Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm EYE Film Instituut
Amsterdam, Noord-Holland


Wat een veelzijdig museum: opvallend gebouw, barstensvol activiteiten, een enorme collectie, een geweldige ligging en een restaurant op top locatie.De Collectie


EYE heeft een enorme filmbibliotheek met tienduizenden films en affiches, een half miljoen fotos, de archieven van filmmakers en allerhande objecten. De films omvat de gehele filmgeschiedenis vanaf de 19e eeuw. Uit deze bibliotheek put men voor vier tentoonstellingen per jaar en filmprogrammas.

Het gebouw

In 2012 werd het nieuwe museum geopend. Het is ontworpen door Roman Delugan en Alke Delugan-Meissl uit Oostenrijk. Vier filmzalen, een tentoonstellingszaal, educatieve ruimtes een filmlab en een restaurant-cafe met terras. Het gebouw is elke dag geopend (tot 21.00 uur) en gratis toegankelijk. Dat geldt ook voor de permanente collectie presentatie in het Panorama.

 . Doen

Je kunt zelf in een filmscene spelen,meedoen aan een filmquiz, raadpleeg de filmcollectie of laat de kinderen een speurtocht maken. Ook kun je terecht voor rondleiding door het gebouw of tentoonstelling.

EYE Film Instituut www.eyefilm.nl
IJpromenade 1; 1031 KT Amsterdam


Home