Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Museum No Hero
Delden Twente-Overijssel


Onder de rook van de grote Twentse steden ligt het mooie stadje Delden. Kasteel Twickel, het terras van De Zwaan, het gezellige centrum en het zoutmuseum zijn al een bezoekje waard. Sinds 2018 is er een attractie bij: Museum No Hero.

Geert Steinmeijer.

De collectie bestaat uit werken van verzamelaar Geert Steinmeijer. In 2007 heeft hij de No Hero Foundation opgericht omdat hij de collectie wilde delen met een ieder die wil genieten van kunst. De naam refereert eraan dat het niet om de verzamelaar gaat.
Bij het opzetten van het museum heeft hij de hulp ingeroepen van de ervaren Gemma Boon en Jan de Bouvrie.
Het Museum.

Het museum is ondergebracht in het uit 1726 stammende De Rentmeesterij van Kasteel Twickel. Hier kwamen de pachters van Twickel jaarlijks hun pacht betalen. Na een verbouwing van 2 jaar is er nu Museum No Hero ondergebracht. Jan de Bouvrie heeft het interieur ontworpen en heeft het restaurant ingericht. Het plafond in de gang is nog net zo oud als het huis zelf.


De Collectie.


Geert Steinmeijer verzamelde kunst uit vijf werelddelen en omvat een heel beknopt overzicht van vijf eeuwen kunstgeschiedenis , met de nadruk op de moderne kunst. In negen zalen voormalige kamers vind je een prachtige collectie schilderijen, sculpturen en meubels. Bijzonder is dat je kunt kiezen uit vier audiotours bezien vanuit het perspectief van: een kunsthistoricus, een verzamelaar, een filosoof of een kind.


Museum No Hero Museum No Hero
Hengelosestraat 2/4, 7491 BR Delden


Home