Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSCKplus cultuur en kunstsite van Nederland voor onderwijs en de cultuurtoerist
CKplus DOCENTEN-SITE : agenda en educatieTijl Damen – Interactieve, muzikale kindervoorstellingen
 

DE AGENDA
Data bij-, nascholings- en docentendagen ed.(klik hier) • in juni 2022


 • Mei-juni 2022 Paleis Het Loo Vakoverstijgend: geschiedenis, CKV, burgerschap en maatschappijleerWillem en Marynieuw**

 • Tm 6 juni 2022 Het Rijksmuseum: Document Nederland Junior, maak je eigen fotoserie VO-MBOnieuw**

 • in juli 2022


 • in augustus 2022


 • in september 2022


 • Start 14 september 2022, les op woensdag On The Movie: nieuwe jaaropleiding filmeducatie po-vo-mbo EYE, Breitner nieuw**
 •  KunstSalon Utrecht voor Particulieren en Bedrijfsleven KunstSalon Utrecht
  Naast dat kunst kan worden aangekocht bij De KunstSalon is het ook dé kunstuitleen in Utrecht met een uniek kunstuitleensysteem. Het bedrag van het gekozen kunstwerk wordt in dertig termijn opgesplitst. Het werk kan binnen een jaar nog worden geruild voor iets anders.lees meer over KunstSalon Utrecht voor Particulieren en Bedrijfsleven
  Educatieve programma’s musea,
  Opvallende naslag en opvallende lessen (klik hier) • Gastspreker in de klas, een nieuw platform nieuw**

 • Identiteit, muzeumbezoek vmbo, havo, vwo Catharijneconvent Utrecht nieuw**

 • Gratis filmles over Job, Joris en Marieke Kunsthal Rotterdam groep 5 tm 8 PO nieuw**

 • Mash Up, Leerjaar 1 t/m 4 van alle leerniveaus van het voortgezet onderwijs nieuw**

 • Rotterdam Meemakers + voortgezet onderwijs + HBOnieuw**

 • Activerende werkvorm: Twee voor Twaalf. nieuw**

 • Theatergezelschap BonteHond presenteert SUPERSLOW, een funky voorstelling zonder woorden voor kleuters nieuw**

 • Centraal Museum Utrecht Groep 3 t/m 8: Museummakers PO: In het museum nieuw**

 • Centraal Museum Utrecht Nieuw Programma PO: De kunst van het doorgeven In het museum & online nieuw**

 • Centraal Museum Utrecht VO bovenbouw VMBO, HAVO & VWO: Dwarskijkers!nieuw**

 • Maak een documentaire van je profielwerkstuk, voor docenten. nieuw**

 • Frans Hals Museum Haarlem Educatie programma po en vo nieuw**

 • Wint één van jouw leerlingen straks de profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum? nieuw**

 • Website Kindertheater.nl met 400+ voorstellingen op locatie nieuw**

 • Limburgs Museum nieuw lesaanbod po en vo nieuw**

 • Paleis Het Loo komt op bezoek: educatie in school PO nieuw**

 • KUNSTEDUCATIE.NL, een nieuw platformnieuw**

 • Primair onderwijs: Haal het RijksmuseumAmsterdam in de klas of kom zelf de collectie ontdekken nieuw**

 • Spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek Thermenmuseum Heerlen voert bezoeker met nieuwe mediatechnieken 2000 jaar terug in de tijd .nieuw**

 • Zaansmuseum educatief aanbod ponieuw**

 • 4 Speurtochten voor het onderwijs Speurtocht Oude Stad en Speurtocht Jordaan en Grachten zowel PO en VO, heel voordelig te combineren met boottocht .

 • Tijl Damen, interactief kindertheater voor het basisonderwijs.

 • Kindertheater.nl. De vele artiesten van kindertheater denken graag met je mee.

 • Kunst in de Aula, workshops, Community Art KUNST objecten met een STORY. Voor VMBO, HAVO, VWO, MBO. Kunst en Educatie met een Missie • DE AGENDA:Data bij-, nascholings- en docentendagen • Mei-juni 2022 Paleis Het Loo Vakoverstijgend: geschiedenis, CKV, burgerschap en maatschappijleerWillem en Mary lees meer
  *INFLUENCERS IN DE 17E EEUW Door social media zijn jongeren op vroege leeftijd al bezig met hun gewenste identiteit. Dat was vroeger niet anders. Zo ook in de 17e eeuw bij koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary, de eerste bewoners van Paleis Het Loo. Zij waren de influencers van toen: Willem III als koning-stadhouder en machtigste Oranje ooit, zijn 15-jarige vrouw Mary als Engelse kroonprinses. Hun leven ligt permanent onder een vergrootglas. Alles wat ze deden was erop gericht om hun identiteit te versterken. Natuurlijk botste dit ook wel eens met wie ze echt zijn. Hoe gaven zij vorm aan hun identiteit? Hoeveel kunnen ze van zichzelf laten zien? En hoe zit dat bij jouw leerlingen?
  Lesprogramma Voortgezet Onderwijs Het vakoverstijgende lesprogramma Willem&Mary is samen met Tafel van Vijf muziektheater speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs en start in mei 2022. Het programma bestaat uit een rondleiding in het paleis, aansluitend een muziektheatervoorstelling en een nagesprek waarin veel ruimte is voor inbreng van de leerlingen
  Centraal staan identiteit, ambitie en onzekerheden. In de 17e eeuw, maar ook in het nu. Op onze website staat alle praktische informatie inclusief kosten, data en tijden.
  Voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit tijdsbeeld komt voor in 2 mavo, 2 havo, 2 vwo, 4 havo en 5 vwo.€ 475 per klas van 30 leerlingen (ex. btw). Betaling met CJP is mogelijk.
  18 speeldagen in 2022: van 9 t/m 25 mei en 30 mei t/m 3 juni 2022. Van 10.00 - 12.30 uur of van 13.00 tot 15.30 uur.Het verzorgen van busvervoer is mogelijk op aanvraag.


 • Tm 6 juni 2022 Het Rijksmuseum: Document Nederland Junior, maak je eigen fotoserie lees meer
  * Doe mee met de fotowedstrijd van het Rijksmuseum en win je eigen fototentoonstelling! Thema van dit jaar: Een tweede leven. Hoe recycle jij? Afval scheiden, dingen repareren of hergebruiken. Bewust of onbewust krijgen onze spullen een tweede leven. Hoe ga jij hiermee om? En nog belangrijker: hoe breng je het in beeld! Vind alle informatie over de wedstrijd op de website.


 • Start 14 september 2022, les op woensdag On The Movie: nieuwe jaaropleiding filmeducatie po-vo-mbo lees meer
  * Met trots presenteren wij: On The Movie, onze post hbo leergang filmeducatie voor kunstdocenten! Ontwikkel jezelf tot bevlogen filmdocent & leer de taal van film vloeiend spreken, maken en doceren.
  Van TikTok tot arthouse, van Lucky TV tot video-installatie en van speelfilm tot virtual reality. Film kleurt onze blik op de wereld en is een krachtig middel om verbeelding vorm te geven en verhalen te delen met de wereld. In deze jaaropleiding bundelen de Breitner Academie, het Netwerk Filmeducatie (Eye) en de Nederlandse Filmacademie hun krachten om bekwame filmdocenten op te leiden.
  De opleiding in het kort: Je krijgt les van professionals uit het werkveld: filmmakers, filmanalysedocenten, kunstdocenten en vakdidactici. De opleiding is praktijkgericht. Je leert filmmaken en past het geleerde direct toe in je eigen werkpraktijk. Je krijgt inzicht in de werkwijze van ervaren po- en vo-filmdocenten en ontdekt het buitenschoolse educatieve speelveld van culturele instellingen, filmtheaters en festivals.
  top

  TOP


  Opvallende naslagsites, opvallende lessen.  1. Gastspreker in de klas, een nieuw platform lees meer
   *Gastsprekers.nl is een nieuw platform, waar scholen gastsprekers kunnen boeken voor op school. Denk aan een motivational speaker of een spreker over een bepaald thema, bijv. inclusie & diversiteit.
   De website wordt gebruikt door scholen, bibliotheken om een passende spreker te vinden.
   Door handige filters kan je makkelijk en snel door het aanbod heen bladeren.


  2. Identiteit, vmbo, havo, vwo Catharijneconvent Utrecht lees meer
   * Wie ben ik en hoe zien anderen mij? Om deze vraag draait het tijdens dit museumbezoek dat in het teken staat van burgerschap. Leerlingen gaan aan de slag met identiteit, imago en respect voor elkaar.


  3. Gratis filmles over Job, Joris en Marieke Kunsthal Rotterdam groep 5 tm 8 PO lees meer
   *Voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 is er een gratis filmles (55 minuten https://www.lessonup.com/nl/lesson/o38RARSZDoFELfqyT ) voor in de klas beschikbaar. In de les ervaren de leerlingen aan de hand van de films van Job, Joris & Marieke dat alles - maar dan ook echt álles - kan gebeuren in een animatiefilm. Hoe kom je op een briljant idee? Hoe maak je een onzichtbaar personage zichtbaar? En hoe ziet jouw eigen schaduwpersonage eruit? Kruip in de hoofden van de makers en ontdek het zelf!
   Een film over een onzichtbaar personage, een magische wasmachine of een wandelende schaduw? Laat dat maar aan Job, Joris en Marieke over! Voor het eerst is er een tentoonstelling te zien over Nederlands bekendste talenten op het gebied van animatie. Verwacht onmogelijke gebeurtenissen, absurde scenario's en verhalen die even poëtisch, schattig en grappig als verontrustend zijn. Ontdek in een gratis filmles hoe Job, Joris & Marieke te werk gaan en bedenk - net als zij - creatieve oplossingen voor op het eerste oog onmogelijke problemen. De les is tot stand gekomen in samenwerking met het Netwerk Filmeducatie en kan als voorbereiding en / of als nabespreking op het bezoek aan de tentoonstelling worden ingezet.


  4. Mash Up, Leerjaar 1 t/m 4 van alle leerniveaus van het voortgezet onderwijs lees meer
   * Genre voorstelling: Pop, Artiest: Mash Up!
   Tik..Tik..Tik..De drummer tikt af en de show kan beginnen! De band Mash Up! neemt de leerlingen mee in de wereld van de popmuziek. In een gave live show zetten 5 topmusici een popconcert neer waarin de leerlingen niet alleen van alles horen en zien, maar ook zelf meedoen! De zangeres, toetsenist, bassist, drummer en gitarist behoren tot de top van de Nederlandse muzikanten en hebben jarenlange podiumervaring in binnen- en buitenland. Een indrukwekkende, educatieve show met een hoog interactiegehalte.
   Door songs ‘uit elkaar te halen’ wordt de rol van elk muziekinstrument duidelijk en leren de leerlingen hoe popsongs in elkaar zitten. Op aanwijzingen van de leerlingen gaat de band songs combineren. Met hun voorkeuren en diverse muziekgenres werken ze samen aan een nieuwe hit! Mash Up is de wervelende show waarin de leerling bijna ongemerkt enorm veel kennis opdoet van de werking van de popmuziek. Een absolute aanrader als knallend begin of spetterend eind van een Cultuurdag, jubileum of CKV-activiteit!


  5. Rotterdam Meemakers + voortgezet onderwijs + HBO lees meer
   * Meemakers is een cultuureducatie-programma voor het MBO, voortgezet onderwijs en HBO. Groepjes studenten en leerlingen worden aan elkaar gekoppeld en plannen in Rotterdam een kunst- en cultuurprogramma voor elkaar. Van een kijkje achter de schermen bij een filmhuis tot leren hoe autotune werkt in een muziekstudio of je eigen shirt ontwerpen samen met de kunstenaar van het atelier om de hoek.
   Meemakers koppelt leerlingen in het voortgezet onderwijs (bijvoorbeeld vmbo) aan HBO-studenten met affiniteit voor kunst en cultuur. In dit format zijn de leerlingen de ‘Meemakers’ en de studenten de ‘Makers’.
   In dit project begeleiden de HBO-studenten de leerlingen in hun ontdekkingstocht. Zij brengen het gesprek op gang om uit te zoeken waar de interesses van de leerlingen liggen. Hiervoor kunnen ze gebruik maken van de handige Meemakers-poster. Hebben ze die eenmaal in beeld dan gaan ze samen een avontuurlijk programma maken. En daarmee gaan ze de stad in.Meemakers is altijd gericht op de ontmoeting, verkenning, het maken, meemaken, reflecteren en delen.


  6. Activerende werkvorm: Twee voor Twaalf. lees meer
   *Twee voor Twaalf: Het Britse RijkBen je op zoek naar een korte, maar leuke werkvorm om de leerlingen te activeren, dan is de werkvorm 'Twee voor Twaalf' een goede optie. In de werkvorm laat je leerlingen begrippen proberen te achterhalen door enkele vragen te laten beantwoorden. Leerlingen discussiëren met elkaar over de juiste antwoorden. Eenmaal wanneer alle begrippen juist zijn geraden, komt er een nieuw begrip tevoorschijn. In deze versie voor de havo staat de eerste deelvraag van de Historische Context 'Het Britse Rijk, 1585-1900' centraal. Op de pagina van het vwo is ook een versie voor de Historische Context 'Steden en burgers in de Lage Landen, 1050-1700' te vinden


  7. Theatergezelschap BonteHond presenteert SUPERSLOW, een funky voorstelling zonder woorden voor kleuters lees meer
   * SUPERSLOW is de eerste peutervoorstelling geregisseerd door Judith Faas. Het is een fysieke voorstelling met theatrale hiphop. Geen dans, geen theater en geen muziek, eigenlijk alles er tussenin. SUPERSLOW brengt een ode aan het avontuur.
   BonteHond omarmt de vrije geest van het kind, onbezonnen, onbevooroordeeld en intuïtief. In alles wat het gezelschap maakt staat dit gegeven voorop. In de voorstelling SUPERSLOW komt dit naar voren vanuit het thema angst voor het onbekende. Het is een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone te breken. Iets dat jonge kinderen over het algemeen vrij gemakkelijk doen. Met SUPERSLOW worden kinderen én hun ouders klaargestoomd voor een veel te stoere hiphop. Leve nieuwe prikkels en het onbekende!
   SUPERSLOW is een multidisciplinair project. In het teken van uit je comfort zone stappen, moest BonteHond er zelf ook aan geloven, daarom maakten het gezelschap naast de voorstelling een poëziebundel met hetzelfde thema. Zeven schrijvers schreven gedichten gebaseerd op illustraties gemaakt door kinderen die de voorstelling bekeken. De tekeningen zijn vertaald naar kleurrijke illustraties en komen terug in de bundel. Een aantal gedichten wordt in expositievorm gepresenteerd op het Citadel Almere Stad.
   BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.
   EDUCATIE
   BonteHond wil bruggen slaan tussen onderwijs en kunst. Daarom leveren we bij onze voorstellingen educatiemateriaal én maatwerk als workshops, filosofische gesprekken of masterclasses. Alle educatie ademt onze missie en artistieke visie. Waar de juf of meester roept: ‘Houd je aan de regels!’, vraagt BonteHond: ‘Waarom zou je?’. De wereld bestaat uit meer dan vijftig grijstinten en is niet zwart-wit. Kunst ontregelt en komt daarmee dichter bij de waarheid dan je denkt. Onze educatie is dus geen les waarin ‘het’ antwoord wordt gegeven, maar eerder een artistiek product (bijvoorbeeld een mini-documentaire) of spel dat voortborduurt op de theaterervaring.
   Speciale ideeën of wensen? Neem contact op met: Sandy Pieterse / educatie@bontehond.net / 036-5336311


  8. Centraal Museum Utrecht Groep 3 t/m 8: Museummakers PO In het museum lees meer
   * BESCHIKBAAR: KOMEND SCHOOLJAARCentraal Museum Utrecht Groep 3 t/m 8: Museummakers PO In het museum
   Wat is de rol van een museum? Hoe worden tentoonstellingen gemaakt? In deze interactieve rondleiding worden de leerlingen meegenomen in de rol van het museum.
   De leerlingen ontdekken samen met de rondleider de wereld van de ‘museum makers’ van tentoonstellingsmaker tot beveiliger. Waarom hebben we musea? Hoe komen die wonderlijke tentoonstellingen tot stand? De leerlingen onderzoeken of ze erachter kunnen komen waar de tentoonstelling over gaat en waarom deze kunstwerken gekozen zijn. Word expert van een museumzaal en vertel hoe jij de zaal zou inrichten! Het is een interactief onderwijsprogramma waarin de leerlingen verschillende activerende opdrachten uitvoeren.
   Doelgroep: Het programma is gemaakt voor PO groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Het niveau en de leerdoelen worden aan het betreffende leerjaar aangepast.


  9. Centraal Museum Utrecht Nieuw Programma PO: De kunst van het doorgeven In het museum & online lees meer
   * Wie ben ik? Wie ben jij? Wat wil ik doorgeven?
   In het kader van de landelijke samenwerking Musea bekennen kleur bieden we een museumprogramma aan voor groep 7 en 8.
   Het museumprogramma gaat niet alleen over de leerlingen zelf, maar ook over hun familie, de wijk, museumobjecten en een tentoonstelling. Wat is de invloed van het verleden op hun eigen leven, of op die van hun familie, stad of omgeving? Wat hebben ze (al dan niet onbewust) ontvangen, en wat willen ze terug zien in het museum?
   Een interactief onderwijsprogramma vol kijk- en doe- opdrachten waarmee de leerlingen meer inzicht krijgen in hun eigen cultureel diverse identiteit door samen antwoord te geven op de vraag: 'Welke verhalen wil jij doorgeven?'


  10. Centraal Museum Utrecht VO bovenbouw VMBO, HAVO & VWO: Dwarskijkers! lees meer
   *BESCHIKBAAR: KOMEND SCHOOLJAARIn het museum.
   Hoe komen kunstenaars in een museum terecht? Zijn kunstenaars de influencers van hun tijd? Leerlingen ontdekken tijdens deze rondleiding verschillende vormen van ‘dwarskijken’ door de ogen van eigenzinnige kunstenaars.
   In het Centraal Museum gaan leerlingen kijken naar ‘dwarskijkers’ in de kunst: kunstenaars die opvallen met hun bijzondere kunstpraktijken.Dwarskijkers zijn mensen die tegen de stroming in gaan en buiten de gebaande paden treden. Het zijn outsiders en vernieuwers! Hoe brengen deze kunstenaars kunsthistorische en maatschappelijke thema’s onder de aandacht?
   De leerlingen vergelijken verschillende kunstwerken aan de hand van de CKV-dimensie ‘traditie en innovatie’. Voor Kunst Algemeen onderzoeken leerlingen de invloed van de politiek en de economie op kunstenaars uit verschillende tijdperken. Daarnaast reflecteren de leerlingen middels activerende opdrachten op hun eigen manieren van ‘dwarskijken’. Komend schooljaar vindt deze rondleiding plaats in de tijdelijke tentoonstelling De Botanische Revolutie en de vaste collectie.


  11. Maak een documentaire van je profielwerkstuk, voor docenten. lees meer
   *Steeds meer jongeren maken een documentaire voor hun profielwerkstuk. Ga creatief aan de slag met jouw leerlingen en maak een docu!
   Om jonge documentairemakers goed te kunnen begeleiden is in 2016 Documaken.nl opgericht door vier filmdocenten van SG de Rietlanden, het 4e Gym, Hervormd Lyceum Zuid en het Montessori Lyceum Amsterdam, samen met Bekijk ‘t.
   Documaken.nl stimuleert leerlingen om mooie docu’s te maken voor hun profielwerkstuk en de site geeft docenten handvatten voor de begeleiding daarvan. Steeds meer leerlingen en docenten gebruiken de website.


  12. lees meer
   * Beste leraar,
   Nu het nieuwe schooljaar is begonnen, is er weer volop mogelijkheid om jouw leerlingen ook buiten het klaslokaal te inspireren. En om je leerlingen op een actieve en pakkende manier in aanraking te brengen met kunst en ze anders te laten kijken. Boek daarom nu jullie bezoek aan het Frans Hals Museum voor het schooljaar 2021– 2022.
   We bieden dit schooljaar gratis busvervoer voor primair onderwijs met vervoersproblemen. In deze nieuwsbrief lees je hoe je school daarvoor in aanmerking komt. Ten slotte hebben we ook nog een vraag aan jou. Want om ons aanbod goed aan te laten sluiten op de wensen van het onderwijs, gaan we graag met je in gesprek. Hieronder kun je je aanmelden voor de onderwijsraad of deelnemen aan ons behoefteonderzoek digitaal onderwijs.
   We wensen je een heel leuk en inspirerend schooljaar toe!, Tot ziens in het Frans Hals Museum.

   Je kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod aan workshops en activiteiten voor verschillende onderwijsniveaus en leerjaren. Daarin ontdekken leerlingen oude meesters en hedendaagse kunst in interactieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. Uiteraard sluit elk programma aan op specifieke kerndoelen uit het curriculum. Daardoor is er altijd een passend programma te vinden voor jouw klas.
   Bekijk het aanbod op de site en plaats je boeking. De mogelijkheden zie je direct in het online boekingssysteem. Natuurlijk nemen we alle nodige maatregelen om jullie bezoek veilig en aangenaam te laten verlopen. Zo plannen we je bezoek graag op het moment dat er geen andere bezoekers in het museum zijn.
   PRIMAIR ONDERWIJS,
   Ontdek het museum met Sjaak Suppoost Wat bewaart een museum allemaal? En wat is…groep 1 en 2;
   Verf, verhaal, fantasie Ontdek samen de verhalen van de beroemdste schilderijen… gr 3 tm 5
   Beeldbazen! Maak je eigen portretfoto in de stijl van…6 tm 8
   Aankondiging: de kunst van het doorgeven, Lessenreeks over diversiteit en inclusie groep 8.

   VOORTGEZET ONDERWIJS
   Halsoverkop Museum, Leer creatief denken met kunstenaar Maarten Bel VMBO1 en 2
   Ontdek ‘Haarlemse Helden. Andere Meesters’, Maak kennis met de belangrijkste kunstwerken uit het…HAVO/VWO 1 t/m 6
   Kunst kijken met Meet Art Now! Ontdek de hedendaagse kunstscene in Haarlem VMBO/HAVO/ VWO/ MBO 1 t/m 6
   Leer schilderen als Frans Hals Workshop: kopieer zelf een meesterwerk van Hals HAVO/VWO klas 1 + 2
   Examentraining Burgerlijke cultuur in de ‘Gouden Eeuw’Test je (examen)kennis buiten je boeken HAVO 4 + 5, VWO 5 + 6


  13. Wint één van jouw leerlingen straks de profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum? lees meer
   *Voor alle laatstejaars VO-leerlingen (VMBO, HAVO én VWO) organiseert het Rijksmuseum het Junior Fellowship. De opdracht? Schrijf een profielwerkstuk met een link naar het Rijksmuseum. Dit kan van alles zijn. Van kunst en geschiedenis tot het Rijksmuseum als organisatie. Andere vormen dan een schriftelijk werkstuk zijn ook welkom. Denk aan fotoboeken, documentaires, kunstwerken en andere creatieve uitingen. De hoofdprijs is €1500 en een traineeship bij het museum. Bekijk de webpagina voor meer informatie en inspiratie en deel deze met je eindexamenleerlingen. Inleveren van de werkstukken kan vanaf december 2021.
   Zit jij in je laatste jaar van de middelbare school (VMBO, HAVO of VWO)? Stuur jouw profielwerkstuk op en maak kans op €1500 en een traineeship! Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen met een link naar het Rijksmuseum zijn er genoeg. Inzenden kan vanaf december 2021.
   INSPIRATIE & TIPS Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk kan best lastig zijn. Het Rijksmuseum en de NTR denken graag met je mee en willen je op verschillende manieren inspireren.
   Podcast met finalisten Junior Fellowship Beluister de speciale 4-delige podcastserie van In het Rijks waarin finalisten van het Junior Fellowship in gesprek gaan met conservatoren van het Rijksmuseum en ontdek waar zij hun profielwerkstuk over maakten.
   Q&A over profielwerkstukkenGehost door Scholieren.com. Winnaar van het Junior Fellowship 2019 Izzy Vogel was hierbij aanwezig. Wil je meer tips en inspiratie, check dan ook deze blog op Scholieren.com!
   Online masterclass In online masterclasses delen experts hun kennis en tips, zodat jij tot hét onderwerp van je pws kunt komen. De masterclasses vind je onderaan deze pagina.
   Documentaire makenMaak je je pws in de vorm van een documentaire, bekijk dan deze tips van het Netwerk Filmeducatie.
   OOK VOOR HET VMBO We ontvangen graag zoveel mogelijk vmbo-werkstukken. Zit jij op het vmbo of geef je les op een vmbo-school, dan delen we graag wat extra tips met je. Op deze pagina hebben we alle tips voor het vmbo verzameld. Op deze pagina hebben we alle tips voor het vmbo verzameld
   WAT KUN JE WINNEN? Er zijn drie categorieën: vmbo, havo en vwo. Per categorie kiest een jury met experts van het Rijksmuseum een top-3. In totaal gaan er 9 werkstukken naar de finale. De leerlingen die deze werkstukken hebben gemaakt, krijgen een vijfdaags traineeship aangeboden. Dit betekent vijf dagen achter de schermen werken aan een opdracht van het Rijksmuseum.
   Uiteindelijk wordt er in elke categorie door een externe jury één winnend werkstuk gekozen. De leerlingen die de drie beste werkstukken hebben gemaakt, winnen een studiebeurs van € 1500 per persoon!


  14. Website Kindertheater.nl met 400+ voorstellingen op locatie lees meer
   *Op deze pagina vind je alle voorstellingen van Kindertheater.nl. Gebruik het filter om een selectie te maken, zodat je een passende voorstelling vindt, die bij jouw school, theater, bibliotheek, BSO, etc. op locatie kan gaan optreden.


  15. Limburgs Museum nieuw lesaanbod po en vo lees meer
   *Nieuw lesaanbod!:
   Voor het tweede, derde en vierde leerjaar van het voortgezet onderwijs zijn er nieuwe lessen ontwikkeld! Zo kunnen leerlingen van klas 3 en 4 zich vanaf het najaar - tijdens de tentoonstelling Inktspot - komen verdiepen in de functie van humor en symboliek in spotprenten. Leerlingen uit het tweede leerjaar ontdekken vanaf volgend jaar in de les Burgers, stoommachines en nog veel meer welke ontwikkelingen er in het verleden zijn geweest om te komen tot nu.
   Spotprenten Ze staan vaak centraal in geschiedenislessen en je ziet ze in de krant: cartoons over gebeurtenissen in de wereld die je aan het denken zetten. Het gebruik van spotprenten is al heel oud en in deze museumles leren leerlingen er meer over. Wat wil een cartoonist met een spotprent bereiken? Wanneer is een tekening een goede spotprent? Waarom wordt er de spot gedreven met heftige gebeurtenissen? In de museumles komen cartoonisten aan het woord in video-opnames én gaan leerlingen er zelf mee aan de slag. lees meer
   Burgers, stoommachines en nog veel meer
   Heb je er al eens over nagedacht waar al die spullen die we gebruiken van gemaakt worden, welke grondstoffen hiervoor worden gebruikt en welke uitvindingen en technieken er achter zitten? In deze les ontdekken leerlingen welke ontwikkelingen er in het verleden zijn geweest om te komen tot nu. Van lokale producten naar massaproductie op wereldniveau, van ambacht naar de nieuwste technologieën. lees meer


  16. Paleis Het Loo komt op bezoek: educatie in school PO lees meer
   *Dit schooljaar komt Paleis Het Loo op bezoek. In de klas of live vanuit onze online studio vertellen de museumdocenten alles over het mooiste paleis van Nederland en zijn bijzondere bewoners.
   Er zijn passende programma’s voor alle groepen en schooltypes. Kleuters maken tijdens een interactieve vertelvoorstelling kennis met het hondje Willem Waf. Deze bijzondere hond kan koninklijk dansen en introduceert de wereld van koningen en koninginnen. De middenbouw verdiept zich in het wonen op Paleis Het Loo, terwijl de bovenbouw een reis maakt door de geschiedenis, van stadhouder Willem van Oranje tot koning Willem-Alexander.
   Bij iedere les krijg je een uitgebreid lespakket waarmee je het bezoek van de museumdocent kunt voorbereiden en afronden. Bij de online lessen bezorgen we alles wat je nodig hebt op school.


  17. KUNSTEDUCATIE.NL, een nieuw platform lees meer
   *Deze zomer is het platform Kunsteducatie.nl gelanceerd! De website biedt een overzicht van aanbod met culturele activiteiten die ontwikkeld zijn door kunstenaars, artiesten en makers. Je vindt op de website onder andere workshops, cultuurprojecten en voorstellingen oplocatie voorstellingen voor op locatie in het basis- en voortgezet onderwijs.
   Het platform kan gratis door scholen gebruikt worden om activiteiten te vinden. Door handige filters kan je makkelijk en snel door het aanbod heen bladeren en kiezen welke voorstelling, cultuurdag, workshops of activiteit goed past in jullie onderwijsvisie. Maak kennis met voorstellingen van artiesten zoals Jo De Rijck met ‘In Your Dreams’ of Willem Junior van Theater in School, ontdek unieke workshops zoals Ceramic Art, vilten, graffiti of het bouwen van je eigen escape room!
   Via de website kan je direct contact krijgen met de instelling of freelancer die het project heeft ontwikkeld.


  18. Primair onderwijs: Haal het RijksmuseumAmsterdam in de klas of kom zelf de collectie ontdekken lees meer
   *Van een website waarmee leerlingen de Nachtwacht kunnen ontdekken, tot aan magazines en filmpjes: het Rijksmuseum heeft een breed aanbod om tijdens je eigen lessen in te zetten. Ook leuk als voorbereiding op een bezoek aan het museum. Het hele schooljaar heten we schoolklassen van alle niveaus welkom met verschillende programma’s en rondleidingen. Wist je dat we alle basisschoolklassen gratis busvervoer naar het museum aanbieden? Ook hebben we programma’s voor speciaal onderwijsklassen die allemaal op maat gemaakt kunnen worden. En speciaal voor leraren organiseren wij elk jaar verschillende studiedagen en een lerarenfeest.


  19. Spectaculaire beleef- en tijdreis naar het Romeinse leven in eigen streek Thermenmuseum Heerlen voert bezoeker met nieuwe mediatechnieken 2000 jaar terug in de tijd lees meer
   * In het Thermenmuseum Heerlen kun je vanaf 3 oktober een spectaculaire tijdreis maken door de Romeinse Euregio van 2000 jaar geleden. Met de bekende Nederlandse tv-presentator Jeroen Kramer als virtuele Romeinse gids maak je in een nieuwe ‘hightech’ expositieruimte - met als absolute blikvanger een 100 vierkante meter groot projectiescherm - kennis met het Romeinse leven in allerlei aspecten. Expoditie Euregio heet de nieuwe expositie, die mede tot stand is gekomen met ondersteuning van IBA Parkstad.

   In de expositie vertelt het museum ‘het Romeinse verhaal’ met gebruikmaking van nieuwe media en expositietechnieken. Als bezoeker loop, of beter reis je, langs zes verschillende ‘eilanden’. Op die eilanden zie en hoor je bijvoorbeeld het verhaal over bodemgrondstoffen zoals zandsteen of löss, die door de Romeinen al werden gebruikt. Op een ander eiland ontmoet je de Romeinse bewoners, of bezoek je het Romeinse Coriovallum (zoals Heerlen destijds heette) en het platteland. Op weer een andere plek eet je met de Romeinen en of sta je stil bij hun ‘goden en doden’.
   Pronkstuk is een ruim 28 meter lange en 3 meter hoge projectiewand, waarop het Romeinse landschap van de huidige Euregio in een versneld tijdsverloop van ochtend tot nacht wordt getoond. Als bezoeker herken je ook 2000 jaar later delen van dat landschap in de (verre) omtrek van de regio Parkstad. En er gebeurt van alles op het scherm: je ziet het leven van de Romeinen aan je voorbijtrekken. Soldaten rusten uit in het badhuis; de pottenbakker is druk in de weer en boeren bewerken het land.
   Circa veertig bijzondere objecten van diverse vindplaatsen uit de regio Parkstad (Romeinse villa Kerkrade-Holzkuil, Trilandis Heerlen en De Locht Heerlen), alsook uit andere collecties uit bijvoorbeeld Aken en Heerlen zelf verrijken het virtuele verhaal van het Romeinse leven. Zo zie je de replica van de Askist van Simpelveld, die daar in december 1930 werd gevonden door mijnwerker Andreas Wiertz. Of sta je oog in oog met een Romeinse gebeeldhouwde mannenkop die in Heerlen is opgegraven. Bijzonder is ook de replica van het levensgrote beeld van de Dame van Voerendaal, met de kenmerkende prachtige Romeinse krullen. Een aantal bijzondere vondsten uit Aken zijn voor het eerst op Nederlandse bodem te bekijken.
   De Expoditie Euregio is laagdrempelig en voor het hele gezin. Kinderen zullen gids Jeroen Kramer herkennen. De presentator, bekend van Het Klokhuis en Sinterklaasjournaal, vertelt in hologramvorm ‘het verhaal’ van de Romeinen in wat nu de euregio heet. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat bezoekers ook buiten het museum hun ontdekkingstocht naar het Romeinse verleden voortzetten. Informatieboekjes over de Via Belgica - de Romeinse verkeersader die door onze regio liep - zijn in het museum te krijgen. Daarnaast is er een fraaie app over de Via Belgica.


  20. Zaansmuseum nieuw educatief aanbod lees meer
   *Kom weer langs met de klas!
   We hebben jullie gemist! Komend schooljaar is het gelukkig weer mogelijk om met de hele klas langs te komen voor één van onze educatieve programma's.
   Alle programma's zijn nu nog volop beschikbaar. Reserveer daarom jouw favoriete programma via het online reserveringsformulier op onze website of via Cultuurmenu. Tot snel! Ontdek de geschiedenis, cultuur en identiteit van het oudste industriegebied van Europa. Voor leerlingen is het Zaans Museum dé plek om meer te leren over de Zaanse cultuur en geschiedenis en wat de invloed is op hun eigen leven. Centraal staan vragen als: Wat betekent het om te wonen in de Zaanstreek?


  21. Speurtochten voor scholen (voor alle leeftijden PO-VO-MBO ) Meer informatie.
   Dat Amsterdam een geweldige plek is voor een schoolreis of studententrip is al meer dan eens gebleken; wij ontvangen regelmatig leerlingen van basisscholen, middelbare scholen en studenten voor een speurtocht. Sommige scholen komen zelfs jaarlijks terug! Wij hebben speurtochten voor alle leeftijden in zowel het oude centrum van de stad als in de Jordaan.
   Beschikbare speurtochten
   Onderstaand de diverse speurtochten die wij aanbieden. Als je niet zeker weet welke tocht geschikt is voor jouw leerlingen sturen we je graag een voorbeeld-stoppunt van de verschillende speurtochten toe.

   Speurtochten voor kinderen t/m 12 jaar Meer informatie.
   .A) De Kinderspeurtocht Oude Stad duurt circa 2 uur. Tijdens de tocht worden onderwerpen behandeld als de VOC en de Gouden Eeuw en komen jullie langs diverse bezienswaardigheden zoals het Paleis op de Dam. De speurtocht is erop gericht de kinderen al speurend en interactief meer kennis op te laten doen over het heden en verleden van Amsterdam.
   B) De Kinderspeurtocht Jordaan en grachten duurt tevens circa 2 uur. De speurtocht behandelt de hofjes, bijzondere gebouwen en de geschiedenis van de grachten en van de Jordaan op een speelse manier.

   Speurtochten voor oudere leerlingen of studenten. Meer informatie.
   A) De Speurtocht Oude Stad duurt circa 3 uur en gaat door het oude centrum van Amsterdam, waar Chinatown ook onderdeel van uitmaakt. Deze tocht is meer geschikt voor middelbare scholieren of studenten.
   B) De Jordaanspeurtocht duurt circa 3 uur en loopt door de gehele Jordaan heen. Tijdens de tocht worden verschillende onderwerpen over deze buurt behandeld. Deze speurtocht is geschikt voor middelbare scholieren of studenten.
   Hoe gaat het in zijn werk? De leerlingen lopen de speurtocht in groepen van ongeveer 5 tot 8 personen per groep. De tocht lopen de scholieren (bij jonge kinderen o.l.v. eigen begeleiders) op eigen gelegenheid. Iedere groep krijgt een pakket met een plattegrond waarop de stoppunten staan aangegeven, een beschrijving van de bezienswaardigheden en een invulformulier met pen. De leerlingen zullen moeten samenwerken en de taken verdelen: zij moeten de weg vinden, de antwoorden zoeken, invullen en puzzelen.
   Een van de medewerkers van Amsterdam Oude Stad komt naar een locatie waar de groep verzameld, in de buurt van een van de stoppunten van de speurtocht. Elke groep start op een ander punt in de route of start net na elkaar, zodat zij elkaar niet in de weg lopen. Omdat de route een cirkel loopt (waar je begint, daar eindig je), lopen zij als het ware een rondje, achter elkaar aan. De groepen verzamelen aan het einde, op de afgesproken tijd, weer allemaal op dezelfde locatie.
   Een van de begeleiders ontvangt een gesloten envelop met de juiste antwoorden. Zo kunnen jullie na afloop zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Iedere deelnemer ontvangt ook een stadsplattegrond van Amsterdam. Al het materiaal mogen jullie na afloop houden, wat betekent dat jullie enkel bij de start een medewerker van Amsterdam Oude Stad zullen zien. Indien gewenst kunnen we ook extra verdiepingsstof mailen, met algemene informatie over de stad vroeger en nu. Als de leerlingen dit van te voren doorlezen zullen zij alles wat ze op de dag zien (nog) beter in perspectief kunnen plaatsen.
   Plan je bezoek aan Amsterdam
   Je kunt de speurtocht telefonisch of per mail bij ons inplannen. Geef hierbij aan dat het om een schoolspeurtocht gaat en hoeveel personen de speurtocht gaan doen. Wij plannen de speurtocht dan samen met jullie in, bereiden het materiaal voor, geven ter plaatse uitleg en wijzen de groepen de juiste kant op. Als begeleiders hoeven jullie zelf niets voor te bereiden.
   De speurtocht kan uitgebreid worden met een gezamenlijke vaartocht over de grachten. Van onze partner Lovers mogen wij een rondvaart van 1 uur aan scholen aanbieden voor € 7,50 per persoon (prijs geldt zowel voor leerlingen als begeleiders), wanneer ook de betaalde speurtocht wordt afgenomen. De normale prijs voor deze rondvaart is € 16,00 per persoon. Zo betaal je dus slechts € 12,50 per leerling voor een compleet uitje! Wij adviseren graag indien jullie je uitje willen uitbreiden met een museum bezoek of andere activiteit. Meer informatie.

  22. Tijl Damen Interactief Kindertheater.
   Afwisselende voorstellingen vol aanstekelijke liedjes, humor, live muziek en veel interactie voor P.O. en S.O.
   Tijl Damen betrekt het publiek op allerlei manieren actief. . Bij iedere voorstelling trekt hij alles uit de kast om zijn publiek bij de kladden te grijpen en pas los te laten als het doek valt. Live muziek met de meest uiteenlopende instrumenten, aanstekelijke liedjes en grappige acts wisselen elkaar af.
   Soms verhalend, soms meer sketch-achtig. Telkens stemt hij de inhoud en route tijdens de voorstelling nauwgezet af op zijn publiek. Tijl speelt net zo makkelijk voor peuters als voor groep 8 of het speciaal onderwijs. Zowel voorstellingen per klas als een show voor de hele school. Hij speelt binnen in zijn pop-up theater, of buiten vanuit zijn theaterbus. Breed aanbod aan programmas en themas, o.m. schoolfeest, kinderboekenweek, pensioen, meester- en juffendag, cultuureducatie, sinterklaasvoorstelling, kerstvoorstelling. Naast schoolvoorstellingen speelt Tijl Damen op festivals en in theaters.TijlDamen.com
   Tijl speelt uit de bus! Coronaproof

   klik hier
   Zolang de coronamaatregelen van kracht blijven, speelt Tijl 'Coronaproof': Kindervoorstellingen in de buitenlucht vanuit zijn theaterbus. Flexibel inzetbaar: per klas, jaargroep, bouw of zelfs de hele school. Aanstekelijke liedjes, humor en interactie zijn de vaste ingrediënten. Geschikt voor groep 1 t/m 8. Deze voorstellingen zijn te boeken in HEEL NEDERLAND en Vlaanderen. en reiskosten, alles inclusief
   De pensioenshow (juf/meester met pensioen)

   klik hier
   Deze voorstelling is bij uitstek geschikt wanneer een juf, meester of directeur met pensioen gaat: een interactieve, muzikale, grappige theatervoorstelling voor de hele school!Tijl maakt zich met enige regelmaat zorgen over de verre toekomst, als hij zelf oud is. Welke gebreken zal hij tegenkomen en aan den lijve ondervinden? Daarom heeft hij - bij wijze van therapie - deze voorstelling ontwikkeld, waarin hij alle facetten van de oudere medemens onder de loep neemt.
   Alle dagen Feest, groep 1 tm 8

   klik hier
   Boerenknecht Teuntje heeft het maar wat druk op de boerderij! Vers stro in de stallen leggen, eieren rapen, de dieren voeren. Gelukkig blijft hij er erg vrolijk onder én kunnen de kinderen hem helpen. Onder begeleiding van vrolijke meezing- en dansliedjes worden de werkzaamheden op de boerderij verricht. Als hij dan eindelijk klaar is, kan hij - ondersteund met prachtige, geprojecteerde illustraties - de kinderen vertellen over zijn favoriete kalf Leentje:
   Maestro. MUZIEK! Groep 1 tm 8

   klik hier
   Bij deze interactieve voorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen!
   Een gevarieerde muzikale voorstelling vol humor die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt en die prima geschikt is voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.
   Optionele workshopVoor scholen bestaat de mogelijkheid om een extra educatief onderdeel aan de voorstelling vast te plakken, waarbij kinderen zelf ( vooraf a.d.h.v. handige instructiekaarten) aan de slag kunnen met het maken van eenvoudige instrumenten uit kosteloze materialen: lege PET-flessen, vuilniszakken, bloemenemmers, grind, bierflesjes met water. Tijl geeft een workshop, waarbij hij samen met de kinderen allerlei ritmes uit de gemaakte instrumenten tovert. D.m.v. eenvoudige grafische notatie wordt het publiek omgetoverd tot een orkest dat stampende beats en knetterende ritmes ten gehore brengt.
   De voorstelling is geschikt voor basisscholen en naschoolse opvang, maar doet het ook prima in bijvoorbeeld theaters, openluchttheaters, bij festivals en dorpsfeesten. Kortom: een echte allroundvoorstelling!
   Sinterklaas Hoera!

   klik hier
   Al een heleboel jaren trekt Tijl Damen tijdens de Sinterklaasperiode rond met zijn energieke, muzikale sinterklaasvoorstelling vol liedjes en interactie. Hij speelt even makkelijk voor een publiek van 50, als voor een publiek van 400 kinderen en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken.
   Tijl speelt tijdens zijn optreden, naast de traditionele Sinterklaasliedjes, vooral zijn eigen nummers over Sint en Piet, het paard, de stoomboot, cadeautjes en pepernoten. Er zijn meezingers, verhalende luisterliedjes en vooral heel veel dans- en beweegliedjes. Tijl begeleidt zichzelf op gitaar, drums, accordeon, ukelel en meer.
   Tijdens deze wervelende liedjesshow wordt het publiek dan ook constant actief betrokken: klappen, stampen, springen, zingen, dansen, zelf muziek maken, uitbeelden; bij ieder lied krijgt Tijl zijn publiek in beweging!
   Als ik Kerst mis. Groep 1 tm 8

   klik hier
   Een sfeervolle, vrolijke kerstvoorstelling waarbij actieve deelname door de kinderen centraal staat.Kerstshow 2 - 8 jaar: Tijl heeft een afgedankte kerstboom gevonden. Na jarenlang trouwe dienst is hij bij het vuilnis gezet en ingeruild voor een nieuwe. Dat vindt Tijl onverteerbaar. Daarom heeft hij de boom meegenomen. Met aanstekelijke liedjes en veel interactie met het publiek ( dansen, zingen, springen, uitbeelden, enz.) zorgen we dat er ook voor deze boom dit jaar tóch een kerstfeest is.
   Kerstshow 9 - 12 jaar / ook geschikt voor alle leeftijden ( bijv. hele school):Een interactieve, muzikale kerstshow, waarin op ludieke wijze allerlei onderdelen van het kerstfeest aan de orde komen. Het is een afwisselende show met o.m. 'rendierenfitness', de 'kerstrap', het 'kerstmutsdoorgeeflied' en de kerstwoordenshuffle, waarbij ieder woord voor een bepaalde beweging staat. Daarnaast wordt één van de kinderen tot Kerstman omgetoverd en is er ook ruimte voor een sfeervol meezinglied over de eenheid en verbinding die bij Kerst hoort en een lied over vrede.

  23. Kindertheater, het kan weer
   Een kindervoorstelling buiten op het plein of online, ja dat kan! Het is even puzzelen, maar in goed overleg kan er binnen de huidige regels meer dan je denkt.
   De artiesten van Kindertheater.nl denken graag met je mee..
   Wil je meerdere voorstellingen boeken? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer graag welke voorstelling je het beste kan boeken.
   Met vriendelijke groet
   Albert Barth
   oprichter Kindertheater.nl
   tel. 038-2031007
   info@kleinkunstig.nl
  24. Kunst in de Aula is een kunstenaarsinitiatief dat zich bezig houdt met allerlei vormen van Community Art. KUNST objecten met een STORY zijn onze specialiteit. Over duurzaamheid & hergebruik of over cultureel erfgoed of burgerschap bijvoorbeeld.
   Onze Kunstobjecten ontstaan uit een inspirerende vraag van een docent of student of een topic dat ons bezig houdt. Inmiddels hebben we een breed aanbod: lichtinstallaties, multiples of een monumentale 3D Meestervervalsing. Dromen van leerlingen, filosofietjes over geluk, geef- en deelcultuur of een ander maatschappelijk thema staat central.
   Voorbeelden ? zie de website kunstindeaula.nl of de samenvatting hieronder.
   Het kunstobject wordt tot in de details voorbereid en ontworpen in onze ateliers. Uw leerlingen geven het uiteindelijk vorm en het wordt in of rondom de school geplaatst.
   Kunst en educatie met een missie: wij zijn CJP acceptant. Onze doelgroep varieert van VMBO-HAVO-VWO tot MBO.

   WORKshops KUNST
   juist ook voor De anderhalve Meter School
   Met hoeveel studenten we tegelijkertijd aan het kunstwerk werken? Dat wordt bepaald in overleg met de school. Zelfs kunnen Kunstobjecten in ZELF-DOE pakket worden aangeleverd. Heeft u zelf een briljant idée? Cultureel erfgoed in de picture? Oppimpen van de ingang? School Logo omgezt naar 3D scuylptuur? Leuk! We houden van nieuwe opdrachten en uitdagingen.

   WORKshops TECHNIEK juist ook voor De anderhalve Meter School
   Speciaal voor techniekfreaks en andere avontuurlingen heeft Kunst in de Aula samen met diverse artistieke techneuten uit het veld, verschillende technische Masterklassen ontwikkeld. Nieuwsgierigheid en creativiteit zijn daarbij vanzelfsprekend, een flinke dosis hersengebruik noodzakelijk. Geschikt voor MBO, Technasia van alle opleidingsniveaus en er is tevens een speciaal traject voor het VMBO ontwikkeld. Samenwerken in het Technolab levert één bijzonder gesammt-werk of individueel werk op met een hoge wauw-factor.

   THEMA’S juist ook voor De anderhalve Meter School

   * Recyclehout3D
   * Lichtobjecten
   * Installaties


   * Schilderingen, Masterklas De Meestervervalsers.
   * Buitenobjecten
   * School Expo’s vanaf 2021 Expo’s voor in de Aula
   * Techniek


   * Eco-Logisch, IdeeënLAB. Welke ideeën houden ons bezig?

  top


 • Home