.

De Collectie
Keramiek en sieraden van kunstenaars en designers vanaf 1850 vormen de kern van de collectie. Een deel van deze collectie wordt in de wissel-presentaties getoond, zowel werk van gevestigde namen als Picasso en Gijs Bakker en als het werk van hedendaagse talenten. Daarnaast zijn er (tot nu toe zeer) spraakmakende tentoonstellingen van actuele beeldende kunst en design. Publieksvriendelijke activiteiten begeleiden deze presentaties. Ruim 4500 objecten zijn ook via internet te bewonderen.

Er zijn heel veel mooie stadswandelingen. Een aantal is te koop, anderen zijn gratis te downloaden,u kunt ook met gids de stad verkennen. De stadswandelingen zijn verzameld op CKplus overzicht Den Bosch

Stedelijk Museum s-Hertogenbosch www.sm-s.nl
De Mortel 4, 5211 HV Den Bosch


Home