Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Drents Museum
Assen Drenthe


De ingang van het museum is in het oude Koetshuis. Het is bijna niet voor te stellen dat dit gebouw tijdelijk is weggerold. Dit om de ondergrondse uitbreiding ter grootte van een half voetbalveld mogelijk te maken. Het resultaat is prachtig. Oh ja vergeet vooral niet het bijbehorende Jacob Cramer Park te bekijken.

Barend Ferwerda.Dick Pieters.Vincent van Gogh

Het gebouw.
Het huidige museum bestaat uit 5 gebouwen. Het oudste gedeelte is het oude gouvernements gebouw uit omstreeks 1885 aan de Brink. Het is sinds 1973 museum. De voormalige Abdijkerk, het Rijksarchief en het Drostenhuis zijn nu ook verbonden aan het museum. Vanaf 2011 is het museum vergroot. Architect Erick van Egeraat kreeg de opdracht het museum uit te breiden. Het oude Koetshuis werd de nieuwe ingang. Hieronder ontstond een nieuwe ondergrondse expositieruimte, entree en museum winkel. Het dak van deze ondergrondse uitbreiding werd opgenomen in de openbare tuin.
De Collectie
Een deel van de vaste collectie bestaat uit figuratieve kunst van met name de navolgers van De Groep. Bekende namen als Sam Drukker, Henk Helmantel, Matthijs Rling, Douwe Elias e.v.a. zijn ruimschoots vertegenwoordigd. In mooie stijlkamers wordt de kunst en de kunstnijverheid van de eerste Moderne Kunstenaars getoond (1885-1935), Jan Sluijters, Jan Toorop en Vincent van Gogh zijn de prominentste vertegenwoordigers uit die tijd. Onlangs heeft het museum een zeer waardevolle en grote schenking mogen ontvangen uit de ING collectie.


In Assen zijn een aantal zeer mooie wandelingen te maken. Print uit en maak een stadswandeling lees verder

Drents Museum www.drentsmuseum.nl
Brink 1, 9401 HS Assen2586 EL Den Haag


Home