Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm GEM en Fotomuseum Den Haag
Den Haag Zuid-Holland


Meestal komen we zo tegen twaalf uur aan bij het hoofdgebouw. We kunnen dan de auto bij wijze van spreken voor de deur kwijt. Het duurde dan ook even voor we door hadden dat naast het hoofdgebouw nog twee zelfstandige musea zijn gehuisvest. Tegenwoordig zijn deze musea het startpunt van ons bezoek aan het Gemeentemuseum en dat zeker niet alleen om het Gember restaurant met haar spraakmakende Dutch Design inrichtingGEM en Fotomuseum Den Haag
Het GEM en Fotomuseum Den Haag is een onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en zijn sinds 2002 gehuisvest in een modern gebouw naast het Gemeentemuseum. Met 2000 m2 tentoonstellingsoppervlak is het GEM een van de grootste en belangrijkste musea voor actuele kunst in Nederland. Solotentoonstellingen worden afgewisseld met groepstentoonstellingen die nieuwe trends in de hedendaagse kunst belichten. Ook vinden er lezingen, discussies, optredens, filmvertoningen en boekpresentaties plaats in het GEM.

Het GEM
GEM, museum voor actuele beeldende kunst vertegenwoordigt de collectie hedendaagse beeldende kunst van het Gemeentmuseum. Gemiddeld zeven tentoonstellingen per jaar met nationale en internationale actuele kunst zijn te bewonderen. Alle disciplines komen daarbij aan bod zoals film, beeldhouwkunst, schilderkunst, design, installaties, videopresentaties, tekeningen maar ook fotografie.

Fotomuseum Den Haag
Fotomuseum Den Haag organiseert zes tentoonstellingen per jaar. Deze tentoonstellingen zijn niet aan een bepaalde periode gebonden. Alle perioden, disciplines en genres uit de fotogeschiedenis komen aan de orde: klassiek en hedendaags, nationaal en internationaal, zwart-wit en kleur maar ook toegepast en autonoom. Het mensbeeld staat wel vaak centraal zoals in het werk van Gerard Fieret, Willem van de Poll en Erwin Blumenfield. Aan het museum is een belangrijke jaarlijkse fotoprijs verbonden: de Zilveren Camera voor persfotografie in Nederland.

GEM www.gem-online.nl
Fotomuseum www.fotomuseumdenhaag.nl
Stadhouderslaan 43 - 2517 HV Den HaagHome