Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSoverzicht van kunstmarkten, atelierroutes, kunstroutes en kunstmanifestaties iedere dag gerangschikt, meestal gratis kunstmarkten overzichtCKplus cultuur en kunstsite van Nederland Atelierroutes, kunstmarkten, kunstroutes en culturele festivals voor onderwijs en de cultuurtoeristAtelierroutes en Kunstroutes, kunstmarkten en culturele festivals in 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in januari 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in februari 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in maart 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in april 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in mei 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juni 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juli 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in augustus 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in september 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in oktober 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in november 2024

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in december 2024


  Atelierroutes en Kunstroutes, kunstmarkten en culturele festivals in 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in januari 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in februari 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in maart 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in april 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in mei 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juni 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juli 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in augustus 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in september 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in oktober 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in november 2023

 • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in december 2023

   kunstgalerie arterego modern en hedendaagse kunst


  • 2024 Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in 2024
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in januari 2024
   .
  • hele jaar Delft Kunstwandeling historische binnenstad lees meer
   *Kunst snuiven op straat
   De kunstwandeling leidt u kriskras door de historische binnenstad, langs ruim zestig Delftse kunstschatten, gewoon op straat. Wilt u meer weten over de kunstenaar, het kunstwerk of de geschiedenis? Tik op de ‘Nummer kunstwerk’ knop en selecteer het nummer dat op de plattegrond staat. U kunt ook verder scrollen op deze pagina om alle nummers te zien.Dat kan ook tijdens de wandeling. Hoe? Bovenaan de plattegrond staat een QR-code. Door deze code met uw mobiele telefoon te scannen, kunt u van elk object ter plekke achtergrondinformatie lezen. Heeft u nog geen QR-reader? In de App-store (iPhone) of Google Play Store (Android) vindt u gratis apps

  • hele jaar Ede Openbare Kunstroutes - Beelnroutes lees meer
   *In het hart van Ede werken Gemeente Ede en HvA Cultuurfonds samen aan een stadsbeeldenroute die voor iedereen toegankelijk is. Drie wandelroutes leiden je van kunstwerk naar kunstwerk.De kunstwerken gaan een wisselwerking aan met de openbare ruimte waar ze in staan waardoor ze op een andere manier beleefd worden. Ook roept de kunst op tot beschouwing, discussie of puur genieten. De komende jaren worden er nog nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de stadsbeeldenroute, met een hoge kwaliteit en zo mogelijk internationale allure. Daarnaast hebben nationale en internationale graffiti-artiesten op diverse locaties hun 'handtekening' geplaatst waardoor Ede is versierd met tientallen prachtige muurschilderingen en graffitiwerken.

  • 30 november tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * We zetten we iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • 23 december tm 7 januari Utrecht lees meer
   * Tijdens Winter Station, v brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen! Iedere dag om 16.00 uur gaan de discolampen aan en draaien we het volume van de muziek hoger, dan is het discoschaatsen! Een tip is het dalurenticket, entree na 15.00 uur kost slechts €9,50. Een echt familie-uitje voor de kerstvakantie, maar ook een mooie en sfeervolle borrelplek met vrienden en collegas!

  • 16 december tm 25 februari 2024 Zwolle lees meer
   * . 45 internationale ijskunstenaars zijn betrokken bij dit evenement. In de opbouw gaan deze kunstenaars aan de slag met kettingzaken om, met veel rondspattend ijs, te komen tot kunstwerken van wel 6 meter hoog.
   What a wonderful world Het Nederlands IJsbeelden Festival staat dit jaar geheel in het teken van het thema What a wonderful world. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, willen we een tegengeluid laten horen. Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest. Het Nederlands IJsbeelden Festival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De ijskunstenaars zullen dit thema vertalen naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. Special effects, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn.

  • 30 november tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • 1 december tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * dan zetten we iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De meer dan 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • 2 december tm 27 januari Hardinxveld Giessendam lees meer
   *In het verleden vierden onze voorouders rond de donkere tijd van het jaar meerdere feesten. Dat was meer dan de toga en mijter van Sinterklaas en het kerstpak en –muts van de kerstman. Er waren veel meer vieringen dan deze twee, waarbij vaak dezelfde gebruiken werden toegepast. Denk aan de figuren als Sint Maarten, Sinterklaas en de kerstman. Maar ook de vieringen als de joelfeesten, het midwinterfeest, koppermaandag, Santa Lucia en Driekoningen en nog meer festiviteiten die in vroeger tijd in de donkere tijd van het jaar zijn ontstaan. T/m 27 januari is in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam een tentoonstelling Stoof, over toofpotten, voetstoven en meer

  • 2 december tm 14 januari WINTER IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM lees meer
   * WINTER IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM.Zweefmolen, rupsbaan, vlooiencircus en paardenderby. Zwieren op de overdekte rolschaatsbaan. Zien hoe je klompen maakt en struinen over de Wintermarkt. Beleef van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen. Compleet met nostalgische Winterkermis, sfeervolle rolschaatsbaan, lampjes, wintermarkt en meer. Pret voor jong en oud.Maak een ritje in een Grand Carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1920 of een rupsbaan uit 1930. Of misschien heb je altijd gedroomd van een vlooiencircus of paardenderby? Probeer vooral in de grijpautomaat een knuffelbeer van de stichting Make-A-Wish te pakken te krijgen.

  • 14 december tm 14 januari 2024 Utrecht lees meer
   *De mooiste kerststal van Nederland 14 december–14 januari 2024 Vorig jaar verwierf Museum Catharijneconvent een gigantische, wonderschone achttiende-eeuwse kerststal afkomstig uit het Italiaanse Napels. Na maanden bouwen en restaureren is het nu zover: de onthulling van de mooiste kerststal van Nederland. Iedereen kan tussen 18 december en 8 januari gratis binnenlopen om te genieten van honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen. En dat alles in Utrechtse sferen: de kribbe staat onder de Domtoren en de beroemde Utrechtse grachten fungeren als decor. Kunst van grote klasse!
   Op reis naar de stal Via een sfeervolle route door de binnentuin van het museum kom je uit in de Sint- Catharinakathedraal waar de metersgrote stal staat te schitteren. Naast Jozef, Maria en het kindje Jezus is een bonte verzameling aan types te vinden; van marktkooplui, muzikanten, dronkenlappen tot zwervers aan toe. En wat te denken van heuse olifanten en struisvogels die zijn meegekomen met de koningen? De stal vormt dan ook een afspiegeling van de stad Napels uit de achttiende eeuw: multicultureel en divers. Levendige markttaferelen en straatscènes zorgen voor steeds een nieuwe ontdekking. Dat alles is opgesteld in een spectaculair decor met daarin onder andere de Domtoren, Sonnenborgh, de Winkel van Sinkel, het oudste huisje van Utrecht en natuurlijk de beroemde werfkelders en de Utrechtse bloemenmarkt. Alles zo levensecht mogelijk; de decorbouwers lieten zich inspireren door schilderijen van Utrecht uit de achttiende- en negentiende eeuw.

  • 16 december tm 25 februari Zwolle lees meer
   * De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, daarmee bouwen zij een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog.
   Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

  • 23 december tm 7 januari Utrecht lees meer
   * Tijdens Winter Station, brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen! Iedere dag om 16.00 uur gaan de discolampen aan en draaien we het volume van de muziek hoger, dan is het discoschaatsen! Een tip is het dalurenticket, entree na 15.00 uur kost slechts €9,50. Een echt familie-uitje voor de kerstvakantie, maar ook een mooie en sfeervolle borrelplek met vrienden en collegas!

  • 27 en 28 december, 4 en 5 januari Oud Zuylen lees meer
   *Muizenjacht op Slot Zuylen, aan de rand van Utrecht speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat Kerstvakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Beleef het magische kerstgevoel in het prachtig versierde Slot Zuylen. Boek een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners tussen de kerstbomen en de prachtig gedekte tafels. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. In het kasteel kun je genieten van leuke verhalen en mooie muizenmuziek. Café Het Koetshuis serveert een lekkere muizenpannenkoek die je zelf versiert, met een drankje erbij. Hier kun je ook je eigen schilderij van Slot Zuylen maken.
   Het muizenuitje kun je bezoeken op 27 en 28 december en op 4 en 5 januari. De speurtocht is vooral leuk voor kinderen van ca 4 t/m 8 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale speurtocht. Het uitje bestaat uit: - Muizenspeurtocht door het kasteel. - Muizenmuziek. Tussen 11.15 en 12.45 uur spelen er muzikanten in de Gobelinzaal en kun je ook zelf muziek maken.- Muizenverhaal. Van 11.30 tot 13.30 uur vertelt een verhalenvertelster elk kwartier een verhaal in het kasteel.- Muizenpannenkoek met een drankje en een mooie kleurplaat voor de kinderen in café Het Koetshuis.- Je kunt de speurtocht beginnen en van de pannenkoek smullen op elk gewenst moment tussen 11 en 15 uur. Als je wilt genieten van de muziek en de verhalen, dan kun je het best voor 12.30 uur starten met je speurtocht.- Het complete muizenuitje kost € 9,50 per kind. Volwassenen hebben een regulier toegangsbewijs nodig.

  • 17 tm 20 januari Groningen lees meer
   * Eurosonic Noorderslag Festival te Groningen

  • 20 tm 25 januari Arnhem, Vries, Utrecht-De Meern, Cuijk lees meer
   *Van 20-25 januari speelt Holland Baroque het programma Pantaleon samen met Franziska Fleischanderl (salterio). We zouden het geweldig vinden als u aandacht kunt schenken aan het concert - zij het in een vooraankondiging, recensie of in een interview. Ik hoor graag wat er mogelijk is.
   Pantaleon is een zoektocht naar een vergeten en verloren instrument en zijn ontwerper: Pantaleon Hebenstreit. Het verhaal van het instrument de pantaleon fascineert en brengt ons naar onontgonnen muziek. De naam van het instrument is ontleend aan zijn ontwerper, Pantaleon Hebenstreit. Hij was dansmeester, violist en componist en bespeelde dus ook de pantaleon, een door hem ontworpen variant van het salterio. Salterio behoort tot de familie van de cimbalom, in Nederland ook bekend als het hakkebord.

  • 26, 27 en 28 januari Assen lees meer
   *Op zaterdag 27 januari 2024 vindt voor de 37e keer de Bluesroute Assen plaats, als onderdeel van de Asser Bluesdagen.Vanaf 14.00 uur zal in verschillende ‘Instore’ locaties en in het centrum van Assen de Bluesmuziek al klinken, gevolgd door de Early Blues vanaf 16.00 uur en tijdens het Blues Diner om 18:00 uur in 8 verschillende restaurants. Vanaf 22.00 uur start de Bluesroute met livemuziek in 16 horecagelegenheden in de binnenstad van Assen.

  • 27 en 28 januari Brummen. lees meer
   ** ART-Brummen is een samenwerkingsverband van verschillende kunstenaar en vormgevers.ART organiseert Open atelier- en fietsroute in de gemeente Brummen en omgeving, het prachtige afwisselende landschap van Veluwezoom, IJsseldal en natuurgebied de Loenermark. Van 12.00 tot 17.00 uur.De Stichting ART-Brummen is een samenwerkingsverband van 8 kunstenaars, zij organiseert 4 open atelier weekenden per jaar: de laatste weekenden van januari, april, juli en oktober, verbonden aan de 4 seizoenen.
   De deelnemende kunstenaars zijn : Mieke Diekmann; Marieke Ruijgrok; Piet van Middelaar; Joop van Ulden; Emeke Buitelaar; Annie Elissen; Otto Koedijk en Rob Kuulkers.
   22 jaar ART-Brummen: qua deelnemers heeft de route zich in de loop der jaren telkens vernieuwd, wat het voor de bezoekers aantrekkelijk maakt. De gesprekken van bezoekers met de kunstenaars, het contact op de werkplek (waar soms zelfs gewerkt wordt als daar tijd en gelegenheid voor is) is een wisselwerking welke als bijzonder ervaren wordt vanuit beide kanten. Dikwijls is er nieuw werk van de kunstenaars te bewonderen net als werk van verschillende gastexposanten op de diverse locaties.

  • 31 januari tm 4 februari Rotterdam lees meer
   *Rotterdam Art Week, Kunst is overal, en al helemaal in Rotterdam. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, installaties in de open lucht, pop-up shows en open ateliers. Met eigen vervoer, het ov of per gratis speciale Rotterdam Art Week pendeldienst is het geen kunst om overal te komen. Art is everywhere.  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in februari 2024
   .
  • hele jaar Delft Kunstwandeling historische binnenstad lees meer
   *Kunst snuiven op straat
   De kunstwandeling leidt u kriskras door de historische binnenstad, langs ruim zestig Delftse kunstschatten, gewoon op straat. Wilt u meer weten over de kunstenaar, het kunstwerk of de geschiedenis? Tik op de ‘Nummer kunstwerk’ knop en selecteer het nummer dat op de plattegrond staat. U kunt ook verder scrollen op deze pagina om alle nummers te zien.Dat kan ook tijdens de wandeling. Hoe? Bovenaan de plattegrond staat een QR-code. Door deze code met uw mobiele telefoon te scannen, kunt u van elk object ter plekke achtergrondinformatie lezen. Heeft u nog geen QR-reader? In de App-store (iPhone) of Google Play Store (Android) vindt u gratis apps

  • hele jaar Ede Openbare Kunstroutes - Beelnroutes lees meer
   *In het hart van Ede werken Gemeente Ede en HvA Cultuurfonds samen aan een stadsbeeldenroute die voor iedereen toegankelijk is. Drie wandelroutes leiden je van kunstwerk naar kunstwerk.De kunstwerken gaan een wisselwerking aan met de openbare ruimte waar ze in staan waardoor ze op een andere manier beleefd worden. Ook roept de kunst op tot beschouwing, discussie of puur genieten. De komende jaren worden er nog nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de stadsbeeldenroute, met een hoge kwaliteit en zo mogelijk internationale allure. Daarnaast hebben nationale en internationale graffiti-artiesten op diverse locaties hun 'handtekening' geplaatst waardoor Ede is versierd met tientallen prachtige muurschilderingen en graffitiwerken.

  • 31 januari tm 4 februari Rotterdam lees meer
   *Rotterdam Art Week, Kunst is overal, en al helemaal in Rotterdam. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, installaties in de open lucht, pop-up shows en open ateliers. Met eigen vervoer, het ov of per gratis speciale Rotterdam Art Week pendeldienst is het geen kunst om overal te komen. Art is everywhere

  • 16 december tm 25 februari 2024 Zwolle lees meer
   * . 45 internationale ijskunstenaars zijn betrokken bij dit evenement. In de opbouw gaan deze kunstenaars aan de slag met kettingzaken om, met veel rondspattend ijs, te komen tot kunstwerken van wel 6 meter hoog.
   What a wonderful world Het Nederlands IJsbeelden Festival staat dit jaar geheel in het teken van het thema What a wonderful world. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, willen we een tegengeluid laten horen. Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest. Het Nederlands IJsbeelden Festival wil mensen voorzien in die behoefte en laten zien hoe mooi, ondanks alles, de wereld nog steeds is. De ijskunstenaars zullen dit thema vertalen naar ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog. Special effects, van licht en geluid, maken de beelden nóg magischer dan dat ze al zijn

  • 16 december tm 25 februari Zwolle lees meer
   * De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, daarmee bouwen zij een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog.
   Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

  • Rotterdam 1 tm 4 februari lees meer
   * Art Rotterdam, Art Rotterdam viert in 2024 haar 25-jarig jubileum! Art Rotterdam is al jaren dé ontmoetingsplaats voor hedendaagse kunst in Nederland. Kunstliefhebbers, verzamelaars, kunstprofessionals en kunstenaars uit heel Europa vinden hun weg naar Art Rotterdam met meer dan 100 galeries in de iconische Van Nellefabriek, UNESCO werelderfgoed. Afgelopen editie was wederom zeer succesvol met 28.000 kwalitatief hoogstaande bezoekers en uitstekende verkoopcijfers voor de deelnemende galerieën.

  • 2 februari tm 2 maart Putten lees meer
   * 2 februari t/m 2 maart 2024 4ARTS XL PUTTEN Edith van Eijden-Calis (keramiek) Roderique "Dracorubio" Arisiaman (fotografie) Ans Westra (beelden) Louis de Vries (assemblages/wandobjecten) Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) Simone Stawicki (gemengde technieken)

  • 3 en 4 februari Eindhoven lees meer
   * KUNST IN HET KLOKGEBOUW Zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 Klokgebouw Eindhoven 11.00 tot 17.30 uur. Art Eindhoven vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 in het Klokgebouw in Eindhoven. Het Klokgebouw is een oude Philips fabriek die de sfeer van weleer uitstraalt. De industriële en nostalgische omgeving biedt Art Eindhoven een passend decor. Art Eindhoven is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur.

  • 3 en 4 februari Eindhoven lees meer
   * Art Eindhoven, Klokgebouw Strijp-S Art Eindhoven vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Het Klokgebouw is een oude Philips fabriek die de sfeer van weleer uitstraalt. De industriele en nostalgische omgeving biedt Art Eindhoven een passend decor. Art Eindhoven is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur.
   Beleving
   Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeen.

  • 4 februari eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 3 en 4 februari eerste zaterdag en zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 4 februari Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 4 februari iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 4 februari iedere eerste zondag van de maand Rotterdam Overschie lees meer
   *iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 3 en 4 februari Elke eerste zaterdag ????en zondag ????van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 4 februari eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 17 en 18 februari Leeuwarden lees meer
   *WintereditieKunstmarkt WTC Hotel te Leeuwarden

  • 22 februari tm 2 maart Utrecht lees meer
   * Keihard lachen International Comedy Festival. Als je van lachen houdt, kan je niet om het Utrecht International Comedy Festival heen. Dit Utrechtse comedyfestival is uitgegroeid tot de Nederlandse versie van de Edinburgh Fringe met de meeste stand-up comedyshows per vierkante meter. En in 2022 is het Utrecht International Comedy Festival groter dan ooit! Als headliner presenteren we de tweedaagse Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg en in de week daarvoor zetten we tientallen shows op de planken van verschillende locaties in de Domstad. Elf dagen lang Utrecht International Comedy Festival met maar een doel: laten zien hoe leuk en mooi stand-up comedy is als kunstvorm. En het UICF wil middenin de maatschappij staan met shows die niet alleen grappig zijn, maar die ook pijnlijke en controversiele onderwerpen met humor behandelen. Zo gaan homo s, lesbiennes, biseksuelen en zelfs (stel je voor!) heteroseksuelen tijdens een speciale LHBT-show grappen maken over discriminatie en seks. Geven comedians tijdens een show over drugs en alcohol een optreden terwijl ze onder invloed zijn. Wordt de Nederlandse cultuur gefileerd door expats. Is er een roast van Utrecht door de enige Stadscomedian van 030. En spelen bekende internationale comedians de pannen van het dak terwijl nieuwe comedysterren in de vleugels warmdraaien

  • 24 februari Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in maart 2024
   .
  • hele jaar Delft Kunstwandeling historische binnenstad lees meer
   *Kunst snuiven op straat
   De kunstwandeling leidt u kriskras door de historische binnenstad, langs ruim zestig Delftse kunstschatten, gewoon op straat. Wilt u meer weten over de kunstenaar, het kunstwerk of de geschiedenis? Tik op de ‘Nummer kunstwerk’ knop en selecteer het nummer dat op de plattegrond staat. U kunt ook verder scrollen op deze pagina om alle nummers te zien.Dat kan ook tijdens de wandeling. Hoe? Bovenaan de plattegrond staat een QR-code. Door deze code met uw mobiele telefoon te scannen, kunt u van elk object ter plekke achtergrondinformatie lezen. Heeft u nog geen QR-reader? In de App-store (iPhone) of Google Play Store (Android) vindt u gratis apps

  • hele jaar Ede Openbare Kunstroutes - Beelnroutes lees meer
   *In het hart van Ede werken Gemeente Ede en HvA Cultuurfonds samen aan een stadsbeeldenroute die voor iedereen toegankelijk is. Drie wandelroutes leiden je van kunstwerk naar kunstwerk.De kunstwerken gaan een wisselwerking aan met de openbare ruimte waar ze in staan waardoor ze op een andere manier beleefd worden. Ook roept de kunst op tot beschouwing, discussie of puur genieten. De komende jaren worden er nog nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de stadsbeeldenroute, met een hoge kwaliteit en zo mogelijk internationale allure. Daarnaast hebben nationale en internationale graffiti-artiesten op diverse locaties hun 'handtekening' geplaatst waardoor Ede is versierd met tientallen prachtige muurschilderingen en graffitiwerken.

  • 22 februari tm 2 maart Utrecht lees meer
   * Keihard lachen International Comedy Festival. Als je van lachen houdt, kan je niet om het Utrecht International Comedy Festival heen. Dit Utrechtse comedyfestival is uitgegroeid tot de Nederlandse versie van de Edinburgh Fringe met de meeste stand-up comedyshows per vierkante meter. En in 2022 is het Utrecht International Comedy Festival groter dan ooit! Als headliner presenteren we de tweedaagse Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg en in de week daarvoor zetten we tientallen shows op de planken van verschillende locaties in de Domstad. Elf dagen lang Utrecht International Comedy Festival met maar een doel: laten zien hoe leuk en mooi stand-up comedy is als kunstvorm. En het UICF wil middenin de maatschappij staan met shows die niet alleen grappig zijn, maar die ook pijnlijke en controversiele onderwerpen met humor behandelen. Zo gaan homo s, lesbiennes, biseksuelen en zelfs (stel je voor!) heteroseksuelen tijdens een speciale LHBT-show grappen maken over discriminatie en seks. Geven comedians tijdens een show over drugs en alcohol een optreden terwijl ze onder invloed zijn. Wordt de Nederlandse cultuur gefileerd door expats. Is er een roast van Utrecht door de enige Stadscomedian van 030. En spelen bekende internationale comedians de pannen van het dak terwijl nieuwe comedysterren in de vleugels warmdraaien

  • 2 februari tm 2 maart Putten lees meer
   * 2 februari t/m 2 maart 2024 4ARTS XL PUTTEN Edith van Eijden-Calis (keramiek) Roderique "Dracorubio" Arisiaman (fotografie) Ans Westra (beelden) Louis de Vries (assemblages/wandobjecten) Marijke van Vlaardingen (keramische sculpturen) Simone Stawicki (gemengde technieken)

  • 3 maart eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 3 maart eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 3 maart Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 3 maart iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 3 maart Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *3 maart De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 7,8,9 en 10 maart Assen lees meer
   *Internationaal Film Festival te Assen

  • 8 tm 17 maart Rotterdam lees meer
   * Sinds 2016 heeft het jaarlijkse Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera als doel om bestaande operaconventies uit te dagen, nieuwe geluiden en stemmen te laten horen en zowel publiek als artiesten te stimuleren met een zeer gevarieerd programma. Van 8 tot en met 17 maart 2024 is OFF terug met een nieuwe reeks grote en kleine opera’s, waaronder de wereldpremières van Ellen Reids The Shell Trial en Samy Moussa’s Antigone, dat deel uitmaakt van Jocasta’s Line. Naast geënsceneerde opera’s presenteert OFF een breed contextprogramma met paneldiscussies, optredens en concerten door gevestigde namen én een nieuwe generatie kunstenaars.

  • 9 maart Utrecht lees meer
   *TRANSITION FESTIVAL 2024 Op zaterdag 9 maart staat TivoliVredenburg in het teken van florerende, spannende en vooruitstrevende jazz. We presenteren inspirerende jazzmusici die met hun eigen visie het genre een plek in de toekomst geven. Transition festival legt de nadruk op jonge vernieuwers binnen het jazzgenre. Tijdens Transition wordt de gehele breedte van het hedendaagse jazzgenre gepresenteerd op vijf verschillende podia met elk een eigen sfeer en identiteit.

  • 9 en 10 maart, 16 en 17 maart Lauwersland lees meer
   * Kunst aan Huis Route Lauwersland BuitensteBinnen Open Atelierroute vindt plaats in het Lauwersland: Noordwest Groningen en Noordoost Friesland. De vierentwintig deelnemende kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema van deze Kunstroute: BuitensteBinnen.De route is ook landschappelijk erg aantrekkelijk. U rijdt via mooie weggetjes en komt op bijzondere locaties. Er zijn veel sfeervolle accommodaties in het gebied voor een hapje, drankje en eventuele overnachting

  • 10 maart Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst.

  • 16 maart Amsterdam Indische buurt lees meer
   *JazzFest Amsterdam 2024

  • 16 en 17 maart Lauwersland lees meer
   * Kunst aan Huis Route Lauwersland BuitensteBinnen Open Atelierroute vindt plaats in het Lauwersland: Noordwest Groningen en Noordoost Friesland. De vierentwintig deelnemende kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema van deze Kunstroute: BuitensteBinnen.De route is ook landschappelijk erg aantrekkelijk. U rijdt via mooie weggetjes en komt op bijzondere locaties. Er zijn veel sfeervolle accommodaties in het gebied voor een hapje, drankje en eventuele overnachting

  • 16 en 17 maart Tilburg lees meer
   * Brabant Art Fair te Tilburg. op 16 en 17 maart 2024 KUNSTBEURS VAN HOOG NIVEAU IN UNIEKE SFEER De Koepelhal in Tilburg biedt de Brabant Art Fair een sfeervolle entourage

  • 17 maart, 24 maart en 31 maart maart Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00 De markt bestaat al 30 jaar

  • 17 maart tm 7 april Delft lees meer
   * Atelierroute en de Lentesalon . Deelname aan de atelierroute staat open voor iedere professionele beeldend kunstenaar die in Delft of in de directe omgeving daarvan een atelier heeft. Brighart is een van de deelnemers aan beide events. 12-17 uur Startplaats is Kadmium, Prinsenkwartier (Agathaplein 4),

  • 27 maart tm 1 april Amsterdam lees meer
   * KunstRAI e KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieen die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouw-kunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

  • 17 maart Hoorn lees meer
   *. Festival Hoorn-Oude Muziek

  • 23 en 24 maart, 30 en 31 maart en 1 april Bellingwolde, Wedderveer, Winschoten, Oudeschans, blijham, Wedde en Bad Nieuweschans lees meer
   * Tweekarspelen kunstroute

  • 24 maart en 31 maart maart Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00 De markt bestaat al 30 jaa

  • 28 maart tm 20 mei mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van GelderlandDe KUNSTwandelroute is dit jaar van 28 maart t/m 20 mei 2024. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang, zes weken lang genieten van kunst en natuur op het Landgoed Enghuizen. Een prachtige route van ± 4 km, met 33 kunstwerken langs onverharde wandelpaden.

  • 30 en 31 maart en 1 april Bellingwolde, Wedderveer, Winschoten, Oudeschans, blijham, Wedde en Bad Nieuweschans lees meer
   * Tweekarspelen kunstroute

  • 30 en 31 maart, 1 april Lochem lees meer
   *In 2024 valt de Kunstroute vrij vroeg. Op zaterdag 30, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.Tijdens de Paasdagen op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024 zal de Lochemse Kunstroute weer plaatsvinden.Vanaf medio december kunnen kunstenaars zich weer inschrijven. Ben je kunstenaar, maar nog niet bij ons bekend, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief voor kunstenaars, we houden je dan op de hoogte. Lochemse kunstenaars met een basisvermelding zullen eerst een factuur voor de basisvermelding ontvangen, waarna ze een kortingscode voor de kunstroute toegestuurd krijgen.Ben je kunstenaar en woon je in Lochem, schrijf je dan in voor de basisvermelding. Je geniet dan volop voordelen en bent het hele jaar zichtbaar op deze website.

  • 30 en 31 maart, 1 april Weesp lees meer
   * 4Arts Weesp Edith van Eijden-Calis (keramiek)Katrin Cassel (grafiek/collages) Mariëlle Vroemen (sculpturen) Simone Stawicki (schilderijen)

  • 30 maart Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 31 maart maart Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00 De markt bestaat al 30 jaa

  • 31 maart tm 20 mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van Gelderland.  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in april 2024
   .
  • hele jaar Delft Kunstwandeling historische binnenstad lees meer
   *Kunst snuiven op straat
   De kunstwandeling leidt u kriskras door de historische binnenstad, langs ruim zestig Delftse kunstschatten, gewoon op straat. Wilt u meer weten over de kunstenaar, het kunstwerk of de geschiedenis? Tik op de ‘Nummer kunstwerk’ knop en selecteer het nummer dat op de plattegrond staat. U kunt ook verder scrollen op deze pagina om alle nummers te zien.Dat kan ook tijdens de wandeling. Hoe? Bovenaan de plattegrond staat een QR-code. Door deze code met uw mobiele telefoon te scannen, kunt u van elk object ter plekke achtergrondinformatie lezen. Heeft u nog geen QR-reader? In de App-store (iPhone) of Google Play Store (Android) vindt u gratis apps

  • hele jaar Ede Openbare Kunstroutes - Beelnroutes lees meer
   *In het hart van Ede werken Gemeente Ede en HvA Cultuurfonds samen aan een stadsbeeldenroute die voor iedereen toegankelijk is. Drie wandelroutes leiden je van kunstwerk naar kunstwerk.De kunstwerken gaan een wisselwerking aan met de openbare ruimte waar ze in staan waardoor ze op een andere manier beleefd worden. Ook roept de kunst op tot beschouwing, discussie of puur genieten. De komende jaren worden er nog nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de stadsbeeldenroute, met een hoge kwaliteit en zo mogelijk internationale allure. Daarnaast hebben nationale en internationale graffiti-artiesten op diverse locaties hun 'handtekening' geplaatst waardoor Ede is versierd met tientallen prachtige muurschilderingen en graffitiwerken.

  • april en mei , gezamenlijke exposities op zaterdag met aansluitend open huis op zondag, Heel Overijssel lees meer
   *kunstroute Overijssel een grote open kunstroute.

  • 1 tm 30 april Slochteren lees meer
   *Stinzenplantentocht Fraeylemaborg Op het Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren staat april in het teken van de stinzenplanten. Er is een mooie route uitgezet met informatie bordjes voor bezoekers. De kracht van de stinzenplanten zit in de massaliteit. Dat maakt ze ook mooi te fotograferen. Stinzenplanten zijn vrolijk bloeiende bolgewassen die vaak al in vroegere eeuwen zijn aangeplant. In het geval van de Fraeylemaborg heeft borgheer Hendrik de Sandra Veldtman de eerste aanzet tot de stinzenplanten gegeven. Rond 1800 zorgde hij voor een nieuwe Engelse aanleg van het uitgestrekte park en plantte vooral rondom de borg bolgewassen. Dit natuur- en cultuurbezit is dus al meer dan 200 jaar oud. Voorbeelden zijn Bosanemoon, Gele anemoon, Vingerhelmbloem, Holwortel, Bostulp en Daslook. Ook de bekende Krokus hoort bij de stinzenplanten. De Fraeylemaborg spant zich in om het bestand aan stinzenplanten zo goed mogelijk te beheren. Zo is het maairegime op de Bleek achter de borg aangepast, er wordt later gemaaid om de bollen kracht te laten opdoen na de bloei.

  • 28 maart tm 20 mei mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van GelderlandDe KUNSTwandelroute is dit jaar van 28 maart t/m 20 mei 2024. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang, zes weken lang genieten van kunst en natuur op het Landgoed Enghuizen. Een prachtige route van ± 4 km, met 33 kunstwerken langs onverharde wandelpaden.

  • 31 maart tm 20 mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van Gelderland

  • 1 april Bredevoort lees meer
   *Internationale Paas Boekenmarkt

  • 15 maart tm 7 april Delft lees meer
   * Atelierroute en de Lentesalon . Deelname aan de atelierroute staat open voor iedere professionele beeldend kunstenaar die in Delft of in de directe omgeving daarvan een atelier heeft. Brighart is een van de deelnemers aan beide events. 12-17 uur Startplaats is Kadmium, Prinsenkwartier (Agathaplein 4),

  • 27 maart tm 1 april Amsterdam lees meer
   * KunstRAI e KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieen die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouw-kunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

  • 1 april Bellingwolde, Wedderveer, Winschoten, Oudeschans, blijham, Wedde en Bad Nieuweschans lees meer
   * Tweekarspelen kunstroute

  • 30 en 31 maart, 1 april Lochem lees meer
   *In 2024 valt de Kunstroute vrij vroeg. Op zaterdag 30, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.Tijdens de Paasdagen op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024 zal de Lochemse Kunstroute weer plaatsvinden.Vanaf medio december kunnen kunstenaars zich weer inschrijven. Ben je kunstenaar, maar nog niet bij ons bekend, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief voor kunstenaars, we houden je dan op de hoogte. Lochemse kunstenaars met een basisvermelding zullen eerst een factuur voor de basisvermelding ontvangen, waarna ze een kortingscode voor de kunstroute toegestuurd krijgen.Ben je kunstenaar en woon je in Lochem, schrijf je dan in voor de basisvermelding. Je geniet dan volop voordelen en bent het hele jaar zichtbaar op deze website.

  • 30 en 31 maart, 1 april Weesp lees meer
   * 4Arts Weesp Edith van Eijden-Calis (keramiek)Katrin Cassel (grafiek/collages)Mariëlle Vroemen (sculpturen) Simone Stawicki (schilderijen)

  • 1 april Den Haag lees meer
   * In de historische binnenstad van Den Haag- Lange Voorhou organiseert Boekhandel Louis Tinner

  • 5 tm 20 aprilHeel Limburg lees meer
   * JazzOUT Fest Limburg dan ademt heel Limburg jazzmuziek. In vier steden presenteren toonaangevende podia een wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Wat dit festival zo uniek maakt is dat er elke dag een klein festival op een andere Limburgse locatie neerstrijkt. Met telkens niet 1 concert, maar een compleet en eigen festivalprogramma tot in de late uurtjes waarbij lokale, nationale en wereldtop hand in hand gaan.

  • 6 en 7 april Haren lees meer
   *Open Ateliers Haren editie 2024 In het weekeinde van 6 en 7 april 2024 openen 25 kunstenaars hun ateliers voor het publiek.Het startpunt van de open atelierroute is ’t Clockhuys, dat op beide dagen geopend zal zijn. Op de zaterdag is ’t Clockhuys geopend van 11:00-16:00 en op de zondag van 11:00-15:00 uur

  • 6 april Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 7 april Heino- Museum de Fundatie lees meer
   *Op 7 april vieren we de verjaardag van Maria Roosen bij Kasteel het Nijenhuis. Tijdens deze happening door Mischa Doorenweerd, vind je in de beeldentuin artist barretjes van Arash Fakhim, Hester Oerlemans en Doorenweerd zelf. Alle drie zijn ze vertegenwoordigd met werk in de tentoonstelling Roosen & Guests. Ook zijn er performances, muziek en natuurlijk taart. Vier met ons Maria Roosen, de tentoonstelling, de kunst én het begin van de lent

  • 7 april eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 7 april eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 7 april Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 7 april iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 7 april iedere eerste zondag van de even maanden Rotterdam Overschie lees meer
   *iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 7 april eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 7 april Veenendaal lees meer
   *.Op zondag 7 april 2024 bij diverse locaties in Veenendaal met verschillende uitvoerende artiesten. Huiskamerfestival 2024

  • 11 tm 13 april Eindhoven lees meer
   *STRP festival.From April 11 to 13 STRP Festival will again take place in downtown Eindhoven. This time at Microstad (former KPN building). With exhibitions, experimental dialogues, a music and performance night and a broad education program, STRP Festival dives deeper into the theme of this 2024 edition: A Matter of Freedom. STRP offers a high-quality and innovative cultural program, including the festival, which explores the relat

  • 12, 13 en 14 april Houten lees meer
   * Kunstfietsdagen.Kom Kunst Kijken! De kunstenaars kijken uit naar je bezoek!Hou je van glaskunst of fotografie? Of van abstracte schilderijen of meer realistische schilderijen? Of misschien zoek je een beeld voor in je tuin of huis? Ontdek de creatieve wereld van meer dan 50 kunstenaars bij jou in de buurt!

  • 13 en 14 april Maassluis lees meer
   *Kunstroute Maassluis

  • 13 en 14 april Capelle aan de IJssel lees meer
   * De Kunst- & Atelierroute. eder jaar organiseert de Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van de Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.De commissie organiseert op 13 en 14 april 2024 de Kunst- en Atelierroute met een overzichtslocatie waarvan de locatie nog niet bekend is. Veel kunstenaars openen de deuren van hun atelier. Voor kunstenaars die niet in hun eigen atelier kunnen exposeren zijn er 2 groepslocaties: Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164 en Atelier de Zwaan, Damsterdiep 58. Daarnaast kunnen er locaties zijn waar meer kunstenaars exposeren. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

  • 13 april Schiedam lees meer
   * In de historische binnenstad van Schiedam organiseert Boekhandel Louis Tinner samen met Centrummanagement Schiedam op zaterdag de Schiedamse Boekenmarkt. Je kunt daar rondstruinen langs kraampjes met tweedehands boeken, waaronder Nederlandse en buitenlandse literatuur, kinderboeken, strips, thrillers, kunstboeken, biografieen, kookboeken, geschiedenisboeken, (streek)romans, boeken over de regio, enz. Zowel voor verzamelaars als voor koopjesjagers is er volop keuze.De boekenmarkt wordt gehouden op de Lange Kerkstraat, naast de Grote Kerk. Je bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Op de Grote Markt is op dezelfde dag een culinaire markt.

  • 13 en 14 april Maassluis lees meer
   * Kunstroute Maassluis. Tijdens de kunstroute kunt u een grote variatie aan kunst bewonderen en kopen van de Maassluise Kunstenaars en een tiental gastkunstenaars. En u kunt meteen kennismaken of weer eens bijpraten met diezelfde kunstenaars. U kunt een wandeling maken langs de locaties –in ateliers van de kunstenaars, in winkels, horeca-gelegenheden, Museum Maassluis, het Luxor Theater en Molen De Hoop–en zo meteen het leuke historische centrum van onze stad bekijken.

  • 13 april Hillegom lees meer
   * MontMartre Hillegom 2024. MontMartre Hillegom 2024 staat gepland op zaterdag 13 april 2024!Wil je meedoen aan MontMartre Hillegom 2024, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen jouw aanvraag dan in behandeling en nemen contact met je op zodra er meer bekend is.

  • 19 tm 21 april en 25 april tm 28 april Diepenheim lees meer
   * Kunstmoment Diepenheim 65 kunstenaars laten hun werk zien op 35 bijzondere locaties, in het centrum van Diepenheim, maar ook in het prachtige buitengebied.Daarnaast zijn er concerten, workshops en voorstellingen te bezoeken.

  • 20 en 21 april Nissewaard lees meer
   * Kunstroute Nissewaard ! (beide dagen van 11 tot 17 uur). In navolging van de gemeentelijke herindeling wijzigde de naam van Kunstroute Spijkenisse in Kunstroute Nissewaard. Daarmee werden ook de kernen uit de voormalige gemeente Bernisse betrokken bij de kunstroute.
   Kunstroute Nissewaard is een cultureel evenement voor jong en oud. Tientallen kunstenaars zetten de deuren van hun atelier, werkplaats of huiskamer open om bezoekers te laten genieten van hun creatieve werk. De kunstroute laat een breed scala aan kunstuitingen zien, van schilderkunst tot beeldhouwen, van fotografie tot kunstnijverheid. Aan de kunstroute nemen zowel professioneel opgeleide kunstenaars als amateurs deel

  • 20 en 21 april Ridderkerk lees meer
   *De Kunstroute Ridderkerk wordt ieder jaar in het voorjaar gehouden. Doel van de route is om belangstellenden-in het bijzonder de inwoners van Ridderkerk en belangstellenden uit de omstreken-in aanraking te brengen met beeldende kunst.

  • 20 en 21 april Laren lees meer
   * De Atelierroute Laren De atelierroute

  • 20 april Wageningen lees meer
   * In de Junushoff organiseert Boekhandel Louis Tinner

  • 20 april tm 3 mei Veenendaal lees meer
   *.jaarlijkse expositie van beeldende amateurkunstenaar Beeldend Veenendaal

  • 21 april Eersel lees meer
   *kunstmarkt. We gaan er weer voor! Het belooft een gezellige, kunstige boel te worden, uiteraard nemen we de dan geldende regels in acht. Er staan 30 kraamhouders te trappelen om hun werk te tonen in de prachtige museumtuin. Alsof dat niet genoeg is zijn er diverse kunstenaars live aan het werk!

  • 21 april Borne lees meer
   *I Kunst in Borne De kunstmanifestatie Kunst in Borne is niet meer weg te denken binnen het jaarlijkse Borne op z'n Best. Ook dit jaar komen zo'n dertig kunstenaars, van nabij tot van heinde en verre, naar Borne om te laten zien wat ze in huis hebben. Onder hen ook een aantal Duitse kunstenaars die zich -net over de grens- hebben verenigd in het jaarlijkse Kunst am Schloss in Ahaus.

  • 21 en 28 april Sint Anthonis lees meer
   *Open Atelier Route Paasmaandag wordt in de oude gemeente Sint Anthonis de atelierroute gehouden. Beide dagen van 11 tot 17 uur en de toegang is gratis. Op 11 locaties tonen de 15 kunstkringleden en hun 9 gastexposanten de meest diverse kunstwerken. Denk hierbij aan schilderijen, sieraden, sculpturen, glaskunst, beeldhouwwerk, illustraties etc. Te veel om op te noemen maar zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

  • 25 april tm 28 april Diepenheim lees meer
   * Kunstmoment Diepenheim 65 kunstenaars laten hun werk zien op 35 bijzondere locaties, in het centrum van Diepenheim, maar ook in het prachtige buitengebied.Daarnaast zijn er concerten, workshops en voorstellingen te bezoeken.

  • 26 en 27 april Tholen lees meer
   * Kunstroute Op een 1500 stappen lange wandelroute exposeren beeldende kunstenaars en treden podium- en toonkunstenaars op. Het thema voor de kunstroute van 2024 is KLEURRIJK.Kleur geeft letterlijk kleur aan het leven en spreekt iedereen aan. Het prikkelt en heeft invloed op onze emoties, ons denken, hoe we ons voelen en gedragen. Kleur is van belang zowel in de muziek, beeldende kunst als in poëzie. Denk aan harmonie en contrast, voor- en achtergrond, licht en donker.Bent u geïnspireerd in uw werk door kleur? Bent u beeldend kunstenaar, muzikant of dichter.

  • 27 april Katwijk Rijnsburg lees meer
   * Montmarte Katwijk 2024 27 april 2024 Katwijks Montmartre is een bekend creatief onderdeel van Koningsdag in Katwijk. Op het schoolplein van Basisschool De Farel, Koninginneweg 38 in Katwijk aan Zee, zijn diverse kramen vol kunst en creativiteit, (gratis) workshops, demonstraties en heel veel gezelligheid. Deze markt wordt georganiseerd door KuCo in samenwerking met Oranjevereniging Katwijk aan Zee.

  • 27 april Rotterdam Kleiweg lees meer
   * In de Rotterdam-Kleiweg organiseert Boekhandel Louis Tinner

  • 27 en 28 april Brummen. lees meer
   ** ART-Brummen is een samenwerkingsverband van verschillende kunstenaar en vormgevers.ART organiseert Open atelier- en fietsroute in de gemeente Brummen en omgeving, het prachtige afwisselende landschap van Veluwezoom, IJsseldal en natuurgebied de Loenermark. Van 12.00 tot 17.00 uur

  • 21 en 28 april Sint Anthonis lees meer
   *Open Atelier Route Paasmaandag wordt in de oude gemeente Sint Anthonis de atelierroute gehouden. Beide dagen van 11 tot 17 uur en de toegang is gratis. Op 14 locaties tonen de 15 kunstkringleden en hun 9 gastexposanten de meest diverse kunstwerken. Denk hierbij aan schilderijen, sieraden, sculpturen, glaskunst, beeldhouwwerk, illustraties etc. Te veel om op te noemen maar zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

  • 28 april Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 28 april Schimmert lees meer
   * Kunstroute

  • 29 april tm 5 mei Weerselo en Twente lees meer
   *Stiftfestival Stiftfestival biedt een muzikale beleving in het Twentse landschap van internationale topkwaliteit. Het programma combineert kamermuziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur en kunst.  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in mei 2024
   .
  • 31 maart tm 20 mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van Gelderland.organiseert ieder jaar tijdens Pasen de Kunstroute. Open: 12:00 tot 17:00met 80 kunstenaars op meer dan 40 verschillende lokaties.

  • 28 maart tm 20 mei mei Hummelo lees meer
   * Kunstwandelroute Hummelo Gelukkig kunnen we melden dat de kunstwandelroute dit jaar doorgaat. Van pasen tot en met pinksteren kunt u genieten van een mooie wandelroute .De Kunstwandelroute Hummelo heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke buitenkunstmanifestatie in de regio. Met ruim 10.000 bezoekers per jaar zijn we de populairste kunstroute van GelderlandDe KUNSTwandelroute is dit jaar van 28 maart t/m 20 mei 2024. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang, zes weken lang genieten van kunst en natuur op het Landgoed Enghuizen. Een prachtige route van ± 4 km, met 33 kunstwerken langs onverharde wandelpaden.

  • april, mei, juni en juli Garderen niet op zondag lees meer
   * VELUWS ZANDSCULPTUREN FESTIJN BIJ DE BEELDENTUIN IN GARDEREN. Thema Onze Vaderlandsche Geschiedenis.Vanaf 1 april is onze zomer tentoonstelling geopend.
   Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd; het thema is "Onze Vaderlandsche Geschiedenis”. De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Beleef de geschiedenis van Nederland tijdens het Veluws Zandsculpturen Festijn! Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden.

  • 29 april tm 5 mei Weerselo en Twente lees meer
   *Stiftfestival Stiftfestival biedt een muzikale beleving in het Twentse landschap van internationale topkwaliteit. Het programma combineert kamermuziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur en kunst.

  • 20 april tm 3 mei Veenendaal lees meer
   *.jaarlijkse expositie van beeldende amateurkunstenaar Beeldend Veenendaal

  • 3 en 4 augustus De Beetse Sellingen lees meer
   *Atelierroute in het mooie Westerwoldse landschap.

  • 4 en 5 mei Dalfsen lees meer
   * Kunst- en cultuurweekend van 10-17 uur

  • 4 en 5 mei Workum lees meer
   *

  • 5 mei eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 5 mei eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 5 mei Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 5 mei iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 4 en 5 mei Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 5 mei eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 5 tm 9 juni Veluwezoom, Rheden, Rozendaal en Doesburg lees meer
   * ZOOM! Kamermuziekfestival
   ZOOM! Kamermuziekfestival plaats. ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassiek muziekevenement op internationaal niveau, geprogrammeerd door de musici van het bekende Ruysdael Kwartet.

  • 5 mei Middelburg lees meer
   * In de historische binnenstad van Middelburg op de Markt organiseert Boekhandel Louis Tinner

  • 8 tm 12 mei Goeree-Overflakkee lees meer
   * De werkgroep KunstKijk, als onderdeel van Stichting Podium, organiseert jaarlijks een meerdaags kunstevenement op Goeree-Overflakkee. Het doel is zo laagdrempelig mogelijk twee- en driedimensionale kunst van hoog niveau onder de aandacht van het publiek te brengen.
   In de week van hemelvaart, wordt professionele beeldende kunst geëxposeerd, zowel binnen als in de buitenlucht. De soms onverwachte locaties liggen verspreid over het eiland, maar er is wel sprake van een zekere clustering. Op verschillende momenten en op wisselende locaties wordt er samengewerkt met vertegenwoordigers uit de muziekwereld, theater, literaire kunst en educatieve en culturele instellingen.

  • 9 mei Dwingeloo lees meer
   *Internationale Keramikmarkt Dwingeloo. We hopen op hemelvaartsdag 2024 weer een nieuwe keramiekmarkt in Dwingeloo te organiseren.Voor die markt zal een nieuwe inschrijvings- en selectie ronde worden gehoude

  • 9 mei Vaassen lees meer
   *De grote Vaasaqua Kunstmarkt op het voorterrein van Kasteel de Cannenburch. Op het prachtige voorterrein van Kasteel de Cannenburch zullen zich ook op hemelvaartsdag 9 mei 2024 weer een bonte verzameling van kunstwerken en hun kunstenaars presenteren. Op diverse kramen die in een cirkel staan opgesteld zullen schilders, beeldhouwers, glaskunstenaars, keramiekkunstenaars en siersmeden zich presenteren. De kunstmarkt staat onder leiding van KUVA waardoor ook een strenge selectie wordt uitgevoerd om alleen gerenommeerde kunstenaars toe te laten op deze ieder jaar nog groeiende kunstmarkt als onderdeel van het grote evenement Vaasaqua.

  • 9, 10, 11 en 12 mei Breda lees meer
   *Breda Jazz Festival

  • 9 mei Dwingeloo lees meer
   * Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo: Keramiekmarkt, Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei 2023 is er wederom de alom bekende Keramiekmarkt op de Brink te Dwingeloo.

  • 9 mei Schoorl lees meer
   *Prachtige kunstmarkt in het mooie Schoorl

  • 9 mei Vaassen lees meer
   * De grote Vaasaqua Kunstmarkt op het voorterrein van Kasteel de Cannenburch Op het prachtige voorterrein van Kasteel de Cannenburch zullen zich ook dit jaar weer een bonte verzameling van kunstwerken en hun kunstenaars presenteren. Op diverse kramen die in een cirkel staan opgesteld zullen schilders, beeldhouwers, glaskunstenaars, keramiekkunstenaars en siersmeden zich presenteren. De kunstmarkt staat onder leiding van KUVA waardoor ook een stenge selectie wordt uitgevoerd om alleen gerenomeerde kunstenaars toe te laten op deze ieder jaar nog groeiende kunstmarkt als onderdeel van het grote evenement Vaasaqua.

  • 9 tm 12 mei Goeree Overflakkee lees meer
   *Kunstmarkt Kunstkijk 2024 expositie

  • 9 tm 12 mei Gemeente Bronkhorst lees meer
   * Kunst4daagse Bronckhorst. Een evenement dat uniek is, omdat het plaatsvindt in de gehele gemeente Bronckhorst. De kunstwerken verbinden en stellen de bezoeker (opnieuw) in staat kunst in al zijn veelzijdigheid te beleven. Op tal van locaties tonen kunstenaars hun creativiteit. Zowel amateurs als professionals stellen hun werk ten toon op heel verschillende plaatsen. Dat varieert van galerie tot boerenschuur, van tuinhuis tot horecagelegenheid. Alle locaties liggen in de gemeente Bronckhorst.

  • 9 en 10 mei Gouda lees meer
   * De Goudse Keramiekdagen zijn weer in aantocht: De Goudse markt het middelpunt van tientallen kramen met keramiek en leuke activiteiten voor jong en oud. Zo krijgen de spannende wedstrijden in het draaien van de hoogste vaas en de breedste schaal er een broertje bij met het duo draaien.

  • 11 en 12 mei Sterksel lees meer
   *Kunstroute Een twee jaarlijks gratis evenement waar kunstenaars exposeren in monumentale Sterkselse tuinen.U bent van harte welkom om mensen te ontmoeten, tuinen en kunst te bekijken. Nieuw dit jaar is het centraalgelegen, sfeervol ingerichte dorpsplein, waar u gebruik kunt maken van koffie, thee of andere versnaperingen.

  • 11 en 12 mei Schokland lees meer
   * organiseert Museum Schokland de Scandinaviemarkt op UNESCO-Werelderfgoed Schokland. Een heel weekend lang kan de Scandinavie-liefhebber zijn hart ophalen aan alles wat er op dat gebied te vinden is. De markt heeft ruim tientallen kramen vol Scandinavische producten; de sfeervolle stands staan verspreid over het museumterrein en bieden alles op het gebied van wonen, design, reizen, eten, mode & handvaardigheid. Naast de vele kramen is er ook een afwisselend randprogramma met lezingen, workshops en demonstraties, zoals houtsnijden, boogschieten en leer bewerken. Het overkoepelende thema is dit jaar Vikingen met als highlight een Vikingkampement op het museumterrein.

  • 11 mei Amerongen lees meer
   *De volgende editie van de Grietmarkt is op zaterdag 11mei , welkom!

  • 11 en 12 mei Stichtse Vecht Nieuwersluis lees meer
   *Kunstronde, 11 – 17.30 u.
   Hou je van abstracte schilderijen, realisme, glaskunst of fotografie? Of beelden van brons, keramiek of steen? Tijdens de KunstRonde is er een zeer diverse collectie kunstwerken te zien van 27 kunstenaars en 2 galerieën. Verschillend in stijl, techniek, ambacht en prijs. Alleen professionele kunstenaars doen mee aan de KunstRonde Vecht & Plassen. Met kunstwerken tussen € 100 en 10.000 is het goed mogelijk dat je tijdens het weekend tegen een kunstwerk aanloopt dat past bij jouw interieur én portemonnee.
   De KunstRonde is al lang een begrip voor de wijde omgeving: in het 3e weekend van mei presenteren de kunstenaars hun werk. De route bestrijkt het gebied van Maarssen tot Vreeland en langs de plassen van Kortenhoef, ‘s-Graveland en Loosdrecht tot aan Tienhoven.
   De groepsexpositie in de Pauluskerk in Breukelen toont van elke deelnemer één kunstwerk. Zo krijg je een goede indruk van wat de KunstRonde te bieden heeft. Er is een overzichtsboekje met foto's van kunstwerken en de plattegrond.

  • 16 tm 26 mei Rotterdam lees meer
   * O. pakt uit: extra festivalavond en gratis stadsprogramma op Hemelvaartsdag O. Festival for Opera. Music. Theatre.

  • 17 tm 26 mei Alkmaar lees meer
   * Zomerfestival in het Victoriepark Yes in my backyard is de naam van het festivalhart van Karavaan. Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark.

  • 17 en 18 mei , 30 en 31 augustus Oostkapelle lees meer
   *Kunstroute

  • 17tm 20 mei heel Nederland lees meer
   * Koetsiers, koks en keukenmeiden op Dag van het Kasteel Op veel landgoederen terug te vinden, Gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstbodes, koks, stalknechten, tuinmannen en chauffeurs: in alle eeuwen konden de bewoners van kastelen en buitenplaatsen niet zonder een flinke stoet aan personeel. De aanwezigheid van het personeel is tot op de dag van vandaag in veel kastelen nog steeds voelbaar en zichtbaar. Verschillende kastelen organiseren extra activiteiten op deze dag rond het jaarthema ‘Upstairs/Downstairs’. Ruim 100 kastelen doen mee met Dag van het Kasteel. Én er sluiten zich ook dit jaar weer nieuwe kastelen aan.

  • 18 mei Heenvliet
   *45 kunstmarkt Kastanjerie op het marktplein in Heenvliet.

  • 18, 19 en 20 mei Makkum lees meer
   *Tweejaarlijks, tijdens het pinksterweekend, organiseert Stichting MAKKUM ART een kunstweekend in en rond het centrum van Makkum. Honderd kunstenaars presenteren in dit weekend hun werk en zijn aanwezig op verassende binnen- en buitenlocaties. Het authentieke Friese dorp Makkum ligt open aan de kant van het IJsselmeer vlak bij de Waddenzee, omringt door een wijds landschap met waarden, dijken, terpen en vaarten. Een inspirerende omgeving om kunst te exposeren op en in bijzondere locaties, karakteristieke historische monumenten, statige koopmanshuizen, oude kerken, een koninklijke aardewerkfabriek en tuinen.
   Schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, grafiek, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, workshops, textiel en glaskunst passeren de revue. Ook aan de muzikale omlijsting is gedacht. Kunstweekend MAKKUM ART biedt bezoekers, kunstenaars, dorpsbewoners en toeristen een hoogwaardig platform voor beeldende kunsten, waarbij ontmoeting, ontspanning, beleving en creatie een wezenlijke rol spelen. Een belevenis voor jong en oud.

  • 18, 19 en 20 mei Nijmegen lees meer
   *Music Meeting Festival 2024: eerste namen en nieuw buitengewoon binnenprogramma. De 38e editie van Music Meeting Festival vindt plaats in het Pinksterweekend op 18, 19 en 20 mei 2024 in Park Brakkenstein en in Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen. Muzikale ontmoeting en ontdekking staan centraal tijdens dit driedaags festival voor avonturiers van alle leeftijden, dat vandaag de eerste namen van de 2024 line-up presenteert. Het festival kiest dit jaar voor een nieuwe opzet met de toevoeging van een bijzonder programma in Lindenberg Cultuurhuis.

  • 18 mei Kapelle lees meer
   *Na drie jaar organiseert Stichting Kapelle Cultureelweer de jaarlijkse Schildersdag & Kunstmarkt. De kunstmarkt begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.
   Het evenement wordt gehouden op een prachtige buitenlocatie: de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein in Kapelle. Deze zaterdag wordt ook de Franse Slag Mars gehouden. De route van de wandelaars loopt door de tuin van de kerk, over de kunstmarkt.

   De Schildersdag & Kunstmarkt in Kapelle is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een unieke plek waar kunstenaars hun werk laten zien aan bezoekers. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle editie van te maken. Er zijn kunstenaars aanwezig uit binnen- en buitenland. Er zijn schilders, tekenaars, keramisten en beeldhouwers, om maar enkele kunstdisciplines te noemen. Het evenement wordt gehouden op een prachtige buitenlocatie: de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein in Kapelle.

  • 18, 19 en 20 mei Nijmegen lees meer
   *International Music Meeting Festival maakt deze week het complete programma bekend. Ruim 200 artiesten uit de hele wereld komen volgend weekend naar het driedaagse muziekfestival in Nijmegen. Elke dag zijn er meer dan 15 concerten te zien, naast interviews, intieme mini-concerten, films, en workshops met kinderen. Ook staan er nog eens 150 talenten op het Gelderland Talent Stage: Forssa. De 35e editie van International Music Meeting Festival staat weer bol van muziek die je zelden hoort. Avontuurlijk en compromisloos. Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en unieke cross-overs. Londen is dit jaar City in Focus. Music Meeting dook diep in de actuele Londense muziekscene en haalde de nieuwste, upcoming talenten naar Nijmegen. Zoals Wara, Nubiyan Twist, Rum Buffalo en de twee Artists in Focus: Bex Burch en Eliane Correa.

  • 18 mei Gaasterland Balk lees meer
   * Als het kan. Als het mag. Ja, dan organiseert Kunstkring Gaasterland op pinksterzaterdag de Kunstmarkt Balk. Een culturele dag voor jong en oud. Zo n 100 kunstenaars tonen dan hun werk op de kades van de Luts, er is livemuziek, straattheater, workshops en nog veel meer.

  • 18, 19 en 20 mei Opsterland lees meer
   *Pinksterweekend De kunstroute duurt drie dagen, het is dus voor belangstellenden niet nodig, om op één dag bij alle kunstenaars langs te gaan. Aan de hand van de later te verschijnen folder met informatie over alle deelnemende kunstenaars, kan een ieder zijn eigen keuzes van te bezoeken kunstenaars maken en vooraf een route uitstippelen.

  • 18 mei Heenvliet lees meer
   *18 mei kunstmarkt Kastanjerie georganiseerd worden op ons prachtige marktplein in Heenvliet.

  • 18,19 en 20 mei Wemeldinge lees meer
   * De kunst en natuurroute Wemeldinge Atelierroute Kunst en natuurroute Wemeldinge. De Stichting Kunst- en Natuurkring Wemeldinge streeft naar het toegankelijk maken van Kunst en Natuur voor een breed publiek.

  • 18 mei Balk Gaasterland lees meer
   *11e editie Kunstmarkt

  • 18, 19 en 20 mei Nieuwkoop lees meer
   * Nieuwkoopse Kunstroute : 44 kunstenaars op 25 lokaties

  • 19 en 20 mei Ruurlo en omstreken lees meer
   *Zo enthousiast dat de AtelierRoute een vervolg krijgt in 2024 tijdens Pinksteren op zondag 19 en maandag 20 mei 2024. Kunstenaars zetten weer hun deuren open voor bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur. De overzichtstentoonstelling in het Kulturhus in Ruurlo wordt op zaterdag 18 mei met alle exposanten feestelijk geopend om 20.00 uur. Alle informatie vind je op deze web

  • 19 mei Roermond lees meer
   *Kiwanis Fete des Arts, kunstmarkt te Roermond

  • 19 mei Willemstad lees meer
   * De jaarlijkse boekenmarkt.

  • 19 en 20 mei Berkelland lees meer
   * Opnieuw een Berkellandse Atelierroute

  • 19 mei Roermond lees meer
   *Kom naar Kunstmarkt Fête des Arts in de historische Voorstad Sint Jacob. Beleef de kunstmarkt waar 50 kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland hun unieke en diverse kunstwerken tonen. Van schilderijen tot sculpturen, van keramiek tot sieraden, er is voor elk wat wils. Ontdek de verborgen schatten van de kunstmarkt op en rond het pittoreske pleintje bij de Steenen Brug en in de aangrenzende straten. Restaurant Toff zorgt voor gezellige terrassen en passend muzikaal entertainment. De entree bedraagt € 3,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

  • 19 mei, 30 juni, 28 juli en 25 augustus Egmond aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 19 en 20 mei Brummen F E S T I V A L lees meer
   * Kunstmarkt rond Marktplein en Pinksterfestival
   Tijdens het Pinksterweekend is de TheaterEtappe een van de pareltjes. Dit gezellige en kleinschalige theaterfestival

  • 19 en 20 Geldermalsen lees meer
   * organiseert Ode aan de Linge een openluchtexpositie in de Heemtuin van Geldermalsen, waaraan 20 kunstenaars deelnemen. Ode aan de Linge is verhuisd van het Lingepark naar de Heemtuin, de prachtigste plek in Geldermalsen! De Heemtuin is opgezet als een staalkaart van alles wat groeit en bloeit in de Betuwe en is op loopafstand van het centrum. Met natuurbeleving en kunst als bindende factor willen we je betoveren in dit stukje wildernis. Kunst maakt je wakker, roert je ziel en maakt het ongrijpbare aanraakbaar. De Heemtuin lonkt, Ode aan de Linge wil omarmen en ontroeren. toegang gratis ingang via Achter t Veer of via de Koppelsedijk.Vanaf 11-20 uur een doorlopend muzikaal programma, groenplein met natuurbeleving, jongerenproject, poëzie, theater, workshops en terras aan de Linge

  • 20 mei Reijmerstok Limburg lees meer
   * Kunstexpoitie in een 3 km lange kunstexpositie in het kerkdorp Reijmerstok in Zuid Limburg

  • april en mei , gezamenlijke exposities op zaterdag met aansluitend open huis op zondag, Heel Overijssel lees meer
   *kunstroute Overijssel een grote open kunstroute

  • 19en 20 mei Zundert lees meer
   *Kunstroute Zundert. Tijdens Kunstroute Zundert stellen beeldend kunstenaars (alle disciplines en zowel amateurs als (semi-)professionelen) uit de gemeente Zundert hun atelier open voor het publiek. De inschrijving is inmiddels gesloten en er doen 25 kunstenaars op 14 verschillende locaties mee.
   Stapelen. Vorig jaar was de introductie van een centraal thema een groot succes. Ook dit jaar kan er een werkstuk gemaakt worden naar aanleiding van een centrale thema. Dit jaar is voor stapelen gekozen. Alle werkstukken die gemaakt worden, zullen worden geexposeerd in de grote zaal van Bij Ons aan de Molenstraat 5 in Zundert. Dit is tevens het startpunt van de Kunstroute en hier kunt u ook de flyer met routekaart en het beoordelingsformulier voor de Publieksprijs ophalen.

  • 20 mei Schoonhoven lees meer
   * Nationale Zilverdag in Schoonhoven!
   Heb je zin in een dag met een zilveren randje? Kom dan naar Schoonhoven. Op de jaarlijkse Zilverdag kijk je je ogen uit want de mooie historische binnenstad is die dag omgetoverd tot een grote zilver- en goudsmidwerkplaats. Snuffel langs de grachten tussen moderne sieraden en antieke vazen. Bewonder de originele werkstukken van de Silver Challenge deelnemers en zie kunstenaars aan het werk. Ben je benieuwd of je eigen zilver kunst of kitsch is? Laat het gratis taxeren. Ga je mee op ontdekkingsreis in de Zilverstad?

  • 20 mei Ammerstol, Groot Ammers, Nieuwpoort lees meer
   *Af en Toe-Kunstroute op 20 mei (2e Pinksterdag). Op 20 mei tussen 11.00 uur en 17.00 laten méér 43 kunstenaars uit de regio hun werk zien op diverse locaties in Ammerstol, in Groot-Ammers en in Nieuwpoort. Schilderijen, beelden, sieraden, textiel, keramiek en artboxes: alle materialen, kleuren en maten zijn vertegenwoordigd.
   Houdt u van wandelen of fietsen, waarbij u onderweg niet alleen van het landschap, maar ook van kunst geniet, dan is deze dag bij uitstek geschikt om eropuiit te gaan.
   De locaties waar kunst tentoongesteld wordt zijn te herkennen aan de Af en Toe-vlag die aan de gevel wappert of in de nabijheid van de te bezoeken locatie is geplaatst.
   Folders met de namen van de deelnemers en horeca onderweg, zullen op de diverse locaties verkrijgbaar zijn, maar ook te downloaden via de website .

  • 20 mei Zeist lees meer
   * *Kunstmarkt en boekenmarkt op het Broederplein.

  • 22 mei Harderwijk lees meer
   *Woensdag 22 mei 2024 staat de derde editie van het Onderwijs Innovatie Festival gepland. Na twee uitermate succesvolle en leerzame edities is het tijd voor een passend vervolg.Op het Festival ontmoet je koplopers uit het onderwijs, kom je samen met anderen tot nieuwe inzichten, maar heb je bovenal ook veel plezier.Het dagvullende programma bevat een uitgebreid aanbod aan dialoogtafels, interactieve workshops, een speelplein en twee World Café’s. Daarnaast delen we pluimen uit en presenteren we de uitkomsten van onderzoek.

  • 23 mei tm 1 juni Utrecht lees meer
   *SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld. Je kunt je laten verrassen door nieuwe artistieke vormen en je laten inspireren door andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Tijdens SPRING ontmoeten makers en een nieuwsgierig publiek elkaar voor uitwisseling, discussie, inspiratie en plezier.

  • 23 mei tm 1 juni Utrecht lees meer
   * SPRING presenteert een mix van gevestigde en jonge makers in theaters, op onverwachte plekken en de openbare ruimte.

  • 24, 25 en 26 mei Ulft nabij Doetinchem lees meer
   * Huntenkunst is een jaarlijkse internationale kunstmanifestatie. Op de manifestatie vindt u werk van kunstenaars uit meer dan 30 landen. Ze vindt doorgaans plaats in het weekend voor Hemelvaart.
   DRU INDUSTRIEPARK
   Kunstmanifestatie Huntenkunst wordt gehouden in de SSP-hal op het DRU Industriepark in Ulft. De oude fabriekspanden van de ijzergieterij hebben hier een nieuwe unieke bestemming gekregen.

  • 25 en 26 mei Bad Bentheim, net over de grens in Duitsland lees meer
   *Ook dit jaar organiseren wij weer de kunstmarkt in het Schlosspark in Bad Bentheim. De markt vindt plaats van 25 - 26 mei 2024 van 11.00 - 18.00 uur.
   Geselecteerd door een jury zullen ongeveer 50 kunstenaars, voornamelijk uit Duitsland en Nederland, hun werk presenteren. Zij omvatten sieraden, beeldhouwwerken, fotografie, schilder- en textielwerken. 50 Kramen en een toiletwagen.

  • 25 mei Dronten lees meer
   * Kunstmarkt Dronten

  • 25 mei Hattem lees meer
   *Op zaterdag 25 mei 2024 11-17 uur staat Hattem in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

  • 25 mei Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 25 mei Hattem lees meer
   * Rond Uit Hattem heet u van harte welkom op de Kunstmarkt –een wereld van kunst. Meer dan vijftig kunstenaars exposeren hun werk op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Er is een gevarieerd aanbod van schilderijen, grafiek, fotografie, beelden, keramiek, glas, sieraden, textielkunst en kunstzinnige houten meubels. In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke knutsel workshops, een schilderwedstrijd, illustraties ontwerpen, pottenbakken en schminken. Bezoekers kunnen hun talent tonen op de reusachtige schilderwand, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Verder is er een wel heel bijzondere fiets waarop je, al trappend, je eigen schilderij kan fietsen. Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen. Woordkunstenaars, verhalenvertellers en sfeervolle muziek maken dit creatieve evenement compleet! Er zijn verschillende kleinkunstpodia waar u kunt genieten van muziek, gedichten en verhalen

  • 25 en 26 mei Haarlem De Vijfhoek lees meer
   * Ook dit jaar vindt de Haarlemse kunstenaarswijk De Vijfhoek in Haarlem alweer de 16e editie van de Vijfhoekkunstroute plaats, dit jaar met het thema HEMELBESTORMERS, 80 kunstenaars exposeren op verschillende locaties in de wijk, met een centrale overzichtsexpositie in de Nieuwe Kerk. Meer informatie vindt u op de website. Voor kinderen is er dit jaar een escaperoute, een puzzeltocht langs diverse kunstenaars op de route waarmee zij een kunstroof proberen op te lossen.
   Expositielocaties zijn te herkennen aan de Vijfhoekkunstroute-wimpel en wellicht dit jaar ook een ladder naast de deur. Ook is er een catalogus verkrijgbaar met daarin van iedere kunstenaar een foto van een werk,gedichten en een plattegrond met expositieadressen van de route. Deze catalogus is inmiddels een heus collectorsitem geworden.

  • 25 en 26 mei Littenseradiel Winsum lees meer
   * Keunstrûte Littenseradiel -Rode Editie- zal u langs werk voeren van meer dan 80 kunstenaars op 34 locaties. Ateliers, werkplaatsen en expositieruimtes in kerken en dorpshuizen zijn gratis toegankelijk en op verschillende locaties worden workshops gegeven. Bovendien komt u in de vele prachtige dorpen en buurtschappen van de uitgestrekte gemeente Littenseradiel in de "greidhoeke" van Friesland. Een goede start is een bezoek aan de Centrale Expositie (De Omrin 22a, 8831 ZD Winsum) met werk van deelnemende kunstenaars en tevens informatiepunt. Bezoekers kunnen gratis meedoen met de loterij "Win een kunstwerk". Deze keer maakt u kans op een schilderij (in lijst) van kunstenaar Lieneke van der Kwaak uit Winsum.

  • 25 en 26 mei Apeldoorn lees meer
   * Tijdens de Open Ateliers zijn weer vele kunstenaars te bezoeken en kan een kijkje worden genomen achter de schermen

  • 25 en 26 mei Bad Bentheim in Duitsland lees meer
   * Ook dit jaar organiseren wij weer de kunstmarkt in het Schlosspark in Bad Bentheim..Geselecteerd door een jury zullen ongeveer 50 kunstenaars, voornamelijk uit Duitsland en Nederland, hun werk presenteren. Zij omvatten sieraden, beeldhouwwerken, fotografie, schilder- en textielwerken.

  • 25 en 26 mei Den Haag lees meer
   * Haags Montmartre: Home, Waan u even in het prachtige Montmartre van Parijs onder de statige bomen van het Lange Voorhout. van 10:00 tot 17:00

  • 25 mei Hattem lees meer
   * Kunstfestival 11-17 uur staat Hattem in het teken van kunst! Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

  • 25 en 26 mei Leiden lees meer
   * laatste weekend in mei Hortusdagen & Botanische kunstmarkt.Zaterdag 25 en zondag 26 mei, van 10:00 tot 17:00, vindt in de TU Delft Hortus Botanicus weer de jaarlijkse Hortus Plants & Art Fair (voorheen Hortusdagen & Botanische Kunstmarkt) plaats. Kom genieten van onze prachtige tuin, leuke kinderactiviteiten, demonstraties, rondleidingen, gezellige muziek, veel gezellige kramen van verenigingen en de verkoop van o.a. planten. Op de Botanische Kunstmarkt tonen en verkopen kunstenaars hun prachtige door planten geïnspireerde kunstwerken en worden dit jaar ook kleine workshops gegeven.

  • 25 mei Haastrecht lees meer
   *Jaarmarkt Haastrecht op Veel gezelligheid en vertier op dit jaarlijkse dorpsfeest.De jaarmarkt in Haastrecht wordt al jaren georganiseerd op de laatste zaterdag in mei. Dit jaar wordt de jaarmarkt gehouden! Het hele centrum van Haastrecht staat vol met kramen en stands. Ook zal een groot gedeelte van de gevestigde winkeliers en horeca mee doen met de markt. Op het grote podium zullen diverse optredens en demonstraties gehouden worden.Naast de jaarmarkt is er ook een gedeelte met 2de hands artikelen.

  • 26 mei kunstfair Deventer lees meer
   *Kunstfair Deventer

  • 26mei Buren lees meer
   *Kunstmarkt te Buren in de tuin van het Marechausseemuseum.


  • 28 mei, 25 juni, 30 juli en 27 augustus Boulevard Egmond aan Zee lees meer
   *Kunstmarkt op de mooie Boulevard in de zomermaanden op de laatste zondag van de maand

  • 28 mei tm 5 juni Delft lees meer
   * AfgelastDelft Fringe Festival. Op 21 locaties spelen 51 podiumkunstenaars ruim 400 voorstellingen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

  • 28 mei tm 9 juni Delft lees meer
   * Delft Fringe Festival. Op 21 locaties spelen 51 podiumkunstenaars ruim 400 voorstellingen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

  • 29 mei tm 2 juni Amsterdam lees meer
   *kun je ontdekken wat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Samen met galeries, musea, residencies en project spaces, presenteerden wij een bruisend programma vol tentoonstellingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en tours.

  • 29 mei tot 2 juni Amsterdam lees meer
   *kun je ontdekken wat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Samen met galeries, musea, residencies en project spaces, presenteerden wij een bruisend programma vol tentoonstellingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en tours.

  • 30 mei tm 2 juni Oranjewoud-Heerenveen lees meer
   *Oranjewoud Festival. De kracht van Klassiek in de Natuur. Bij Oranjewoud Festival beleef je de kracht van klassiek: van de vrolijke ongedwongenheid in de Play Zone en wonderbaarlijke ervaringen in de Expedition Zone tot puur genieten in de Comfort Zone. In de schitterende natuur van Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee.

  • 31 mei, 1 en 2 juni Zwolle Het tussenland festival lees meer
   * Het tussenland Festival De liveshows van Festival De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het weekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk. Houd de website en onze sociale media in de gaten voor het programma.

  • 31 mei, 1 en 2 juni Putten lees meer
   * de Atelierroute Putten georganiseerd. Dit evenement is inmiddels een begrip geworden in Putten en wijde omgeving. Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier. Voor het publiek een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken. 31 mei: 13-17 uur, 1 en 2 juni : 11-17 uur

  • 31 mei en 1 juni Diever lees meer
   *Shake festival met theater, muziek en entertainment

  • 31 mei tm 2 juni Assen lees meer
   *Art of Wonder is het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden in samenwerking met Garage TDI. Geniet van 31 mei tot en met 2 juni 2024 van fantasierijke theatervoorstellingen, workshops en meer in de binnenstad van Assen. Ontmoet toonaangevende theatergezelschappen en nieuwe theatermakers en ervaar samen met familie en vrienden de kracht van verbeelding.  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juni 2024 .
   .
  • 2024 juni Burgerhout lees meer
   *"Kunstroute Burgerhout" 3e editie van deze klainschalige en indrukwekkende kunstroute in Roosendaal

  • april, mei, juni en juli Garderen niet op zondag lees meer
   * VELUWS ZANDSCULPTUREN FESTIJN BIJ DE BEELDENTUIN IN GARDEREN. Thema Onze Vaderlandsche Geschiedenis.Vanaf 1 april is onze zomer tentoonstelling geopend.
   Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd; het thema is "Onze Vaderlandsche Geschiedenis”. De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in Garderen hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Beleef de geschiedenis van Nederland tijdens het Veluws Zandsculpturen Festijn! Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden.

  • 28 mei tm 5 juni Delft lees meer
   * AfgelastDelft Fringe Festival. Op 21 locaties spelen 51 podiumkunstenaars ruim 400 voorstellingen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

  • 28 mei tm 9 juni Delft lees meer
   * Delft Fringe Festival. Op 21 locaties spelen 51 podiumkunstenaars ruim 400 voorstellingen. Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

  • 1 tm 27 juni Katwijk Rijnsburg lees meer
   *EXPOSITIE "KuCo's Greatest" 1 tot en met 27 juni 2024 Diverse leden exposeren in de Stadstimmerwerf, Kort Galgewater 21 in Leiden, hun mooiste werk in deze jubileum expositie ter ere van het 15 jarig bestaan van KuCo.

  • 29 mei tot 2 juni Amsterdam lees meer
   *kun je ontdekken wat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Samen met galeries, musea, residencies en project spaces, presenteerden wij een bruisend programma vol tentoonstellingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en tours.

  • 1 en 2 juni Renkum, Heelsum, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek lees meer
   *Kunstroute van 11-17 uur. de Kunstroute in de gemeente Renkum. Kunstenaars uit de 6 dorpen exposeren hun werk in eigen atelier of woning of op één van de gezamenlijke locaties. Van alle kunstenaars is ook een werk te zien op de overzichtstentoonstelling.

  • 1 juni, 3 juli, 3 augustus, 7september Tholen Tholen lees meer
   *De Open atelierroute op Tholen.

  • 1 en 2 juni Castricum lees meer
   *Kunstfietsroute Castricum. Castricum- Ook dit jaar staat in Castricum tijdens het eerste weekend van juni weer de kunst centraal. Er is een kunstfietsroute samengesteld langs ateliers en voor dit weekend ingerichte expositie ruimtes. Meer dan 75 kunstenaars laten hier hun diverse kunstuitingen zien.

  • 1 en 2 juni Renkum lees meer
   *Kunstroute

  • 23 mei tm 1 juni Utrecht lees meer
   *SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld. Je kunt je laten verrassen door nieuwe artistieke vormen en je laten inspireren door andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Tijdens SPRING ontmoeten makers en een nieuwsgierig publiek elkaar voor uitwisseling, discussie, inspiratie en plezier.

  • 23 mei tm 1 juni Utrecht lees meer
   * SPRING presenteert een mix van gevestigde en jonge makers in theaters, op onverwachte plekken en de openbare ruimte

  • 30 mei tm 2 juni Oranjewoud-Heerenveen lees meer
   *Oranjewoud Festival. De kracht van Klassiek in de Natuur. Bij Oranjewoud Festival beleef je de kracht van klassiek: van de vrolijke ongedwongenheid in de Play Zone en wonderbaarlijke ervaringen in de Expedition Zone tot puur genieten in de Comfort Zone. In de schitterende natuur van Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee.

  • 31 mei, 1 en 2 juni Zwolle Het tussenland festival lees meer
   * Het tussenland Festival De liveshows van Festival De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het weekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk. Houd de website en onze sociale media in de gaten voor het programma

  • 31 mei, 1 en 2 juni Putten lees meer
   * de Atelierroute Putten georganiseerd. Dit evenement is inmiddels een begrip geworden in Putten en wijde omgeving. Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier. Voor het publiek een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken.31 mei: 13-17 uur, 1 en 2 juni : 11-17 uur

  • 31 mei en 1 juni Diever lees meer
   *Shake festival met theater, muziek en entertainment

  • 31 mei tm 2 juni Assen lees meer
   *Art of Wonder is het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden in samenwerking met Garage TDI. Geniet van 31 mei tot en met 2 juni 2024 van fantasierijke theatervoorstellingen, workshops en meer in de binnenstad van Assen. Ontmoet toonaangevende theatergezelschappen en nieuwe theatermakers en ervaar samen met familie en vrienden de kracht van verbeelding

  • 2 juni Roosendaal lees meer
   *Kunstmarkt bij het kasteel. 10-17 uur gratis.Markt waar deelnemers eigengemaakte artikelen aanbieden. Enkele kunstenaars kun je actief bezig zien. Een onderdeel van die kunstmarkt is Tussen Kunst en Kitsch, hier wordt door een erkend kunsttaxateur de waarde geschat van het door publiek meegebrachte kunst objecten. Ook is er een muzikaal optreden.

  • 2 juni Rosmalen centrum lees meer
   *Het centrum van Rosmalen wordt weer omgetoverd tot de karakteristieke Parijse kunstenaarsbuurt, Montmartre. Je waant je op zondag 2 juni van 11 tot 17 uur in Franse sferen!Tijdens de kwalitatief hoogwaardige Kunstmarkt, met ruim 100 kunstenaars worden er demonstraties gegeven, presenteren en verkopen de kunstenaars hun werkstukken en is de variatie enorm.Op deze website komt een overzicht van de deelnemers.In de Kinderhoek kunnen kinderen en ook hun ouders, tekenen, schilderen, zeefdrukken, papierscheppen en veel meer.

  • 2 juni Heemstede lees meer
   * De Kunstmarkt in de winkelstraat Jan van Goyen is ieder jaar weer een druk bezochte happening.

  • 2 juni iedere eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 2 juni eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 2 juni Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 2 juni iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 2 juni iedere eerste zondag van de maand Rotterdam Overschie lees meer
   *4 juni iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 1 en 2 juni Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 2 juni eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 2 juni Rosmalen lees meer
   *KUNSTMARKT ´Klein Montmartre´ centrum Rosmalen De grootste Kunstmarkt van Brabant!

  • 29 mei tm 2 juni Amsterdam lees meer
   *kun je ontdekken wat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Samen met galeries, musea, residencies en project spaces, presenteerden wij een bruisend programma vol tentoonstellingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en tours.

  • 4 juni Heemstede lees meer
   * De Kunstmarkt in de winkelstraat Jan van Goyen is ieder jaar weer een druk bezochte happening. Dit jaar vind de markt weer plaats op het vertrouwde moment,in juni.

  • 5 tm 12 april april Rotterdam lees meer
   *KINDERMUZIEKWEEK: Met een harde slag op een grote gong opent niemand minder dan Jamai op vrijdagmorgen 5 april 2024 in De Doelen in Rotterdam de zesde editie van de landelijke Kindermuziekweek. Aansluitend speelt en zingt een grote Doe Maar Mee Band, bestaande uit 150 basisschoolleerlingen en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met 500 kinderen in de zaal het nieuwe Kindermuziekweeklied Energie. Deze titel staat voor het thema van dit jaar. Meer dan 100 organisaties, van het Muziekgebouw tot een kinderdagverblijf en van het Noord Nederlands Orkest tot een lokaal jeugdensemble, organiseren verspreid over heel het land meer dan 350 activiteiten. Kinderen kunnen bij tal van instellingen een Gouden Muziekwens inleveren. Jamai zal tijdens het openingsfeest iets vertellen over de grote muziekwens die híj als kind had. De Kindermuziekweek is een initiatief van veertien grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector. Zij slaan jaarlijks de handen ineen om alle kinderen in Nederland ruim een week lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar livemuziek. Lees meer in het toegevoegde persbericht.

  • 7 tm 16 juni Terschelling lees meer
   *Het grote OEROL Festival: In de programmering van Oerol speelt muziek een grote rol, het festivalhart is hét podium voor muzikale ontdekkingen. Van noordelijke talenten tot internationale geluiden.Op zondag 9 juni staat Typhoon op de Deining, het festivalhart aan zee. Bij alles wat Typhoon doet, staat de lobi voorop. Met liefde weet hij grote levensthema’s op een rake manier te vangen in persoonlijke uitingen over geloof, liefde, keuzes, slavernij en ambitie.Bumble B. Boy wordt de ‘meest verwarrende festivalsensatie van Nederland’ genoemd, met zijn mix van theatraliteit, vertelkunst en punkenergie, Library Card combineert gejaagde post-punk met spoken word, onbevangen indierock en hartverscheurende post-rock. Oude bekenden keren terug in nieuwe combinaties zoals Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest. Op zondag 16 juni is S10 een van de afsluitende acts op het festivalhart, ze deelt haar meest persoonlijke verhalen in een mix van zang, rap en spoken word. Dagelijks wordt het festivalhart door wisselende DJ’s afgesloten met een feestje op het strand.

  • 7 tm 9 juni Driebergen lees meer
   * Unieke Juwelenbeurs "Het Juweel" in Driebergen Buitenplaats Sparrendaal–In het voorjaar vindt op Buitenplaats Sparrendaal een uiterst bijzondere verkoopexpositie plaats. Rond de 25 juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten presenteren hun exclusieve collecties gedurende 3 dagen gezamenlijk in de stijlvolle ambiance van Buitenplaats Sparrendaal. Zowel hedendaagse als vintage collecties juwelen, horloges en sieraden worden aangeboden. Zilverobjecten completeren het aanbod. Het internationale deelnemersveld valt op door haar originaliteit, kwaliteit & vakmanschap.

  • 7, 8 en 9 juni Rotterdam lees meer
   * Poetry International Festival Rotterdam alles uit de poëzie en het poëtische uit alles. Met dichters en spoken word-artiesten van over de hele wereld en partners van ver en dichtbij presenteert het festival unieke poëzieperformances, themaspecials, workshops, interviews en interactieve programma's.

  • 7 juni Apeldoorn lees meer
   * Culturele Pleinmarkt In en rondom Theater Orpheus Op zaterdag 10 juni 2023 tonen de meest uiteenlopende kunstenaars je hun werk en talent en kun je genieten van optredens van verschillende Apeldoornse culturele groepen en instellingen. Gratis toegang.

  • 8 juni Almere lees meer
   *Het Flevo Jazz Festival is terug! In Kunstlinie in Almere geniet je van een boordevol programma vol bekende artiesten en aanstormende talenten. Het zal weer een onvergetelijke avond worden. Met een drankje in de hand loopt het publiek van zaal naar zaal om zich te laten onderdompelen in de heerlijkste live jazz-muziek. Kom je ook?

  • 8 en 9 juni Leusden Woudenberg lees meer
   * De Open Atelier Route Leusden-Woudenberg. De Atelier- en KunstRoute 2024 zal worden gehouden. Er zullen ruim 60 kunstenaars aan deelnemen. Deze kunstenaars zijn ook via deze website te vinden waar ze hun 600+ kunstwerken exposeren.

  • 8 en 9 juni Raamsdonk, Raamsdonkveer en Geertruidenberg lees meer
   *De Stichting Kunstroute Geertruidenberg, geeft Kunstenaars van verschillende disciplines, de mogelijkheid hun werken te exposeren tijdens dit weekend. In een Galerie, Atelier of werkruimte als ook andere expositieruimtes in de gemeente Geertruidenberg.

  • 8 juni Assen lees meer
   *ART EXPLOSION ASSEN Art Explosion Assen is een kleinschalig maar verrassend kunstfestival dat plaatsvindt in de prachtige Gouverneurstuin in hartje Assen. Men streeft ernaar om verschillende kunstdisciplines te laten zien. Denk daarbij aan olieverfdoeken, glaskunst, keramiek, textiele werkvormen, edelsmeden, houtbewerking en kunst van gerecyclede materialen. De organisatie let op kwaliteit, professionaliteit en eigenheid in het werk.

  • 8 en 9 Lunteren lees meer
   * Atelierroute, Met mooie kunst van zowel de kunstenaars van KunstlijnLunteren, alsmede hun gastexposanten. de gebruikte technieken en het (nieuwste) werk. En wellicht gaat u met het kunstwerk naar huis waar u al zo lang naar op zoek was, want er zijn diverse werken te koop. Rondtrekkende muzikanten zorgen voor een vrolijke noot.

  • 8 en 9 juni Okkenbroek lees meer
   *Kunstfietsroute: Kunst van Hier tot Ginder is een gezellige familie fietstocht met kunst-, theater- en muziekvoorstellingen op bijzondere locaties in Salland! Kunstfietsroute Kunst van Hier tot Ginder is een gezellige familiefietstocht met kunst-, theater- en muziekvoorstellingen op bijzondere locaties in Salland. U kunt kiezen uit een korte of een lange route, of de gehele route spreiden over meerdere dagen. U betaalt slechts voor een dag (houd dan wel uw polsbandje om). Fietsen door het prachtige Sallandse landschap, in het buitengebied van de gemeente Deventer: door Okkenbroek, langs Lettele, Diepenveen en Schalkhaar. Bijzondere locaties vormen het podium voor kunst, theater en muziek.

  • 8 juni Doesburg lees meer
   *Hanzefeest

  • 8 en 9 juni Den Haag lees meer
   * Open ateliers Duinoord. Open Ateliers Duinoord e.o. , evenement waarbij ruim 40 kunstenaars de deuren van hun ateliers openen voor het publiek. Beide dagen geopend van 12.00u-17.00 u.

  • 9 juni Enschede lees meer
   *Het mooie Volkspark in Enschede, in 1872 in opdracht van textielfamilie Van Heek aangelegd, is dit jaar al voor de 29e keer het decor van Kunst in het Volkspark.Duizenden bezoekers trekken jaarlijks het oudste park van Nederland in om het werk van uiteenlopende kunstenaars te bewonderen.
   De bijzondere horeca, optredens en live muziek maken van Kunst in het Volkspark het grootste én gezelligste kunstevenement van Twente.Kunst in het Volkspark trekt jaarlijks veel kunstliefhebbers en mensen die genieten van de ontspannen sfeer, de kunstwerken en de bijzondere locatie.

  • 9 juni Enschede lees meer
   *.vindt Kunst in het Volkspark plaats. Ook dit jaar zal er weer op vier podia live muziek te horen zijn. De exacte invulling laat nog even op zich wachten maar zeker is dat het Orkest van het Oosten met de Nederlandse Reisopera op het grote podium weer een concert zullen verzorgen.

  • 9 juni Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst.

  • 9 juni Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst

  • 10 en 11, 16 tm 18 juni Nijmegen lees meer
   * 10 juni a.s. zal de groep GlazsArt Professionals neerstrijken in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen. U kunt dan genieten van de vele aspecten en technieken die gebruikt worden om van het prachtige materiaal Glas verbazend mooie dingen te maken. Er is “geblazen” werk, gefused en geslumbt werk en ook zijn er objecten te zien die gemaakt zijn met de lampwork techniek. U bent van harte welkom en zult worden ontvangen door de dan aanwezige enthousiaste kunstenaars die u alles kunnen vertellen en laten zien. Natuurlijk mag u ook ongestoord en in stilte het werk bewonderen. Gastkunstenaars In de Stevenskerk zijn: Jac Splinter, Sjaak Smetsers, Herman Marissen. De expositie in de Stevenskerk is geopend op 10, 11, 16, 17 en 18 juni a.s.

  • 14, 15 en 16 juni Laren lees meer
   * Art Laren In juni staat Art Laren weer op De Brink in Laren met al weer de 27e editie! Meer dan 250 verschillende kunstenaars met meer dan 1000 kunstwerken zijn te bewonderen bij de meer dan 40 nationale en internationale galeries, art studio's en art brokers. De witte paviljoens onder de bomen op de historische Brink van Laren bieden een bijzondere entourage voor de prachtige moderne en hedendaagse kunst die op deze kunstbeurs wordt gepresenteerd. Kom ons bezoeken en geniet van de unieke sfeer en aanbod van spectaculaire kunst op De Brink.

  • 14 tm 16 juni Laren NH lees meer
   * Art Laren Art Laren. Art Laren heeft een unieke plek in de kunstwereld veroverd. Afgelopen jaar stonden de galeries en in de rij om te mogen exposeren, maar de capaciteit op de historische Brink van Laren is beperkt. De witte paviljoens onder de bomen bieden een goede entourage voor de hedendaagse kunst die op deze kunstbeurs wordt gepresenteerd.
   Art Laren vormt de afsluiting van de kunstmaand Laren met tal van evenementen op het gebied van beeldende kunst, waaronder de Galerieroute en de exposities in het Singer Laren met de heringerichte tuin, ontworpen door Piet Oudolf. Art Laren wordt georganiseerd door de Kiwanis Club Laren, mede om fondsen in te zamelen

  • 15 tm 23 juni Schouwen-Duiveland lees meer
   * Kunstschouw 2024 met als thema Beweging.

  • 15 tm 23 juni Zeeland, Schouwen lees meer
   * Met hedendaagse en actuele kunst De Kunstschouw streeft naar een laagdrempelig en breed podium voor een jaarlijkse ontmoeting tussen professionele kunstenaars met hedendaagse en actuele kunst en bezoekers uit het gehele land en de buurlanden. De Kunstschouw trekt jaarlijks naar schatting 15.000 bezoekers. Het beleid is erop gericht de Kunstschouw jaarlijks te organiseren op basis van de doelstellingen en de middelen die ons daartoe ter beschikking zijn gesteld.

  • 15 en 16 juni Drechterland Hoogkarspel lees meer
   * Kunstroute Drechterland en op de Kunstmarkt in Hoogkarspel Steevast het derde weekend in juni wordt de Kunstroute Drechterland georganiseerd. Van harte welkom bij meer dan 40 professionele- en hobbykunstenaars in hun ateliers en prachtige tuinen langs de route door de dorpen Hoogkarspel, Westwoud, Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Oosterblokker. De open ateliers zijn te herkennen aan de gele vlagen.
   De Kunstroute Drechterland biedt de mogelijkheid om de diverse locaties te bezoeken in de dorpen Hoogkarspel, Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Oosterblokker. Er is een grote diversiteit aan kunstzinnig talent binnen de gemeente Drechterland te zien. Op www.kunstroutedrechterland.nl zal een handige routekaart worden geplaatst met alle locaties die bezocht kunnen worden.

  • 15 en 16 juni Wijk bij Duurstede Cothen Langbroek en Werkhoven lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. De oorsprong ligt bij de Stichting Cultureel Rondje uit Wijk bij Duurstede die vanaf 1986 elke eerste zondag van de maand een cultureel rondje organiseerde. Dit rondje was een wandeling door het oude centrum van de stad, langs vele galeries, het museum, het kasteel, de molen Rijn en Lek en de Grote Kerk. Dit rondje trok elke maand veel bezoekers naar Wijk bij Duurstede.

  • 16 juni Tuindorp 't Lansink Hengelo lees meer
   *Kunstmarkt Tuindorp 't Lansink te Hengelo Over.

  • 16 tm 18 juni Nijmegen lees meer
   * 10 juni a.s. zal de groep GlazsArt Professionals neerstrijken in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen. U kunt dan genieten van de vele aspecten en technieken die gebruikt worden om van het prachtige materiaal Glas verbazend mooie dingen te maken. Er is “geblazen” werk, gefused en geslumbt werk en ook zijn er objecten te zien die gemaakt zijn met de lampwork techniek. U bent van harte welkom en zult worden ontvangen door de dan aanwezige enthousiaste kunstenaars die u alles kunnen vertellen en laten zien. Natuurlijk mag u ook ongestoord en in stilte het werk bewonderen. Gastkunstenaars In de Stevenskerk zijn: Jac Splinter, Sjaak Smetsers, Herman Marissen. De expositie in de Stevenskerk is geopend op 10, 11, 16, 17 en 18 juni a.s.

  • 16 juni Hengelo lees meer
   *Kunstmarkt Tuindorp 12-17 uur Kunstmarkt Tuindorp ’t Lansink is een fantastisch openlucht evenement waar veel mensen plezier aan beleven. De markt wordt gehouden rond de Tuindorpvijver. Rondje Kunst kijken is dan ook zeker de moeite waard, het hoeft niet alleen bij kijken te blijven want alles is te koop.

  • 16 juni, 14 juli, 11 augustus Bergen aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 19 juni Veenendaal lees meer
   *.Op woensdagavond 19 juni Park Klassiek

  • 20 tm 23 juni Den Bosch lees meer
   *Bosch Parade.

  • 21 tm 29 juni Dordrecht lees meer
   *Het programma van het Bachfestival bevat een reeks bijzondere concerten. Het openingsconcert, een ode aan 300 jaar Johannes-Passion, vindt plaats in de Biesboschhal en eert dit meesterwerk op unieke wijze met een bijzondere interpretatie door ensemble B’Rock & Vokal Consort en Tall Tales Company, wat een verrassende ervaring belooft voor een breed publiek. Tijdens de Orgel Proms in de Grote Kerk toont luchtacrobaat Belle Hannah Kok haar lenigheid en kracht in een prachtige Aerial Hoop act op muziek van Bach. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan de Biesbosch wandeling, een unieke ervaring waarbij de prachtige natuur van de Biesbosch samenkomt met de muziek van Bach. Gedurende de wandeling zal dichter Micha Hamel het gesprek aangaan over de klimaatcrisis, waardoor een intrigerend contrast ontstaat, vergelijkbaar met de ervaring in de muziek. Het concert van Nathan Laube belooft een meeslepende ervaring te worden, waar passie de boventoon voert. Van betoverende werken van Bach, geassocieerd met de Passieweek, tot hedendaagse composities die naadloos aansluiten op zijn meesterwerken, Laube neemt het publiek mee op een reis door de krachtige emoties van de muziek. Het concert 'Bach out of Bounds, door Alkaloid & Friends' presenteert een grensverleggende fusie van genres. Alkaloid, bekend binnen de Progressive Death Metal, verbindt op unieke wijze het werk van Bach met eigentijdse composities, bijgestaan door klassieke topmusici. Florian Magnus Maier arrangeert speciaal voor dit concert alle werken, inclusief een wereldpremière in opdracht van het Bachfestival Dordrecht. Dit concert vervaagt de grenzen tussen oud en nieuw, klassiek en metal, en belooft een intrigerende ervaring te bieden die de tijdloosheid van Bach's muziek onderstreept.

  • 21 tm 29 juni Eindhoven
   21 tm 30 juni Rotterdam
   5 juli tm 21 juli Den Haag,'s-Gravenhage
   26 juli tm 11 augustus utrecht
   16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer

   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 21 tm 30 juni Rotterdam
   5 juli tm 21 juli Den Haag,'s-Gravenhage
   26 juli tm 11 augustus utrecht
   16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer

   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 22 en 23 juni Nederland lees meer
   *Het Landelijk Atelierweekend (zomer-editie) Tijdens deze weekenden stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geinteresseerden. Dat is de kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.

  • 26, 27 en 28 juni Amsterdam- Rotterdam lees meer
   *Festival en conferentie inJazz vindt plaats. Deze week is de selectie bekendgemaakt van in Nederland wonende en werkende jazz/global/ crossoveracts die gratis te bewonderen zijn van 21 tot en met 23 juni. Ook is de kaartverkoop gestart voor het professionalsprogramma dat zich gedurende deze dagen overdag voltrekt.

  • 27 juni tm 6 juli Blaricum lees meer
   *Het Blaricum Music Festival 2024 (eerste lustrum-editie) vindt plaats van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 6 juli aanstaande

  • 27 juni tm 6 juli Blaricum lees meer
   * Blaricum Music Festival .

  • 28, 29 en 30 juni Rotterdam lees meer
   *Bertolf gaat een speciale show verzorgen op de aanstaande editie van het Rotterdam Bluegrass Festival. De Zwolse singer-songwriter bracht vorig jaar met ‘Bluefinger’ een met media-aandacht overladen bluegrass-album uit en speelde dat in 2023 voor het eerst live op het Rotterdam Bluegrass Festival. Nu komt hij weer terug naar het Noordplein en brengt hij een aantal bekende en bevriende gastmuzikanten mee. Wie dat zijn wordt later onthult. Optredens van de buitenlandse acts Tray Wellington (VS), Delaney Davidson (NZ), Nat Myers (VS), Riley Baugus (VS), Golden Shoals (VS), Carrie Nation and the Speakeasy (VS), New Valley String Band (SW), Damn Tall Buildings (VS), Mary Lee Family Band (BR) en Hezekiah Procter (CA) zijn ondertussen ook aangekondigd.

  • 28, 29 en 30 juni Heiloo lees meer
   * De Kunstparade Heiloo is een evenement waarbij rond de 100 kunstenaars exposeren op verschillende locaties in het pittoreske dorp Heiloo in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit artistieke festival plaats in het laatste volle weekend van juni. De Kunstparade Heiloo toont een breed scala van kunstvormen, waarbij u kunt denken aan schilderkunst, tekenkunst, brons, beeldhouwwerk, collages, houtbewerking, textiel, installaties, fotografie, etsen, edelsmeden, aquarel, keramiek etc. Elke denkbare kunstvorm komt aan bod.

  • 29 juni Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 30 juni Kerkrade lees meer
   * En we pakken de draad weer op! zal de Botanische Tuin in Kerkrade opnieuw het decor zijn voor het kunst- en muziekevenement ‘Kunst in de Tuin’, wordt georganiseerd door Muziekvereniging St. Callistus. Een zilveren jubileum!

  • 30 juni, 28 juli en 25 augustus Egmond aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juli 2024.
   .
  • Noord Veluwe lees meer
   *Op de fiets Rondje Kunst Noord Veluwe, van 11-17 uur Rondje Kunst is een initiatief van een aantal kunstzinnige mensen. Die elk eens eigen specialisme en passie hebben. Die alleen exposeren maar toch ook samen met gastkunstenaars. Die hun ateliers verbonden hebben via een mooie fietsroute van ongeveer 23 km. Die tijdens het Rondje Kunst allemaal aanwezig zijn in hun eigen atelier.

  • 27 juni tm 6 juli Blaricum lees meer
   *Het Blaricum Music Festival 2024 (eerste lustrum-editie) vindt plaats van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 6 juli aanstaande

  • 27 juni tm 6 juli Blaricum lees meer
   * Blaricum Music Festival .

  • 2 juli Katwijk Rijnsburg lees meer
   *Kunst in Katwijk-markt 2 juli 2024 Diverse KuCo kunstenaars laten op deze markt hun mooiste werk zien. Van kleine kunstvoorwerpen voor de kleine portemonnee, ook grote werken die niet zouden misstaan in een museum. Komt dat zien, komt dat zien!

  • 3 juli, 3 augustus, 7september Tholen Tholen lees meer
   *De Open atelierroute op Tholen.

  • 4, 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 5 juli tm 21 juli Den Haag,'s-Gravenhage
   26 juli tm 11 augustus utrecht
   16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer

   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 5 tm 7 juli Schipborg lees meer
   *Festivalderaa

  • 5 tm 7 juli in en rondom Schipborg lees meer
   *de eerste muziek en theater namen van FestiValderAa zijn bekend; Ellen ten Damme, The Vices, TikTok Tammo, Fred Goverde, Diederik Nomden, Fay Lovsky. FestiValderAa 2023 vindt plaats van 7 t/m 9 juli in en rondom Schipborg. Restaurant de Drentsche Aa wordt omgedoopt tot muziek, literatuur en theater podium en het Fletcher Hotel in Zeegse tot een heus muziekpodium. Theatervoorstellingen zijn te zien in bekende locaties zoals Jan’s Schuur en Jelto’s Schuur. Bij de Schipborgers thuis zijn intieme concerten, voordrachten en experimenten onder de naam huis-, tuin- en keukensessies bij te wonen. Voor de allerkleinsten is er een kinderparadijs ingericht met voorstellingen en leuke, spannende en avontuurlijke activiteiten.

  • 6 juli Bennekom lees meer
   *Kunstmarkt in Bennekom, eerste zaterdag van de maand juli

  • 6 juli Hardenberg lees meer
   * Oosteinde Hardenberg Kunstmarkt

  • 6 en 7 juli Loenen lees meer
   *Open Atelierdagen Loenen

  • 7 juli Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. De oorsprong ligt bij de Stichting Cultureel Rondje uit Wijk bij Duurstede die vanaf 1986 elke eerste zondag van de maand een cultureel rondje organiseerde. Dit rondje was een wandeling door het oude centrum van de stad, langs vele galeries, het museum, het kasteel, de molen Rijn en Lek en de Grote Kerk. Dit rondje trok elke maand veel bezoekers naar Wijk bij Duurstede.
   Het Bestuur van het Culturele Rondje nam rond 2015 het initiatief om ook de Utrechtse Heuvelrug erbij te betrekken. Zowel beide gemeentes als ook landelijke trekkers als Huis Doorn, Kasteel Amerongen, museum Dorestad en het Kersenmuseum waren enthousiast en steunden dit initiatief. In 2016 was de nieuwe stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug-Wijk bij Duurstede een feit. In 2019 zijn ook deelnemers in Rhenen enthousiast geworden om mee te gaan doen. Naam is dus nu Stichting Culturele Regio Utrechtse Heuvelrug-Wijk bij Duurstede-Rhenen.

  • 7 juli eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 7 juli eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 7 juli Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 7 juli iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 7 juli Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 7 juli eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 7 juli Giethoorn lees meer
   *Kunstmarkt ???

  • 7 juli Rimburg lees meer
   * Op de dag van het festival vormen kleurrijke kramen het Limburgse decor, gevuld met kust en creativiteit, een mengelmoes van technieken, ideeën en creaties, gemaakt door mensen met hart voor de kunstzinnige sector. Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de "doorgewinterde” deelnemers als "nieuwe” deelnemer. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in het mooiste plekje van Landgraaf. Wat wil je als organisatie dan nog meer? Het Festival des Arts is meer dan kunst alleen. Dit blijkt wel uit het sociale karakter, de "meet en greet” van mensen buiten het dorp die het festival als basis gebruiken om heerlijk bij te kletsen met dorpsbewoners, kennissen of familieleden.De datum is bij iedereen bekend, eerste zondag van de maand juli. "Iedereen krijgt de ruimte”, zeggen de organisatoren, we blijven zorgdragen voor een voor de kunstenaars betaalbare kunstmarkt. De organisatie zorgt goed voor haar "gasten” achter de kraam. Elk jaar een rondje "hallo” zeggen, iets te drinken aanbieden, een fijne markt wensen, het is een kleine moeite maar het doet iedereen goed en het verstevigt banden.

  • 7 juli Westerbork lees meer
   * Kunstmarkt Galerie in de open lucht Locatie: ‘t Aole Gemientehoes Voor het elfde achtereenvolgende jaar organiseert de Stichting Zomeractiviteiten Westerbork een gevarieerde kunstmarkt op het terrein van 't Aole Gemientehoes in Westerbork. Er is een grote variatie aan kunst zoals schilderijen, keramiek, beelden, textiel, weefsels en sieraden. Daarnaast zijn er verschillende kunstenaars die over hun werk vertellen en laten zien hoe ze werken.

  • 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 september Barchem lees meer
   * Kamermuziek aan de Berkel op Landgoed Morgenstern. Steeds om 15.00 uur. Voor reserveringen en informatie: 0575-431472, 0575-556475, hanm9400@kpnmail.nl of info@kamermuziekaandeberkel.nl.Diner na de voorstelling op Landgoed Morgenstern? :Telefoon : 0575- 441920 info@morgenstern.nl

  • 7 juli Rijnauwen Bunnik
   13 juli Kasteel Rosendael Rozendaal
   14 juli Landgoed de Haere Olst
   20 en 21 juli Buitenplaats Elswout Overveen lees meer

   * Klassiek muziekfestival Klaterklanken , buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen.

  • 7 juli Hillegom lees meer
   * Hillegom Romantique Op zondag 7 juli 2024 organiseert de Hillegomse Harmonie Kapel Hillegom Romantique met daarbij een kunstmarkt. Daarvoor zijn wij op zoek naar kunstenaars die aan deze kunstmarkt deel willen nemen.

  • 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 11 tm 14 juli Amsterdam lees meer
   * Over het IJ Festival Veel nieuw werk van jonge makers, speciaal gemaakt op locatie en in (co)productie met landelijke partners in talentontwikkeling Over het IJ Festival is het zomerse en avontuurlijke locatietheaterfestival van Amsterdam. Nieuwe en gevestigde makers presenteren hun nieuwste werk op spraakmakende binnen- en buitenlocaties, dit jaar in en om een wijds opgezet feestelijk festivalhart op de NDSM-werf en in Amsterdam Noord.

  • 12 tm 14 juli Deventer lees meer
   * Deventer Op Stelten: het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland, Tijdens het feestelijke Hanzejaar is de 26e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’. De stad is dan wederom één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op 13 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer. zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland.

  • 12, 13 en 14 juli Rotterdam lees meer
   *North Sea Jazz Festival

  • 13, 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus Spaarndam (de oudste van Nederland) op Zaterdag lees meer
   * De Spaarndamse kunstmarkten vinden plaats op de Westkolk te Spaarndam. Op vijf zaterdagen in juli en augustus van 11.00 tot 17:00 uur. De markt telt dit jaar 40 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie en nog veel meer. De kramen worden allemaal door de kunstenaars zelf bemand. U kunt dus alles te weten komen over de kunst en de kunstenaar.De markt staat aan de historische Westkolk, de oude sluis van Spaarndam. Een prachtig tafreel. Er zijn twee horecagelegenheden met terrassen aan het water: Cafe Spaarndam & Restaurant De Kolk. Daar is het heerlijk vertoeven. Een drankje of een lunch maakt het bezoek aan de markt nog leuker. Achter de Westkolk staat de Oude Kerk waar verschillende concerten worden gehouden tijdens de marktdagen.We moedigen u aan ook nog even verder te kijken in het dorp. Bezoek ook Restaurant en Cafe de Toerist en de palingrokerij. Beide gelegen aan de Spaarndammerdijk. Spaarndam is een prachtig historisch dorp in een adembenemende omgeving aan het water. Geniet van een bijzondere kunstmarkt in een kunstig decor.

  • 13 juli Sellingen lees meer
   *Het schildersfestival dan verkeert Sellingen in Franse sferen wandelt tussen de ruim 100 kramen en waant zich voor een dag in Parijs!U kunt op uw gemak rondkijken, een praatje maken en contact leggen met de kunstenaars. Met zijn 5000 bezoekers maakt dit festival de uitgesproken manier voor kunstenaars om te laten zien hoe zij zich bezighouden met kunst.Het festival wordt jaarlijks op de 2e zaterdag van juli georganiseerd.

  • 13 en 14 juli Hummelo lees meer
   *Brocante, kunstfair en Kunstmarkt In en rond de Dorpskerk van Hummelo proef je tijdens Vive la France de sfeer van het Parijse Montmartre. Een prominente plek voor uiteenlopende creatieve vaardigheden, waar kunstenaars ook gelegenheid hebben om de bezoekers mee te laten beleven hoe hun werk tot stand komt.Wie op zoek is naar een artistiek verantwoorde verfraaiing van de woonkamer, een cadeautje of misschien inspiratie zoekt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan bij tal van standjes terecht. Vorig jaar liep dat uiteen van bijzondere tekentechnieken, werk van olieverf, aquarel of kleurpotloden tot portrettekenen en het aanbrengen van illustraties op boomschijven, glasobjecten en keramiek. De organisatie is blij met de manier waarop de kunstmarkt zich een onmisbare plek verwerft in het evenement. Voor de achtste editie van Vive la France gaan ze weer op zoek naar talenten op het gebied van kunst en cultuur om in hartje Hummelo een stukje Montmartre tot leven te brengen.

  • 13 juli Kasteel Rosendael Rozendaal
   14 juli Landgoed de Haere Olst
   20 en 21 juli Buitenplaats Elswout Overveen lees meer

   * Klassiek muziekfestival Klaterklanken , buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen.

  • 13, 20, 23, 25, 27 en 30 juli, 1 en 3 augustus Weststellingwerf Friesland lees meer
   * Weststellingwerf Friesland Opera Spanga: Otello.De hartverscheurende emotie jaloezie inspireerde William Shakespeare in 1604 tot het schrijven van Othello. William Shakespeares woorden gebruikte Giuseppe Verdi in 1887 voor de meeslepende opera Otello. Componist Floris van Bergeijk, muzikaal leider Tjalling Wijnstra en artistiek leider Corina van Eijk nemen u in de zomer van 2024 mee op een reis langs gebeurtenissen en gevoelens waar u in uw dagelijks leven liever ver van blijft

  • 14 juli Venray lees meer
   * Kunstfladder Kunstmarkt Venray 100 kunstenaars . De Kunstfladder is een kunstmarkt die elk jaar gehouden wordt op de tweede zondag van juli. De markt vindt plaats op twee centrale pleinen in hartje Venray: het Schouwburgplein en het Henseniusplein. De kunstmarkt is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken!!!

  • 14 juli Kasteel Rosendael Rozendaal
   20 en 21 juli Buitenplaats Elswout Overveen lees meer

   * Klassiek muziekfestival Klaterklanken , buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen.

  • 14 juli, 11 augustus Bergen aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 18, 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 20 en 21 juli, 28 en 29 december Het Bildt aan de Friese Waddenkust lees meer
   * Atelierroute Slikwerk op en om het Bildt aan de Friese Waddenkust Atelierroute Slikwerk. Bezoek in het weekend dertig kunstenaars op en om het Bildt aan de Friese Waddenkust. Zij ontvangen u graag in hun ateliers te midden van de inspirerende omgeving. Rijke akkers, lange dijken, een eindeloze horizon en altijd veranderende wolkenluchten. Dit alles vertaalt zich in een grote diversiteit aan kunst in evenzovele technieken. Overal vrij entree! Zie alle deelnemers via de link naar de online folder op de site Een overzichtsexpositie is te vinden in de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl. Daar is ook de gratis folder met plattegrond verkrijgbaar

  • 20 en 21 juli Buitenplaats Elswout Overveen lees meer
   * Klassiek muziekfestival Klaterklanken , buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen.

  • 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus Spaarndam (de oudste van Nederland) op Zaterdag lees meer
   * De Spaarndamse kunstmarkten vinden plaats op de Westkolk te Spaarndam. Op vijf zaterdagen in juli en augustus van 11.00 tot 17:00 uur. De markt telt dit jaar 40 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie en nog veel meer. De kramen worden allemaal door de kunstenaars zelf bemand. U kunt dus alles te weten komen over de kunst en de kunstenaar.De markt staat aan de historische Westkolk, de oude sluis van Spaarndam. Een prachtig tafreel. Er zijn twee horecagelegenheden met terrassen aan het water: Cafe Spaarndam & Restaurant De Kolk. Daar is het heerlijk vertoeven. Een drankje of een lunch maakt het bezoek aan de markt nog leuker. Achter de Westkolk staat de Oude Kerk waar verschillende concerten worden gehouden tijdens de marktdagen.We moedigen u aan ook nog even verder te kijken in het dorp. Bezoek ook Restaurant en Cafe de Toerist en de palingrokerij. Beide gelegen aan de Spaarndammerdijk. Spaarndam is een prachtig historisch dorp in een adembenemende omgeving aan het water. Geniet van een bijzondere kunstmarkt in een kunstig decor.

  • 20, 23, 25, 27 en 30 juli, 1 en 3 augustus Weststellingwerf Friesland lees meer
   * Weststellingwerf Friesland Opera Spanga: Otello.De hartverscheurende emotie jaloezie inspireerde William Shakespeare in 1604 tot het schrijven van Othello. William Shakespeares woorden gebruikte Giuseppe Verdi in 1887 voor de meeslepende opera Otello. Componist Floris van Bergeijk, muzikaal leider Tjalling Wijnstra en artistiek leider Corina van Eijk nemen u in de zomer van 2024 mee op een reis langs gebeurtenissen en gevoelens waar u in uw dagelijks leven liever ver van blijft

  • 20 en 21 juli Arcen lees meer
   * Van 10-18 uur in de kasteeltuinen vcan Arcen. Tientallen kunstenaars stellen dit weekend hun kunst tentoon aan de bezoekers die ook een kijkje in de keuken kunnen nemen. Want naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk! Denk aan beeldhouwers, schilders, edelsmeden en veel meer.

  • 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 september Barchem lees meer
   * Kamermuziek aan de Berkel op Landgoed Morgenstern. Steeds om 15.00 uur. Voor reserveringen en informatie: 0575-431472, 0575-556475, hanm9400@kpnmail.nl of info@kamermuziekaandeberkel.nl.Diner na de voorstelling op Landgoed Morgenstern? :Telefoon : 0575- 441920 info@morgenstern.nl

  • 21 juli, 4 augustus en 18 augustus Bergen lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 31 augustus Purmerend lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 26 juli tm 11 augustus utrecht
   16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer

   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 26 juli tm 2 augustus lees meer
   * Het Delft Chamber Music Festival is sinds 1997 een geliefd zomerfestival voor kamermuziek. Op historische locaties in en om Delft geniet het publiek van livemuziek in een zomerse setting. Tijdens 18 concerten spelen jonge talenten, jonge meesters en (inter)nationale topmusici prachtige muziek op binnen- en buitenlocaties in en om Delft.

  • 27 en 28 juli Dokkum lees meer
   *Kunstmarkt.Klei Kunst en Route

  • 27 juli, 3 en 10 augustus Spaarndam (de oudste van Nederland) op Zaterdag lees meer
   * De Spaarndamse kunstmarkten vinden plaats op de Westkolk te Spaarndam. Op vijf zaterdagen in juli en augustus van 11.00 tot 17:00 uur. De markt telt dit jaar 40 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie en nog veel meer. De kramen worden allemaal door de kunstenaars zelf bemand. U kunt dus alles te weten komen over de kunst en de kunstenaar.De markt staat aan de historische Westkolk, de oude sluis van Spaarndam. Een prachtig tafreel. Er zijn twee horecagelegenheden met terrassen aan het water: Cafe Spaarndam & Restaurant De Kolk. Daar is het heerlijk vertoeven. Een drankje of een lunch maakt het bezoek aan de markt nog leuker. Achter de Westkolk staat de Oude Kerk waar verschillende concerten worden gehouden tijdens de marktdagen.We moedigen u aan ook nog even verder te kijken in het dorp. Bezoek ook Restaurant en Cafe de Toerist en de palingrokerij. Beide gelegen aan de Spaarndammerdijk. Spaarndam is een prachtig historisch dorp in een adembenemende omgeving aan het water. Geniet van een bijzondere kunstmarkt in een kunstig decor.

  • 27 juli tm 25 augustus Oldeberkoop lees meer
   * Open Stal Kunstroute .WELKOM IN OLDEBERKOOP, Ook komende zomer verwelkomen wij weer ca. 40 kunstenaars die hun werk presenteren op een 20-tal locaties, zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV.
   Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.

  • 27 juli Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 27 en 28 juli Brummen. lees meer
   ** ART-Brummen is een samenwerkingsverband van verschillende kunstenaar en vormgevers.ART organiseert Open atelier- en fietsroute in de gemeente Brummen en omgeving, het prachtige afwisselende landschap van Veluwezoom, IJsseldal en natuurgebied de Loenermark. Van 12.00 tot 17.00 uur

  • 28 juli en 25 augustus Egmond aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in augustus 2024.
   .
  • 26 juli tm 11 augustus utrecht
   16 augustus tm 1 september Amsterdam
   lees meer
   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 27 juli tm 25 augustus Oldeberkoop lees meer
   * Open Stal Kunstroute .WELKOM IN OLDEBERKOOP, Ook komende zomer verwelkomen wij weer ca. 40 kunstenaars die hun werk presenteren op een 20-tal locaties, zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV.
   Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.

  • ???? augustus As in Belgie lees meer
   *Elk jaar in augustus vind je rond het gemeenschapscentrum De Drieschaar in As onze gezellige en inspirerende Kunstmarkt. Kuier heerlijk langs de talrijke kleurrijke kraampjes en ontdek massa's creatieve spullen en hebbedingetjes. Van verrassende schilderijen en houtsnijwerk tot handgemaakte sieraden, keramiek, glaskunst, vilt,Verschillende standhouders trakteren je bovendien op een demonstratie of workshop voor kinderen en/of volwassen. Dankzij onze jaarlijkse Kunstmarkt krijgen kunstenaars en creatieve personen de kans om op een laagdrempelige manier hun creaties aan het grotere publiek te tonen.Waarom je zeker moet komen? Geniet van de live muziek of van een lekker glaasje, ijsje of stuk taart op ons gezellige openluchtterras. , doorlopend van 11 tot 17 uur

  • 1, 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 1 en 3 augustus Weststellingwerf Friesland lees meer
   * Weststellingwerf Friesland Opera Spanga: Otello.De hartverscheurende emotie jaloezie inspireerde William Shakespeare in 1604 tot het schrijven van Othello. William Shakespeares woorden gebruikte Giuseppe Verdi in 1887 voor de meeslepende opera Otello. Componist Floris van Bergeijk, muzikaal leider Tjalling Wijnstra en artistiek leider Corina van Eijk nemen u in de zomer van 2024 mee op een reis langs gebeurtenissen en gevoelens waar u in uw dagelijks leven liever ver van blijft

  • 1 tm 4 augustus Deventer lees meer
   * WoordWaarde Festival
   Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de derde editie van het WoordWaarde Festival plaats van Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen.

  • 26 juli tm 2 augustus lees meer
   * Het Delft Chamber Music Festival is sinds 1997 een geliefd zomerfestival voor kamermuziek. Op historische locaties in en om Delft geniet het publiek van livemuziek in een zomerse setting. Tijdens 18 concerten spelen jonge talenten, jonge meesters en (inter)nationale topmusici prachtige muziek op binnen- en buitenlocaties in en om Delft.

  • 3 en 10 augustus Spaarndam (de oudste van Nederland) op Zaterdag lees meer
   * De Spaarndamse kunstmarkten vinden plaats op de Westkolk te Spaarndam. Op vijf zaterdagen in juli en augustus van 11.00 tot 17:00 uur. De markt telt dit jaar 40 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie en nog veel meer. De kramen worden allemaal door de kunstenaars zelf bemand. U kunt dus alles te weten komen over de kunst en de kunstenaar.De markt staat aan de historische Westkolk, de oude sluis van Spaarndam. Een prachtig tafreel. Er zijn twee horecagelegenheden met terrassen aan het water: Cafe Spaarndam & Restaurant De Kolk. Daar is het heerlijk vertoeven. Een drankje of een lunch maakt het bezoek aan de markt nog leuker. Achter de Westkolk staat de Oude Kerk waar verschillende concerten worden gehouden tijdens de marktdagen.We moedigen u aan ook nog even verder te kijken in het dorp. Bezoek ook Restaurant en Cafe de Toerist en de palingrokerij. Beide gelegen aan de Spaarndammerdijk. Spaarndam is een prachtig historisch dorp in een adembenemende omgeving aan het water. Geniet van een bijzondere kunstmarkt in een kunstig decor.

  • 3 en 4 augustus Beetse en Ter Borg lees meer
   *Atelierroute en Kunstmarkt Een weekend vol kunst en kunstnijverheid in het decor van het mooie Westerwoldse landschap.

  • 3 augustus, 7september Tholen Tholen lees meer
   *De Open atelierroute op Tholen.

  • 4 augustus Lommel in Belgie lees meer
   *Laat je betoveren door glassculpturen & -juwelen! Internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken in het gezellige stadscentrum van Lommel.Internationale glaskunstenaars.Op zondag 4 augustus 2024 vindt de feestelijke 10de editie van de gratis Lommelse Glasmarkt plaats. Internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, brandschilderen, glaskralen, Tiffany tot églomisé … De Lommelse glasmarkt is een uniek concept in Vlaanderen dat je als glasliefhebber zeker niet mag missen!

  • 4 en 18 augustus en 1 september Barchem lees meer
   * Kamermuziek aan de Berkel op Landgoed Morgenstern. Steeds om 15.00 uur. Voor reserveringen en informatie: 0575-431472, 0575-556475, hanm9400@kpnmail.nl of info@kamermuziekaandeberkel.nl.Diner na de voorstelling op Landgoed Morgenstern? :Telefoon : 0575- 441920 info@morgenstern.nl

  • 4 augustus Deventer lees meer
   * Deventer Boekenmarkt

  • 4 augustus Middelburg lees meer
   * 12:00 - 17:00 Kunstmarkt op het Abdijplein Op het sfeervolle Abdijplein, het historisch hart van Middelburg, komen 60 kunstenaars uit binnen- en buitenland bijeen om hun werk te presenteren en te verkopen.Kwaliteit en diversiteit staan hoog in het vaandel op deze gezellige kunstmarkt

  • 4 augustus eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 4 augustus eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 4 augustus Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 4 augustus iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • iedere eerste zondag van de maand Rotterdam Overschie lees meer
   *4 augustus iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 3 en 4 augustus Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 4 augustus eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 4 augustus en 18 augustus Bergen lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 8, 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 10 augustus Zierikzee lees meer
   * De jaarlijkse boekenmarkt.

  • 10 augustus Spaarndam (de oudste van Nederland) op Zaterdag lees meer
   * De Spaarndamse kunstmarkten vinden plaats op de Westkolk te Spaarndam. Op vijf zaterdagen in juli en augustus van 11.00 tot 17:00 uur. De markt telt dit jaar 40 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie en nog veel meer. De kramen worden allemaal door de kunstenaars zelf bemand. U kunt dus alles te weten komen over de kunst en de kunstenaar.De markt staat aan de historische Westkolk, de oude sluis van Spaarndam. Een prachtig tafreel. Er zijn twee horecagelegenheden met terrassen aan het water: Cafe Spaarndam & Restaurant De Kolk. Daar is het heerlijk vertoeven. Een drankje of een lunch maakt het bezoek aan de markt nog leuker. Achter de Westkolk staat de Oude Kerk waar verschillende concerten worden gehouden tijdens de marktdagen.We moedigen u aan ook nog even verder te kijken in het dorp. Bezoek ook Restaurant en Cafe de Toerist en de palingrokerij. Beide gelegen aan de Spaarndammerdijk. Spaarndam is een prachtig historisch dorp in een adembenemende omgeving aan het water. Geniet van een bijzondere kunstmarkt in een kunstig decor.

  • 10 tm 18 augustus Knokke Belgie lees meer
   * . KNOKKE ART FAIR Grand Casino Knokke de oudste kunstbeurs in Vlaanderen. De Knokke Art Fair vindt intussen plaats in het Grand Casino Knokke en brengt de bezoekers in contact met een 45-tal internationale galeries in moderne & hedendaagse kunst. Het event biedt een exclusieve totaalervaring. Bezoekers worden verwend met de Bentley shuttle service, een open bar, aangeboden vestiaire

  • 11 augustus Wezup lees meer
   * kunstmarktOp de tweede zondag in augustus staat het dorp Wezup (in Drenthe) in het teken van de Kunstmarkt Wezup. Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen dan naar het Drentse dorp om kunst uit te stallen voor baanderdeuren, in boerenschuren, tuinen en weilanden. De kunst en kunstnijverheidsproducten trekken jaarlijks veel bekijks. In de sfeervolle marktkramen ontmoet u de kunstenaars die uitweiden over hun passie. Dit alles tegen de achtergrond van het authentieke, zomerse Drentse dorp Wezup.Op de verschillende locaties rond de brink en het Westeinde ziet u schilderijen en tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en zelf ontworpen kleding. De kunstenaars vertellen u hoe het werk tot stand komt of geven demonstraties. De sfeer is gezellig en intiem. Dat maakt de Kunstmarkt Wezup speciaal.De Kunstmarkt Wezup: tweede zondag in augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang en gratis parkeren.

  • 11 augustus Bergen aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 14 tm 18 augustus Amersfoort lees meer
   * Festival Amersfoort Jazz belooft wederom keuzestress, De grote optredens vinden plaats op de pleinen, die met stoelen worden omgetoverd tot sfeervolle openluchttheaters; voor de kleinere semi-akoestische concerten wordt uitgeweken naar de intieme binnenlocaties Sint Aegtenkapel, Observant en Mannenzaal. De bijzondere concertavonden vinden plaats in theater De Lieve Vrouw. Alle concerten zijn (op de openingsavond na) gratis toegankelijk.

  • 15, 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 15, 16 en 17 augustus Zoutelande lees meer
   *Kunstroute aan de Kust. Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de presence.Dit jaar was de commissie Kunst aan de Kust uitermate verrast door de diversiteit aan kunst die hen spontaan aangeboden werd. Met veel enthousiasme is de route samengesteld, waarbij niet enkel kunst te bezichtigen is, maar waar men ook actief kan deelnemen aan het zelf maken van kunst. De deelnemers en de route staan uitgebreid beschreven in ons boekje of zijn te vinden op onze website.Het is wederom een route die u zal verrassen en inspireren. Een route waar wij trots op zijn.

  • 27 juli tm 25 augustus Oldeberkoop lees meer
   * Open Stal Kunstroute .WELKOM IN OLDEBERKOOP, Ook komende zomer verwelkomen wij weer ca. 40 kunstenaars die hun werk presenteren op een 20-tal locaties, zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV.
   Het laagdrempelige, intieme karakter van de oudste kunstroute van Nederland geeft elk jaar veel kijkplezier aan de bezoekers en kenmerkt zich door de relaxte sfeer waarin kunstliefhebbers door de straten en de bossen van Oldeberkoop wandelen en zich in de ruimtes begeven om van kunst te genieten.

  • 16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer
   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 16 en 17 augustus Veenhuizen lees meer
   * Laat je verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen. Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst zich een intiem festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje.

  • 17 augustus Kampen lees meer
   Kamper Stripspektakel 10-17 uur. Circa 85 kramen, Locatie: Oudestraat, Van Heutszplein en het Koeplein te Kampen.

  • 17 en 18, 24 en 25 augustus Noord Beverland lees meer
   *Kunstspoor Noord-Beveland Zoals gewoonlijk vindt deze kunstroute plaats in de laatste 2 weekends van augustus; De 22 locaties, verspreid over het eiland, zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Nieuwe bordjes met blauwe voetjes op een gele achtergrond wijzen u de weg naar de galeries en ateliers van de deelnemende kunstenaars. Bij elke locatie wappert een gele vlag met wederom de blauwe voet

  • 18 augustus en 1 september Barchem lees meer
   * Kamermuziek aan de Berkel op Landgoed Morgenstern. Steeds om 15.00 uur. Voor reserveringen en informatie: 0575-431472, 0575-556475, hanm9400@kpnmail.nl of info@kamermuziekaandeberkel.nl.Diner na de voorstelling op Landgoed Morgenstern? :Telefoon : 0575- 441920 info@morgenstern.nl

  • 18 augustus Bergen lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 22 en 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 23, 24 en 25 augustus Ootmarsum lees meer
   * Van harte welkom op de website van Kunst in Ootmarsum! De volgende editie van de Kunstmarkt vindt plaats op 23, 24 en 25 augustus 2024. We hopen u ook dit jaar weer te mogen begroeten.Het is mogelijk om u in te schrijven voor de Kunstmarkt in 2024! De inschrijving sluit per 1 april 2024.

  • 23 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer
   *Het Grachtenfestival vindt plaats in heel Amsterdam. Amsterdamse buurten maken daarom kans een concert in de eigen buurt tijdens het festival. Mirjam Barendregt, directeur Grachtenfestival: "We brengen ons programma al in alle stadsdelen, maar nu gaan we nog een stapje verder. Je maakt echt kans op een gratis concert in jouw straat of buurt, voor jou en je buurtgenoten. Dichter kun je toch niet bij de muziek komen? De buurten met de beste motivatie en draagvlak in de buurt, maken kans op een van de vier concerten

  • 23, 24 en 25 augustus Ootmarsum lees meer
   *Kunst in Ootmarsum. Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Het thema dit jaar is "Place du Tertre" Met het 40 jarig jubileum wordt er weer terug gekeken naar het begin, naar hoe het allemaal begon

  • 23 tm 31 augustus Middelburg lees meer
   * Alternatief programma voor THEATER OP LOCATIE IN ZEELAND NAZOMERFESTIVAL

  • 23 tm 25 augustus Sittard lees meer
   * Wat begon met 30 kunstenaars op het Kerkplein rond de Petruskerk is in die tijd uitgegroeid tot een markt waar dit jaar zo n 130 kunstenaars aan deel nemen.
   Vanaf de Oude Markt via het Kloosterplein en de Deken Thijssenstraat strekt de markt zich van 12 tot 17 uit tot aan het festival terrein op de schootsvelden. Van daaruit gaan we de gewelven van het Ursulinenklooster in waar u kunt genieten van schitterende iconen met een speciaal voor dit festival vervaardigd icoon van de Heilige Rosa van Lima.

  • 24 en 25 augustus Noord Beverland lees meer
   *Kunstspoor Noord-Beveland Zoals gewoonlijk vindt deze kunstroute plaats in de laatste 2 weekends van augustus; De 22 locaties, verspreid over het eiland, zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Nieuwe bordjes met blauwe voetjes op een gele achtergrond wijzen u de weg naar de galeries en ateliers van de deelnemende kunstenaars. Bij elke locatie wappert een gele vlag met wederom de blauwe voet

  • 24 en 25 augustus Den Haag lees meer
   *24 en 25 augustus Haagsche Kunst- en Antiekdagen Lange Voorhout 10-17 uur.

  • 24 en 25 augustus Baarn lees meer
   * Openatelierroute Baarn | tekeningen | atelier | aquarel | atelierroute. 2 jaarlijks

  • 25 augustus Warmond lees meer
   *Kunstmarkt in Warmond 25 augustus 2024 – 11:00 – 16:00 Hier vind je 25 kramen met alles tussen Kunst en Curiosa. Het aanbod is zeer gevarieerd met mooie en leuke spullen voor huis en tuin, zoals serviesgoed en veel zilver en bestek voor de gedekte tafel. Daarnaast is er klein meubilair te vinden, kunstvoorwerpen, sieraden en nog veel meer.

  • 25 augustus Wijchen lees meer
   * Kunstmarkt Wijchen 11:00 - 17:00 Kasteel Wijchen, Wijchen centrum

  • 25 augustus Kessel lees meer
   * Dit jaar gaan de poorten van de kasteeltuin in Kessel weer open voor de jaarlijkse Kunstmarkt. Een dag gevuld met onder andere mooie schilderijen, prachtige beelden, bijzondere keramiek en heerlijke muziek. de dag waarop dit evenement vol cultuur en kunsten weer plaatsvindt in de kasteeltuin van kasteel de Keverberg. De entree is €5,-. Hiermee kun je zowel op de Kunstmarkt, Montmartre plein en in het Kasteel een kijkje nemen.

  • 25 augustus Oosterhout lees meer
   * Slotpark oost | Oosterhout Kunst in het Park. Het Slotpark is een bijzondere plek; ruimte, rust en natuur, middenin het bruisende hart van de stad. Tussen de statige oude bomen van het Slotpark beleef je die dag Kunst in de breedste zin van het woord. Op KiP zijn vele disciplines vertegenwoordigd. Je treft er kunstschilders, grafiek- en keramiek kunstenaars, beeldhouwers, glas kunstenaars, straatkunst, poëzie, zang, dans en theater. Terwijl je langs de kleurrijke kramen slentert kun je genieten van culinaire lekkernijen van lokale en regionale foodtrucks. Tijdens KiP treden verspreid door het Slotpark bijzondere artiesten op.

  • 2 juni Heemstede lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 25 augustus Egmond aan Zee lees meer
   * Veelzijdige kunstmarkt

  • 2 juli Katwijk Rijnsburg lees meer
   * Creamarkt 27 augustus 2024 Op het Andreasplein in Katwijk aan Zee doen diverse KuCo leden mee met de Creamarkt. Een markt vol met leuke creatieve ideeën, hebbedingetjes, creatieve materialen en kado-artikelen. Tijdens de markt worden diverse demonstraties gegeven en (gratis) workshops.

  • 29 augustus Bergen NH lees meer
   *KUNSTMARKTEN IN BERGEN N.H.DONDERDAGAVOND van 4 juli tm 29 augustus van 16.00 uur tot 21.00 uur. Beeldende kunstenaars rondom de Ruinekerk

  • 17 en 18 mei , 30 en 31 augustus Oostkapelle lees meer
   *Kunstroute

  • 31 augustus Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in september 2024.
   .
  • 9 en 10 september 2022 De Bilt lees meer
   *De jaarlijkse Kunstmarkt De Bilt vindt plaats in het prachtige Van Boetzelaerpark van 12.00 uur tot 18.00 uur. Tijdens de Kunstmarkt toont een verscheidenheid aan kunstenaars hun werk. De kunstmarkt wordt opgeluisterd met diverse kunstzinnige activiteiten zoals muziek, dans, theater, mime, kinderactiviteiten en workshops

  • 2 jaarlijks 24 en 25 september, 1 en 2 oktober Druten, Beneden Leeuwen Alphen en wijde omgeving lees meer
   *Welkom bij KunstBakens. Stichting KunstBakens organiseert jaarlijks een kunstroute in het Land van Maas en Waal..Twee jaarlijks

  • 16 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer
   *De 34e editie van ons reizende theaterfestival begint voor het eerst in onze geschiedenis tegelijkertijd in twee steden. Op 21 juni starten we in Eindhoven én Rotterdam, om vervolgens door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. We zijn ontzettend blij dat we na vier jaar afwezigheid terugkeren naar het Museumpark. Deze comeback wordt groots gevierd met Rotterdamse makers als Wilfried de Jong, Ariah Lester, Gavin-Viano en URLAND.Alle artiesten die aankomende zomer op de Parade 2024 staan, zijn nu te vinden op onze website.

  • 1 september Barchem lees meer
   * Kamermuziek aan de Berkel op Landgoed Morgenstern. Steeds om 15.00 uur. Voor reserveringen en informatie: 0575-431472, 0575-556475, hanm9400@kpnmail.nl of info@kamermuziekaandeberkel.nl.Diner na de voorstelling op Landgoed Morgenstern? :Telefoon : 0575- 441920 info@morgenstern.nl

  • 23 augustus tm 1 september Amsterdam lees meer
   *Het Grachtenfestival vindt plaats in heel Amsterdam. Amsterdamse buurten maken daarom kans een concert in de eigen buurt tijdens het festival. Mirjam Barendregt, directeur Grachtenfestival: "We brengen ons programma al in alle stadsdelen, maar nu gaan we nog een stapje verder. Je maakt echt kans op een gratis concert in jouw straat of buurt, voor jou en je buurtgenoten. Dichter kun je toch niet bij de muziek komen? De buurten met de beste motivatie en draagvlak in de buurt, maken kans op een van de vier concerten

  • 1 september Bocholt in Duitsland lees meer
   * van 11u tot 18u Meer dan 60 beeldend kunstenaars presenteren hun werken van 11.00 tot 18.00 uur op een unieke kunstmarkt in het centrum van Bocholt. Neustraße en Neutorplatz voor de Stadtsparkasse worden een internationale kunstgalerie met een breed scala aan creatieve aanbiedingen en live presentaties. Laat u betoveren door de sfeervolle sfeer en slenter heerlijk tussen de marktkraampjes en cafés onder begeleiding van live muziek. De kunstenaars, niet alleen uit Bocholt, maar uit heel Noordrijn-Westfalen, Nederland en Oekraïne, kijken ernaar uit u te inspireren met hun kunst.

  • 1 september Woerden lees meer
   *Kunstpark-kunstmarkt

  • 1 september Sint Anthonis lees meer
   *.Kunstdorp Sint Anthonis op De Brink. Op de eerste zondag van september wordt de prachtige Brink van Sint Anthonis omgetoverd tot een sfeervolle Kunstmanifestatie. In witte tenten en in de open ruimte worden uiteenlopende kunstdisciplines van hoog niveau getoond.De kunstmanifestatie trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Er wordt sfeervolle muziek ten gehore gebracht en rondom de Brink zijn diverse horecagelegenheden waar de bezoekers kunnen genieten van een lekker hapje of drankje.

  • 2 en 3 september, 9 en 10 september Halderberge lees meer
   * Kunst en atelierroute van 11-17 uur.De Kunst- en atelierroute Halderberge gaat z’n vijfde editie in. Met zo’n kunstenaars op 24 locaties binnen Halderberge. Bij deze editie is voor twee weekenden gekozen, alle tijd dus op rustig veel kunstenaars en hun werken op de meest uiteenlopende locaties te bezoeken, te luisteren naar de toelichting of u te verbazen over de werken. Naast het enorm diverse palet van kunstvormen, is er dit jaar gekozen voor het thema Over Grenzen. In de voormalige kapel van St. Anna (Franciscuslaan in Oudenbosch) kunt u zich laen verrassen hoe de deelnemende kunstenaars dit thema vertalen. Wederom een geweldige mogelijkheid om de lokale en regionale kunstenaars te ontmoeten in hun atelier of exporuimte. Veel verscheidenheid in kunstwerken op de meest uiteenlopende locaties. Een must voor de kunstliefhebber, per fiets, wandelend of auto.

  • 6 tm 8 september Amsterdam lees meer
   * Op deze internationale kunstbeurs presenteren 100 geballoteerde kunstenaars uit heel Europa en daarbuiten in Amsterdam

  • 7 september Bathmen lees meer
   *Kunstmarkt te Batmen voor de 35e keer opde gezellige Brink.

  • 7 september Tholen Tholen lees meer
   *De Open atelierroute op Tholen.

  • 8 september Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst

  • 9 en 10 september Halderberge lees meer
   * Kunst en atelierroute van 11-17 uur.De Kunst- en atelierroute Halderberge gaat z’n vijfde editie in. Met zo’n kunstenaars op 24 locaties binnen Halderberge. Bij deze editie is voor twee weekenden gekozen, alle tijd dus op rustig veel kunstenaars en hun werken op de meest uiteenlopende locaties te bezoeken, te luisteren naar de toelichting of u te verbazen over de werken. Naast het enorm diverse palet van kunstvormen, is er dit jaar gekozen voor het thema Over Grenzen. In de voormalige kapel van St. Anna (Franciscuslaan in Oudenbosch) kunt u zich laen verrassen hoe de deelnemende kunstenaars dit thema vertalen. Wederom een geweldige mogelijkheid om de lokale en regionale kunstenaars te ontmoeten in hun atelier of exporuimte. Veel verscheidenheid in kunstwerken op de meest uiteenlopende locaties. Een must voor de kunstliefhebber, per fiets, wandelend of auto.

  • 14 en 15 september gemeente Voorne aan zee, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne lees meer
   *DE KUNSTROUTE VAN 2024 VINDT PLAATS OP 14 EN 15 SEPTEMBER. Welkom op de site van Kunstwerk Westvoorne. Voorne aan Zee, gelegen aan de Zuid-Hollandse kust op het eiland Voorne-Putten, is een gemeente met een bloeiend kunstleven. Nu de Gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne gefuseerd zijn tot de nieuwe Gemeente Voorne aan Zee, wil Kunstwerk Westvoorne zich aansluiten bij de nieuw ontstane situatie en een route uitstippelen op het hele eiland Voorne.Samen met de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, Atelier De Doedijk uit Hellevoetsluis en de Culturele Stichting Voorne wordt gewerkt aan een kunstmanifestatie in het Open Monumentenweekend van 14 en 15 september 2024. Dit evenement kenmerkt zich door laagdrempeligheid en heeft tot doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen. Genieten van mooie, attractieve kunst staat hoog in ons vaandel en tijdens ons evenement bieden wij graag plaats aan kunstenaars van binnen en buiten onze regio. Laat u inspireren door onze website en weet dat u welkom bent als kunstliefhebber of als beeldend kunstenaar.

  • 14 september, tweede zaterdag in sept. Capelle aan de IJssel lees meer
   * De vorige succesvolle kunstmarkten van Kunstmarkt Capelle zorgen er voor dat er ook in 2024 weer een traditionele kunstmarkt wordt georganiseerd. Deze kunstmarkt vindt plaats op de 2e zaterdag in september (tegelijk met de Open Monumentendag. Kunstenaars (zowel leden als niet-leden van Kunstkring Capelle) exposeren hun kunstwerken. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, sieraden, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving. Daarnaast zijn er kramen van de Historische Vereniging Capelle en de Stichting Afasie. Waarschijnlijk zal er een workshop voor beeldende kunst zijn en een sneltekenaar.

  • 14 en 15 september Workum lees meer
   * Kunstroute Kunst in Workum

  • 21 en 22 september Best lees meer
   * Kunstroute Best

  • 21 en 22 september Best lees meer
   * Kunstroute Best

  • 27 september tm 5 oktober Den Bosch, 's-Hertogenbosch lees meer
   *57th International Vocal Competition 's-Hertogenbosch Opera | Oratorio 27 September - 5 October 2024 the International Vocal Competition 's-Hertogenbosch in the Netherlands will organize the 57th edition, in which opera and oratorio are central. It is possible for young singers of all nationalities, with an age limit to 34 years, to apply for this renowned competition. Preliminary rounds are held in several places around the world, including Amsterdam, 's-Hertogenbosch, Łódź (Poland) and London, among others. There is also the possibility to audition via YouTube.  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in oktober 2024 .
   .
  • 27 september tm 5 oktober Den Bosch, 's-Hertogenbosch lees meer
   *57th International Vocal Competition 's-Hertogenbosch Opera | Oratorio 27 September - 5 October 2024 the International Vocal Competition 's-Hertogenbosch in the Netherlands will organize the 57th edition, in which opera and oratorio are central. It is possible for young singers of all nationalities, with an age limit to 34 years, to apply for this renowned competition. Preliminary rounds are held in several places around the world, including Amsterdam, 's-Hertogenbosch, Łódź (Poland) and London, among others. There is also the possibility to audition via YouTube.

  • 1 en 2 oktober Druten, Beneden Leeuwen Alphen en wijde omgeving lees meer
   *Welkom bij KunstBakens. Stichting KunstBakens organiseert jaarlijks een kunstroute in het Land van Maas en Waal..Twee jaarlijks

  • 5 en 6 otober 2024 Amsersfoort lees meer
   * het hart van Vreemde Gasten Tijdens Vreemde Gasten is de Stad van Cahen het hart van deze kunstmanifestatie.

  • 13 oktober Wijk bij Duurstede lees meer
   * kunstmarkt.

  • 19 en 20 oktober Zutphen lees meer
   *Deze kunstbeurs is niet slechts een gelegenheid om kunst aan te schaffen, maar ook een ontmoetingsplek waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar treffen. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je eigen kunstproject, wilt beginnen met kunst of er meer over wilt weten, een bezoek aan de gezellige Kunstbeurs Zutphen is absoluut de moeite waard. Hier ontdek je dat kunst veel meer omvat dan je wellicht had gedacht.

  • 30 oktober tm 3 november 2024 Meppel lees meer
   *Puppet International organiseert Winterroute  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in november 2024.
   .
  • 30 oktober tm 3 november 2024 Meppel lees meer
   *Puppet International organiseert Winterroute

  • 2 en 3 november Zutphen lees meer
   *Zutphen Glass Expo Beleef op 2 en 3 november 2024 in de prachtige hanzestad Zutphen het glasambacht, waar u kunt genieten van de meest uiteenlopende glasobjecten van meer dan 50 glaskunstenaars en glasgaleries.

  • 9en 10 november Hillegom lees meer
   * De atelierroute van Hillegom  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in december 2024 .
   .
  • 8december Dalfsen lees meer
   *kunstmarkt in de Trefkoele Dalfsen, ruim voldoende parkeergelegenheid van 13-17 uur

  • 8 december Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst

  • 14 december Capelle aan de IJssel lees meer
   *Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle in december een Winter Art Fair in het ISALA Theater aan het Stadsplein te Capelle aan den IJssel. Kunstenaars van Kunstkring Capelle tonen hun kunstwerken in de lounge en op de 1e etage van het theater. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving. Er is ook een kraam waar een overzicht is te zien van de resultaten van de cursussen Creatief Ouder Worden en een kraam waarin de mogelijkheden van de kunstuitleen worden getoond.
   In 2024 wordt de Winter Art Fair gehouden op 14 december 2024 van 11.00 – 16.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk.

  • 28 en 29 december Het Bildt aan de Friese Waddenkust lees meer
   * Atelierroute Slikwerk op en om het Bildt aan de Friese Waddenkust Atelierroute Slikwerk. Bezoek in het weekend dertig kunstenaars op en om het Bildt aan de Friese Waddenkust. Zij ontvangen u graag in hun ateliers te midden van de inspirerende omgeving. Rijke akkers, lange dijken, een eindeloze horizon en altijd veranderende wolkenluchten. Dit alles vertaalt zich in een grote diversiteit aan kunst in evenzovele technieken. Overal vrij entree! Zie alle deelnemers via de link naar de online folder op de site Een overzichtsexpositie is te vinden in de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl. Daar is ook de gratis folder met plattegrond verkrijgbaar

  • juni 2025 Amsterdamse Nieuwmarktbuurt lees meer
   *een van de oudste open atelierroutes in NL, van 12-18 uur de Open Ateliers Nieuwmarkt. .

  • 3e week juni 2025 Valburg lees meer
   * Kunstroute Valburg
   De route is leuk om te fietsen en te wandelen.

  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in januari 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in februari 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in maart 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in april 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in mei 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juni 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in juli 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in augustus 2023
   .
  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in september 2023
   .
  • heel september Mill kunstroute lees meer
   * Kunstroute 2023 - "Respect voor alles en oog voor groen” Voor de tiende keer organiseert het Toeristisch en Recreatief Platform Ontdek Mill een Kunstroute. Deze keer in en rond Mill. De organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill heeft voor 2023 het thema "Respect voor alles en oog voor groen” gekozen. Heel wat (amateur)kunstenaars en kunstgroepen hebben zich door dit thema laten inspireren. De ruim 15 kilometer lange kunstroute in en rond Mill zal op 7 mei 2023 officieel geopend worden in het Aldendrielpark aan de hoek Beerseweg en Schoolstraat in Mill. De Kunstroute is tot eind september 2023 gratis te bezoeken.

  • 1 tm 3 september Heemskerk buitententoonstelling lees meer
   *Een week nog te gaan. Vrijdag 1 september, 10 uur, start de buitententoonstelling Goeie Grond, rondom Boerderij Zuid Endt op Heemskerkerduin. Elisabeth Schelvis uit Velsen-Noord is een van de elf deelnemende kunstenaars. Ze is, samen met haar zoon, druk doende met de voorbereidingen. Elisabeth schrikt er niet voor terug om ‘op te gaan’ in haar eigen kunstwerk. Voor deze ‘klus’ wikkelt ze zichzelf in een ‘huid’ van natte plakkende schors van de moerbeiboom. Om er pas weer uit te komen als de schors is opgedroogd. Kwestie van geduld oefenen. Zoon Joachim helpt het proces iets te versnellen door met een föhn de schors te drogen. Voordat de bast is gehard en Elisabeth er uit kan kruipen, zijn ze uren verder.

  • 1, 2en 3 september Hoorn lees meer
   * Cultuurweekend Hoorn 1, 2 en 3 september 2023 Het Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Met op zaterdag en zondag de Cultuurproeverij verzorgd door alle culturele instellingen van Hoorn, op zaterdagavond de Hoornse Havenconcerten in de Karperkuil en op zondag natuurlijk de grote Kunst- en Cultuurmarkt.

  • 1, 2, 3 september Hoorn lees meer
   *Hoornse Cultuurweekend Hoorn Cultuurstad. Hoorn kent vele galeries, musea, antiekzaken, ateliers en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties. En allemaal binnen loopafstand. Maak zelf uw route en geniet van een prachtige wandeling door de historische Hoornse binnenstad. Bij alle deelnemers ligt de gratis folder met plattegrond. Deze is ook te vinden bij alle VVV s en vele recreatieve adressen in heel Noord-Holland.

  • 1 en 2 september Baarn lees meer
   *We hebben alweer ontzettend veel zin in het komende Cultureel Festival Bekijk nu alvast ons nieuwe filmpje om in de stemming te komen.We zijn ook nog steeds op zoek naar bands die op willen treden en deelnemers voor de kunstmarkt en de welzijns- en vrijwilligersmarkt.

  • Amsterdam, vrijdag 18 augustus t/m zondag 3 september lees meer
   * Parade zomertoer


  • Amsterdam M.L. Kingpark: vrijdag 18 augustus t/m zondag 3 september. lees meer

   *De Parade is al meer dan 30 jaar het enige reizende theaterfestival ter wereld, waar eigenzinnige artiesten grote en kleine verhalen vertellen, dansen en zingen over wat hen bezielt. Met bevlogen koks, ondernemers, medewerkers en een avontuurlijk publiek bevolkt de Parade elke zomer meer dan 60 speeldagen de mooiste parken in grote steden. We bieden vele jonge makers een podium en geven hen de kans een publiek op te bouwen voor in de toekomst

  • 25 augustus tm 2 september Middelburg lees meer
   * Alternatief programma voor THEATER OP LOCATIE IN ZEELAND NAZOMERFESTIVAL

  • 2 en 3 september Heumen atelierroute lees meer
   * Tijdens de Kunstroute op 2 en 3 september 2023 openen kunstenaars door heel Heumen hun ateliers en nodigen u van harte uit om te ontdekken welke kunstwerken er hier gemaakt worden Overal is weer veel nieuw werk te zien.

  • 2 en 3 september Roermond lees meer
   *Kunstmarkt Melieve, Deze kunstmarkt biedt een scala aan kunstvormen! ... De kunstmarkt voor amateurs op 2 september biedt een scala aan kunstvormen!

  • 2en 3 september Wijlre lees meer
   *Ook in 2023 is Kasteel Cartils weer toegankelijk voor het kunstminnende publiek. De vierde editie van Kunstweekend Cartils wordt gehouden op 2 en 3 september.Openingstijden op beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur.Kapolder 10 en 14, 6321PV Wijlre

  • 2 en 3 en 16 en 17 september Noordwest Veluwe lees meer
   * Kunstroute Noordwest-Veluwe Kunstenaars exposeren in , Nunspeet, Elburg en Oldebroek Noordeinde , t Harde en Wezep september, Ermelo, Hierden Harderwijk en Putten september U bent van harte welkom in de ateliers en galeries om te zien hoe een kunstwerk tot stand komt. De kunstenaars kunnen uitleg geven over de technieken en materialen die worden gebruikt en zij vertellen graag meer over het verhaal achter hun kunstwerk.Op deze manier krijgt u een goede indruk van de verschillende disciplines, technieken en van zeer uiteenlopende opvattingen en manieren van werken. Naast het bekijken van de kunstwerken is het ook mogelijk een kunstwerk te kopen of een opdracht te plaatsen. Op de site een overzicht van deelnemende kunstenaars en galerieen. De kunstenaars zijn gegroepeerd per route en per plaats. Veel kijkplezier.

  • 2 september Bathmen lees meer
   * Bathmense Kunstmarkt: jaarlijkse Bathmense Kunstmarkt plaats op de Brink en rondom de dorpskerk te Bathmen. Deze unieke kunstmarkt is een begrip in de wijde omtrek. Het is de ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. De kunstmarkt biedt de bezoekers de mogelijkheid een grote collectie kunstwerken te bewonderen, direct in contact te komen met de kunstenaars en zonder bemiddeling werk aan te kopen. Een zorgvuldige selectie bij de invulling van 85 kramen zorgt voor een hoog niveau, grote diversiteit en een breed aanbod van technieken en disciplines zoals schilderijen, beelden, keramiek, fotografie, sieraden, glas, hout- en ijzerbewerking, textiel, leer en porselein. Met een muzikale omlijsting vanuit de muziekkoepel zijn er verder demonstraties, een modeshow, een kinderactiviteit, een verloting, de uitreiking van de Juryprijs en een hapje en een drankje op het gezellige terras te midden van de kunstmarkt. Wij hopen u ook dit jaar weer te kunnen verwelkomen op onze kunstmarkt De entree is gratis.

  • 2 en 3 september Nijmegen lees meer
   * . Expeditie Noord: avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark Beeldend kunstenaars nemen publiek mee voor interactieve performancewandeling september presenteert Festival De Oversteek de tweede editie van Expeditie Noord: interactieve performancewandelingen aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit (ook schrijver) en Isolde Venrooy nemen publiek mee op sleeptouw en betrekken het in hun interpretatie van het landschap. Met foto s, prenten, gedichten en andere documenten maken zij zichtbaar welke betekenis het landschap voor hen heeft. Expeditie Noord is een interactieve performancewandeling: door mee te gaan met de wandeling, maken deelnemers samen met de kunstenaar onderdeel uit van het kunstwerk.

  • 2 en 3, 9 en 10 september Moerdijk lees meer
   *Kunst en monumentenroute, CULTUUR ROUTE bruist het wederom van KUNST & CULTUUR in de gemeente Moerdijk. Op + 30 locaties verspreid over de gehele gemeente Moerdijk vertonen kunstenaars, zowel professioneel als amateur, met veel plezier hun werk. Heemkundige kringen openen hun deuren en er is op verschillende locaties toneel te beleven en muziek te beluisteren.

  • 2 september Tholen Tholen lees meer
   *De Open atelierroute op Tholen.

  • 3 september Den Bosch lees meer
   * Het Kunstenfestival zal plaatsvinden op zondag 3 september 2023 op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Thema dit jaar is KUNST & VRIJHEID. ArtiBosch nodigt beeldende kunstenaars uit een werk te creëren dat de zin van dit thema verbeeldt.

  • 3 september Cuijk lees meer
   * Onder het thema "Cultuur aan de Maas 2023,” zal deze Culturele Dag vol goede moed weer georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk, het Centrum Management Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. Het festival "Cultuur aan de Maas 2023," wordt zoals voorheen gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van de Protestantse Kerk tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade De diverse culturele instellingen gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich deze dag weer presenteren. Er komen weer optredens van dansgroepen, koren, orkesten en toneelgezelschappen uit onze grote gemeente

  • 3 september Roden lees meer
   * ber wordt dit jaar het festival Wat N Kunst gehouden.. Zoveel mogelijk worden Noordenveldse organisaties en verenigingen uitgenodigd zich dan te presenteren.Op De Brink komt de Uitmarkt te staan waar organisaties hun plannen voor het komende seizoen presenteren. De Drentse Uitmaand staat er met een kraam waar info te vinden is van activiteiten in de provincie.

  • 3 september Cuijk lees meer
   *.Onder het thema "Cultuur aan de Maas, wordt deze Culturele Dag georganiseerd met de gemeente Cuijk en een aantal betrokken sponsoren.
   Het festival "Cultuur aan de Maas," wordt gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt vanaf het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.

  • 3 september eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 3 september eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 3 september Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 3 september iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 3 september Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 3 september eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 3 september Den Bosch Artibosch lees meer
   * ArtiBosch is een multidisciplinair kunstenfestival ieder jaar in het eerste weekend van september in s-Hertogenbosch. Naast veel beeldende kunst is er ook muziek, theater, film, poezie, dans en design te bewonderen

  • 3, 10, 17 en 24 september Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 3 september Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 4 en 5 september Leersum lees meer
   * Kunst Atelier Route plaats Een inspirerende route2 jaarlijks die je langs 18 verschillende locaties voert waar 35 kunstenaars laten zien waar hun passie ligt. Van digitale art , schilderen op vele materialen, keramiek, porselein , textiel en alles wat er tussen ligt. Je raakt niet uitgekeken Dus zet het in je agenda en kom langs!

  • 7 tm 10 september Zaltbommel Festival lees meer
   * Emmy Verhey Festival Van donderdag 7 t/m zondag 10 september vindt in Zaltbommel de 18e editie van het Emmy Verhey Festival plaats – het leukste festival met klassieke muziek en méér. Het Emmy Verhey Kinderfestival is op zaterdag 16 september. Vanaf dit jaar breiden ze het speelterrein van het Emmy Verhey Festival uit met het prachtige, rijksmonumentale Slot Rossum! Op zondag 10 september, om 11.00 uur, zal top-harpiste Beate Loonstra de ‘inwijding’ verzorgen met een familieconcert waar jong en oud samen kunnen genieten van de prachtige klanken die ze uit haar harp kan toveren

  • 7 tm 17 september Den Haag Theaterfestival lees meer
   * Over iets meer dan twee weken barst het Nederlands Theater Festival los.
   Het NTF markeert de feestelijke start van het nieuwe theaterseizoen. Het festival toont de mooiste, meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen, gebaseerd op de keuzes van zeven onafhankelijke jury’s uit Nederland en Vlaanderen. Het festival start met de altijd spraakmakende lezing De Staat van het Theater in de Kleine Komedie en het diepte-interview The State of the World in ITA. Het NTF sluit feestelijk af met de uitreiking van de belangrijkste theaterprijzen van het land tijdens Het Gala van het Nederlands Theater.

  • 8 tm 17 september Vlissingen Festival lees meer
   *"Film by the Sea” is het festival waar film en literatuur samenkomen. Om dat duidelijk te maken, hebben ze dat complete programma met daarin álle boekverfilmingen en literaire documentaires (o.a. graphic novel verfilmingen, toneelverfilmingen, talkshows en nog veel meer moois) nu in zijn geheel meegenomen in één groot Film en Literatuur programma én ook nog eens opgedeeld in allerlei handige subcategorieën zodat je én het gehele aanbod aan film en literatuur films in één oogopslag kunt zien. Festival "Film by the Sea” vindt plaat van 8 t/m 17 september

  • 8 en 9 september Leiden Theaterfestival. lees meer
   * Schemerstad, een duik in de schemer van Leiden. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september vindt de dertiende editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit evenement vaart het publiek tijdens de schemering en de daaropvolgende duisternis in boten door de grachten en singels van Leiden en kijkt naar speciaal voor dit festival gemaakte voorstellingen op de wal. Theatraal Leiden op zijn best.
   De verwondering
   Schemerstad is een van de meest spraakmakende theaterevenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe verwonderaars die zich willen laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht.


  • 8 en 9 september Leiden lees meer
   * U vaart langs vijf stukken locatietheater in de feeerieke Leidse binnenstad. Een ervaring om nooit te vergeten. U kunt meevaren in de door ons gearrangeerde comfortabele rondvaartboten of meevaren in uw eigen boot. Voor bubbels op de kade en een hapje en drankje onderweg wordt gezorgd.

  • 9 en 10 september Amsterdam monumentendag lees meer
   * Kom binnen bij 50 Amsterdamse monumenten op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2023. Open Monumentendag Amsterdam staat in het teken van ontmoetingsplekken. De stad heeft talloze memorabele plekken waar Amsterdammers samenkomen, verhalen delen en connecties maken. Dit jaar wordt op bijna alle locaties iets bijzonders georganiseerd. Een verrassend programma vol verhalen, films, muziek en meer.Neem bijvoorbeeld een kijkje in het architectonische meesterwerk van Mendini, bezoek het legendarische café ’t Mandje, laat je inspireren door Ramsey Nasr over zijn persoonlijke verzameling of doe de breakfast tour in Paradiso.

  • 9 september Opsterland Beesterzwaag lees meer
   * Kunstmarkt Opsterland Op de jaarlijkse Kunstmarkt staan zo'n 35 kramen van regionale kunstenaars met sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook beeldentuin en optredens.

  • 9 september tm 6 oktober Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster Kunstroute lees meer
   * 9 september – 6 oktober 2023, vier weken voorafgaand aan de jaarlijkse Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan het Kunstcollectief. In elke deelnemende winkel staat een kunstwerk. Er wordt een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute op 7 & 8 oktober 2023. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn vanaf 10 september verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend,

  • 9en 10 september Geldersepoort Cultuur en kunstroute lees meer
   * Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Gelderse Poort 9 en 10 september, vindt een expositie plaats in Bemmel in Galerie De Hoge Eest, De Plak 29, exposeren 6 kunstenaars.U kunt genieten van schilderijen, etsen, iconen, bronzen sculpturen, leren tassen en keramiek. Bovendien worden op zaterdag en zondag van 16.00-17.00 uur muziek en gedichten ten gehore gebracht.
   Deze kunstroute vindt ieder jaar plaats in het 2e weekend van september. Er worden 3 mooie routes uitgestippeld, op elke oever één. Deze routes overlappen elkaar als je de rivier of het Pannerdens Kanaal oversteekt.
   Coördinatie Oostoever (Zevenaar, Duiven e.o.) Coördinatie Zuidoever (Berg en Dal e.o.) Coördinatie Westoever (Lingewaard e.o.)

  • 9en 10 september Ursem kunstroute lees meer
   * Ursemmer kunstroute van 9 tot 10 Sept Met diverse locaties en kunstenaars plaats Ursem Gemeente Koggeland l/ - In Ursem staan de dagen zaterdag 9 en zondag 10 september weer in het teken van de Kunstroute. De feestelijke opening vindt plaats zaterdag 9 september van 11.00 tot 12.00 uur plaats in het Hervormde kerkje, Kerkpad 4 in Ursem. Vanaf 12.00 uur zijn dan de locaties open tot 17.00 uur. Zondag 10 september is eenieder welkom van 11 tot 17.00 uur Ook dit jaar worden door middel van een loterij drie kunstprijzen ter beschikking gesteld. Kopen van loten en verdere info zijn te vinden op elke locatie.

  • 9september Capelle lees meer
   *Kunstmarkt Capelle 2023, Het is elk jaar een goed gebruik om de Kunstmarkt Capelle te houden op de 2e zaterdag in september. In 2023 gaat dat dus 9 september worden tegelijk met de open monumentendag. Het zal net als voorgaande jaren een gezellige en gemoedelijke kunstmarkt gaan worden waar ca. 50 kunstenaars hun kunsten gaan exposeren.

  • 9 en 10 september Moerdijk lees meer
   *Kunst en monumentenroute, CULTUUR ROUTE bruist het wederom van KUNST & CULTUUR in de gemeente Moerdijk. Op + 30 locaties verspreid over de gehele gemeente Moerdijk vertonen kunstenaars, zowel professioneel als amateur, met veel plezier hun werk. Heemkundige kringen openen hun deuren en er is op verschillende locaties toneel te beleven en muziek te beluisteren.

  • 9 en 10 september 2023 Urmond-Stein-Elsloo lees meer
   * In het weekeinde van11-12 september vindt in de gemeente Stein het evenement KunstKetting plaats. Dit is een tweejaarlijkse kunstroute, georganiseerd door de Culturele Werkgroep Stein. Met veel enthousiasme en creativiteit is een mooie route voor het publiek gemaakt waarbij kunstenaars op verschillende adressen in Urmond, Stein en Elsloo hun werken laten zien. De route is op zaterdag 9 en zondag 10 september van 10:00 tot 17:00 uur open.

  • 9 september Hattem lees meer
   *vanaf 11 uur tot 17 uur. Dikke Tinne Festival & Brocante Fair op zaterdag in Hattem van 11.00 tot 17.00 uur. De historische binnenstad van de Hanzestad Hattem is op zaterdag het decor voor het Dikke Tinne festival & een Brocante Fair.Tijdens dit unieke historische festival worden bezoekers teruggenomen in de tijd met muziek van weleer, theater, nostalgische verhalen, oude ambachten, ridders en jonkvrouwen, kinderspelen, kookkunsten & nog veel meer!

  • 9 september Schiedam lees meer
   * In de historische binnenstad van Schiedam organiseert Boekhandel Louis Tinner samen met Centrummanagement Schiedam op zaterdag l de Schiedamse Boekenmarkt. Je kunt daar rondstruinen langs kraampjes met tweedehands boeken, waaronder Nederlandse en buitenlandse literatuur, kinderboeken, strips, thrillers, kunstboeken, biografieen, kookboeken, geschiedenisboeken, (streek)romans, boeken over de regio, enz. Zowel voor verzamelaars als voor koopjesjagers is er volop keuze.De boekenmarkt wordt gehouden op de Lange Kerkstraat, naast de Grote Kerk. Je bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Op de Grote Markt is op dezelfde dag een culinaire markt.

  • 9 september Capelle aan de IJssel lees meer
   * De Kunstmarkt.

  • 9 september Amerongen lees meer
   * de Grietmarkt op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen

  • 10 september Weerselo lees meer
   * Zondag 10 september 2023 12 – 16.30 uur Weerselose Kunstmarkt.

  • 10 september Groningen lees meer
   * Op zaterdag 10 september is van 12.00 tot 17.00 uur de Kunstmarkt Hoornse Meer bij het Wall House #2 aan de A.J. Lutulistraat in de wijk Hoornse Meer in Groningen-Zuid.

  • 10 september Sloghteren lees meer
   * Op zondag 10 september 2023 is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 43ste keer de poort en de toegang is gratis. Circa 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma. Ontmoet de kunstenaar. Het werk op de Kunstmarkt Fraeylemaborg valt onder uiteenlopende disciplines. Er is veel schilderkunst, met technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vind je sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een flink aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.

  • 10, 17 en 24 september Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 10 september Slochteren lees meer
   * Bij de Fraeylemaborg is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 43ste keer de poort en de toegang is gratis. Circa 50 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma.

  • 10 september Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst.

  • 15 en 16 september Amsterdam Klassiek Festival lees meer
   * Klassiek op het Amstelveld 2023 | 15-16 september | Vrij toegankelijk ✨Aanvang vrijdag 15 september om 18.00 uur Kom genieten van de 11de editie! Het openlucht festival Klassiek op het Amstelveld, midden in het centrum van Amsterdam, biedt een grote variatie aan concerten, kinderactiviteiten & voorstellingen!

  • heel september Mill kunstroute lees meer
   * Kunstroute 2023 - "Respect voor alles en oog voor groen” Voor de tiende keer organiseert het Toeristisch en Recreatief Platform Ontdek Mill een Kunstroute. Deze keer in en rond Mill. De organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill heeft voor 2023 het thema "Respect voor alles en oog voor groen” gekozen. Heel wat (amateur)kunstenaars en kunstgroepen hebben zich door dit thema laten inspireren. De ruim 15 kilometer lange kunstroute in en rond Mill zal op 7 mei 2023 officieel geopend worden in het Aldendrielpark aan de hoek Beerseweg en Schoolstraat in Mill. De Kunstroute is tot eind september 2023 gratis te bezoeken.

  • 15, 16, 17 september Etten Leur lees meer
   *Open Atelier Route Etten-Leur is een jaarlijks terugkerend evenement in het 3de weekend van september waarin 15 kunstenaars hun deuren openen voor publiek. Op de Route vindt u verschillende Atelierhouders met een verscheidenheid aan disciplines. Ook zijn er diverse locaties, die als gastlocatie fungeren en naast hun eigen werk, het werk van een gast exposeren. Zo kunt u ook nog kennismaken met zo n 35-40 exposanten. De kunstenaars zelf zijn tijdens de expositie aanwezig om nader kennis te maken en heten u dan ook van harte welkom.

  • 15,16, 17 september Maastricht lees meer
   *Musica Sacra Maastricht . Het uitgebreide festivalprogramma bestaat uit (betaalde) concerten met premières, films, dans, theater en exposities. Daarnaast zijn er veel (gratis) inspirerende activiteiten, waaronder de wandeling naar Buitenplaats Kasteel Wylre en (interactieve) lezingen rond het festivalthema, radio-uitzending

  • Utrecht WEST: za 16 & zo 17 september 2023en Utrecht OOST: za 23 & zo 24 september 2023 atelierroute lees meer
   *Verspreid over heel Utrecht stellen 275 kunstenaars op 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst. U bent van harte welkom! Openingstijden: 12.00 - 17.00 uur

  • 16 en 17 september Noordwest Veluwe lees meer
   * Kunstroute Noordwest-Veluwe Kunstenaars exposeren in , Nunspeet, Elburg en Oldebroek Noordeinde , t Harde en Wezep september, Ermelo, Hierden Harderwijk en Putten september U bent van harte welkom in de ateliers en galeries om te zien hoe een kunstwerk tot stand komt. De kunstenaars kunnen uitleg geven over de technieken en materialen die worden gebruikt en zij vertellen graag meer over het verhaal achter hun kunstwerk.Op deze manier krijgt u een goede indruk van de verschillende disciplines, technieken en van zeer uiteenlopende opvattingen en manieren van werken. Naast het bekijken van de kunstwerken is het ook mogelijk een kunstwerk te kopen of een opdracht te plaatsen. Op de site een overzicht van deelnemende kunstenaars en galerieen. De kunstenaars zijn gegroepeerd per route en per plaats. Veel kijkplezier

  • 16 en 17 september Milsbeek lees meer
   * 10.00-18.00uur Internationale keramiekmanifestatie Laat u inspireren door de internationale keramiekmanifestatie Keramisto! Van ervaren professional tot startend liefhebber: u komt aan uw trekken op dit sfeervolle evenement. U gaat genieten van het werk van 100 kritisch geselecteerde keramisten uit geheel Europa. Zij tonen hun meest actuele werk, en laten u kennis maken met de nieuwste technieken en trends.<

  • 16 en 17 september Beuningen lees meer
   *Kunstroute Beuningen Dit jaar wordt de Kunstroute georganiseerd in het weekend.Deelnemende kunstenaars:Bij kunstenaars denken we aan kunstschilders, beeldend kunstenaars, fotografen en overige kunstzinnige mensen. Deelnemers van de Kunstroute kunnen zowel amateurs als professionals zijn. Exposeren tijdens het weekend kan bij de kunstenaar thuis, in een studio, galerie, atelier of tuin.

  • 16 en 17 september september Aalsmeer lees meer
   *In het weekend kun je genieten van schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, foto s, keramiek, sieraden, poezie, jazz, klassieke en wereldmuziek op 26 verschillende locaties in Aalsmeer. Meer dan 100 kunstenaars, dichters en musici verlenen hun medewerking (kunstenaars aanmelden kan tot 15 juli)

  • 16 en 17 september 2023 Open atelierroute Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen en Ketelhaven lees meer
   *Open atelierroute . Op 16 en 17 september 2023 organiseert de Stichting Kunstraad Dronten voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en ambacht de Atelier Route Dronten een unieke route, door heel Dronten, Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen, uniek aan deze route is dat het een route is die voert, door prachtige polderlandschappen, langs bijzondere buitenkunstwerken die de gemeente Dronten rijk is en langs plaatsen die bezoekers anders niet zouden aandoen.

  • 16 en 17 september 2023 Open atelierroute Overijssel lees meer
   *Open atelierroute .

  • 16 en 17 september 2023 Utrecht West en 23 en 24 september Open atelierroute Utrecht Oost lees meer
   *Open atelierroute .

  • 16 en 17 september Hoogeveen lees meer
   * Hoogeveen en omstreken staat weer in het teken van de jaarlijkse Kunstroute Hoogeveen. Een lustrum! Het is de 12 keer dat deze kunstroute zal plaatsvinden.

  • 17 en 24 september Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 22 tm 29 september Utrecht Filmfestival lees meer
   *Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks, aan het begin van het najaar, plaatsvindt in Utrecht. Het Nederlands Film Festival vertoont een divers filmaanbod: korte en lange films, arthouse-en mainstreamfilms, speelfilms, documentaires en animatiefilms. Het festival vindt plaats van 22 t/m 29 september. De premières dit jaar zijn "Beraber” en "The President's Daughter” en "The Richest Freeborn Lady

  • 22, 23 en 24 september Heemstede lees meer
   *Kunstbeurs Heemstede That Other Art Fair, Er is een nieuwe datum voor Kunstbeurs Heemstede.

  • 22, 23, 24 september Pijnacker lees meer
   *De Verbeelding viert feest! De Verbeelding, het culturele evenement van Pijnacker-Nootdorp voor en door dorpsgenoten, vindt dit jaar plaats

  • 23 en 24 september Eindhoven Maakfestival lees meer
   * Eindhoven Maker Faire: Beleef de magie van het maken. 23 en 24 september staat Eindhoven weer in teken van dit meest creatieve maakfestival! De tiende editie van het Maakfestival, de Eindhoven Maker Faire, vindt plaatsop zaterdag 23 en zondag 24 september. Net als voorgaande jaren gaat het grootste maakfestival van de BeNeLux het centrum van Eindhoven weer laten bruisen van creatieve energie.
   Verrassende oplossingen Op de Eindhoven Maker Faire worden de meest fascinerende creaties en uitvindingen tentoongesteld! Je kunt kennismaken met geavanceerde elektronica, fashion tech, een raceauto maken voor de Nerdy Derby, leren programmeren, energie opwekken, robots bouwen of 3D-printen. Laat je verrassen door de slimme, handige en duurzame oplossingen die de Makers op de Eindhoven Maker Faire presenteren!
   Op het festivalterrein zie je creatieve installaties, gave robots en cosplayers die rondlopen. Meer dan tweehonderd Makers en talloze workshops vind je op het Stadhuisplein en in het Stadhuis tijdens het laatste weekend van september. De Eindhoven Maker Faire is dé plek waar Makers hun interessante ontdekkingen en creatieve oplossingen presenteren, demonstreren en graag in contact

  • 23 en 24 september Leiden Kunstroute lees meer
   * KUNSTROUTE LEIDEN zaterdag 23 en zondag 24 september openen meer dan 150 professionele kunstenaars hun atelier in Leiden voor publiek. Van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerk tot straatkunst – de Kunstroute is hét gratis evenement voor beeldende kunst in Leiden. Zet de datum in de agenda en bekijk alle deelnemers vast online. Wie bezoek jij tijdens het Kunstroute-weekend?

  • 23 en 24 september Meppel kunstroute lees meer
   *Kunstroute Meppel KIJK JE OGEN UIT Tientallen kunstenaars, met werk uit allerlei genres, exposeren hun beste werken in hun eigen ateliers of op verrassende locaties in de stad Meppel.Een mooi line-up van abstract, figuratief, ruimtelijk, vlak en toegepaste kunst.Het genre is zeer veelzijdig van schilderkunst, fotografie, textiel, mixed media,tekeningen, sieraden tot meubelkunst.Tijdens de kunstroute heeft de middelbare school van Scholengemeenschap Stad & Esch een expositieruimte ingericht waarin werk te zien is van examen- , oud-leerlingen en docenten.En ook het Stedelijk Museum Meppel en het Drukkerijmuseum openen hun deuren tijdens de kunstroute.Kom je zintuigen prikkelen op 23 en 24 september van 12.00 tot 17.00 uur in Meppel.

  • Utrecht OOST: za 23 & zo 24 september 2023 atelierroute lees meer
   *Verspreid over heel Utrecht stellen 275 kunstenaars op 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst. U bent van harte welkom! Openingstijden: 12.00 - 17.00 uur

  • 23 september tm 7 oktober Utrecht lees meer
   * ILFU festival.

  • 23 en 24 september Open atelierroute Utrecht Oost lees meer
   *Open atelierroute .

  • 23 en september, 30 september en 1 oktober Neerijnen en Geldermalsen lees meer
   *Dit is een kijkje achter de kunst willen bieden door onze ateliers open te stellen. Met een boekje, waarin informatie over ons allemaal, nodigen we je uit om bij ons langs te komen. De routekaart langs alle ateliers vind je onder routekaart . Je vindt hier onder kunstenaars alle deelnemers van WaardArt met een beschrijving en een foto van hun werk. Het boekje is gratis te verkrijgen bij alle deelnemers en in het Stroomhuis. En ook dit jaar is er weer de overzichtsexpositie in het Stroomhuis Neerijnen aan de van Pallandtweg 1 te Neerijnen

  • 23 en 24 september Hoevelaken lees meer
   *11-17 uur Kunstroute. Kunstenaars in Hoevelaken zetten de deur van hun huis, atelier, tuin of garage weer wijd open om u te ontvangen.

  • 23 en 24 september Eindhoven lees meer
   * De Eindhoven Maker Faire is terug in de stad. Waar vind je levensgrote robots, ruimteschepen, bouw je een eigen hovercraft en leer je zelf programmeren of ijzer smeden? De Maker Faire wordt omschreven als een enorme doe-het-zelf kermis waar alles kan en mag. In het weekend van 24 en 25 september is het weer tijd voor het grootste maakfestival van Nederland. Met meer dan honderd Makers wordt deze editie weer zoals vanouds! Van een wasmachinerace tot een acht meter hoog paard, en van game experimenten tot een racebaan voor zelfgebouwde racewagens

  • 23 en 24 september Leiden lees meer
   * Kunstroute Leiden . Meer dan 165 professionele kunstenaars zetten de deuren van hun galerie, atelier of creatieve werkplaats voor je open. Van beeldhouwwerk tot straatkunst-dit is het weekend voor iedereen die meer wil weten over het werk van kunstenaars, die overweegt kunst te kopen of zelf de handen uit de mouwen wil steken tijdens een workshop of cursus. Van 12.00 tot 18.00 uur op meer dan 80 locaties in de stad Toegang is gratis en reserveren niet nodig

  • 23 en 24 september Rotterdam lees meer
   * Open Ateliers Rotterdam-

  • 23 en 24 september Amsterdam F E S T I V A L lees meer
   * Ambacht in Beeld Festival NDSMLoods Amsterdam Noord Amsterdam. Het festival over ambacht. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses, performances en een symposium.
   Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses, performances en een symposium is het driedaagse Ambacht in Beeld Festival het festival over ambacht.

  • 24 september Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 29 en 30 september en 1 oktober 2023 Veenendaal lees meer
   *Kunstroute 38 kunstenaars op 27 lokaties

  • 30 september Nunspeet lees meer
   *Kunstmarkt Centrum Nunspeet,

  • 30 september, laatste zaterdag van de maand Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie.

  • 30 september en 1 oktober Neerijnen en Geldermalsen lees meer
   *Dit is een kijkje achter de kunst willen bieden door onze ateliers open te stellen. Met een boekje, waarin informatie over ons allemaal, nodigen we je uit om bij ons langs te komen. De routekaart langs alle ateliers vind je onder routekaart . Je vindt hier onder kunstenaars alle deelnemers van WaardArt met een beschrijving en een foto van hun werk. Het boekje is gratis te verkrijgen bij alle deelnemers en in het Stroomhuis. En ook dit jaar is er weer de overzichtsexpositie in het Stroomhuis Neerijnen aan de van Pallandtweg 1 te Neerijnen

  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in oktober 2023
   .
  • tm 10 december Groningen, Friesland en Drenthe lees meer
   * Internationaal Fotofestival Groningen - Friesland – Drenthe 23 juni - 10 december 2023. Deze festivaleditie draagt het thema REGENERATE, waarbinnen tot en met 10 december verschillende tentoonstellingen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe te zien zullen zijn. Met REGENERATE als thema, brengt het festival van 2023 werken samen die de veranderingen onderzoeken die de moderne samenleving onder ogen moet zien. Waar mensen in de wereld van vandaag een gevoel ervaren van ontheemd zijn, betekent regeneratie dat we onszelf en de wereld zien als opgebouwd rond wederkerige relaties waar alle partijen baat bij hebben. Zo’n hernieuwd wereldbeeld betekent dat mensen (inclusief hun technologische verworvenheden) en andere levende wezens binnen de ecosystemen van de wereld van elkaar afhankelijk zijn, voor hun gezondheid, welzijn en voortbestaan.

  • 23 september tm 7 oktober Utrecht lees meer
   * ILFU festival.

  • 1 oktober Wijk bij Duurstede lees meer
   *Art Dorestad, De kunstmarkt in Wijk bij Duurstede zal dit jaar weer plaatsvinden in het eerste weekend van oktober, op zondag ( 1 oktober 2023)van 10.30 tot 17.00 uur.De kunstmarkt (Art Dorestad) zal alleen in het centrum zijn met ongeveer 45 to 50 kramen.

  • 9 september tm 6 oktober Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster Kunstroute lees meer
   * 9 september – 6 oktober 2023, vier weken voorafgaand aan de jaarlijkse Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan het Kunstcollectief. In elke deelnemende winkel staat een kunstwerk. Er wordt een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute op 7 & 8 oktober 2023. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn vanaf 10 september verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend,

  • 30 september en 1 oktober Neerijnen en Geldermalsen lees meer
   *Dit is een kijkje achter de kunst willen bieden door onze ateliers open te stellen. Met een boekje, waarin informatie over ons allemaal, nodigen we je uit om bij ons langs te komen. De routekaart langs alle ateliers vind je onder routekaart . Je vindt hier onder kunstenaars alle deelnemers van WaardArt met een beschrijving en een foto van hun werk. Het boekje is gratis te verkrijgen bij alle deelnemers en in het Stroomhuis. En ook dit jaar is er weer de overzichtsexpositie in het Stroomhuis Neerijnen aan de van Pallandtweg 1 te Neerijne

  • 1 oktober 2023 Veenendaal lees meer
   *Kunstroute 38 kunstenaars op 27 lokaties

  • 1 oktober eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 1 oktober eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 1 oktober Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 1 oktober iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 1 oktober iedere eerste zondag van de maand Rotterdam Overschie lees meer
   *iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 7 en 8 oktober Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 1 oktober eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired. De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 1 en 8 oktober Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 1 oktober Wijk bij Duurstede lees meer
   *Art Dorestas De kunstmarkt in Wijk bij Duurstede zal dit jaar weer plaatsvinden in het eerste weekend van oktober, dit weekend weer als vanouds op zondag . De kunstmarkt (Art Dorestad) zal alleen in het centrum zijn met ongeveer 40 kramen.10.30-17.00 uur

  • 1 oktober Wijk bij Duurstede lees meer
   *Kunstmarkt

  • 4 tot en met 15 oktober Rotterdam en Utrecht Afrovibes festival lees meer
   *Afrovibes Festival viert dit jaar haar 20ste editie en brengt van 4 tot en met 15 oktober werk van jonge pioniers en gevestigd talent op het gebied van theater, dans, muziek en spoken word uit zowel het (Oost) Afrikaanse continent als de Afrikaanse diaspora in Europa naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Deze editie presenteert Afrovibes een programma rondom het thema Liquid Traces | Vloeibare Sporen met voorstellingen uit onder andere Rwanda, Mozambique en Algerije. Tijdens het festival beleven maar liefst acht voorstellingen hun (Nederlandse) première!
   Amsterdam 4 t/m 8 oktober Frascati, 7 & 8 oktober Muziekgebouw aan ‘t IJ, 12 t/m 14 oktober De Balie en 14 oktober Bijlmer Parktheater. Rotterdam 5 t/m 7 oktober Maas theater en dans, 12 oktober Theater Zuidplein en 15 oktober Kunsthal Utrecht 10 oktober Stadsschouwburg Utrecht en 14 & 15 oktober Theater Kikker

  • 4 tm 8 oktober 2023 Den Haag lees meer
   * Art The Hague, de beurs voor hedendaagse kunst, het inspirerende middelpunt van een week lang kunst in Den Haag

  • 3 tm 5 oktober 12 theaters in Amsterdam, Utrecht, en Rotterdam. lees meer
   * Afro_Vibes Festival viert jonge pioniers en gevestigd talent met actueel theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland! Het festival is in 12 theaters in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Afro_Vibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en het publiek. Met voorstellingen uit Zuid-Afrika, Angola, Nigeria, Congo en Oeganda. Dit jaar zijn er 7 premieres.
   Thema van dit jaar is Speak Truth To Power. De kunstenaars en makers bij Afro_Vibes confronteren ons met hun visies en perspectieven op Speak Truth To Power en staan midden in de debatten over dekolonisatie en white privilege. Zij laten zien dat we vanuit Nederland en Afrika naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven maar dat we vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn, wat we willen zijn en wat onze identiteit is. Tickets & info via de site

  • 6 oktober, 10 november 2 december Tilburg lees meer
   * Vrijdag 6 oktober 2023 Cultuurfabriek Hall Of Fame, Tilburg; Vrijdag 10 november 2023; Cultuurfabriek Hall Of Fame, Tilburg; Zaterdag 2 december 2023 Studiozaal Schouwburg Concertzaal Tilburg

  • 7 en 8 oktober NO Veluwe o.a. Epe atelierroute lees meer
   *Open Atelierdagen NO Veluwe 2023, zinderende kunstweken met als hoogtepunt open atelierdagen

  • 7 en 8 oktober Purmerend Kwadijk en Zuidoostbeemster Kunstroute lees meer
   * De Kunstroute Purmerend in het weekend van 7 & 8 oktober belooft met 42 deelnemers en een overzichtsexpositie in het Purmerends Museum het culturele hoogtepunt 2023 te worden voor Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster.
   De Kunstroute wordt op 5 oktober feestelijk afgetrapt met de opening van een overzichtsexpositie in het Purmerends Museum. Tot en met 5 november is in deze expositie van elke deelnemer aan de Kunstroute 2023 een werk te zien. Wij zijn erg blij met deze toplocatie en danken de directie van het Purmerends Museum voor het beschikbaar stellen van de expositieruimte. Tijdens het weekend van de Kunstroute (7 en 8 oktober) is de toegang van de expositie gratis!
   Groter en nieuw aanbod
   Dit jaar doen er 42 kunstenaars mee. Een verheugende ontwikkeling, want vanaf 2016 schommelde het aantal deelnemers tussen de 28 en 34. Onder de kunstenaars zien we een aantal nieuwe deelnemers die dit jaar geballoteerd zijn. Maar er hebben zich ook oudgedienden aangemeld die een paar jaar niet hebben meegedaan. Door de grote hoeveelheid kunstenaars met allemaal hun eigen disciplines is er voor elk wat wils: schilderkunst, beeldhouwen, glas, keramiek, textiel, email en nog veel meer kunnen op verschillende plekken bekeken worden.
   U bent van harte uitgenodigd om in het weekend van 7 en 8 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur de locaties van de kunstenaars en de overzichtsexpositie in het Purmerends Museum te bezoeken. De kunstenaars zullen u enthousiast ontvangen en over hun werkwijze vertellen.

  • 7 oktober Utrecht lees meer
   * Op 7 oktober vindt als afsluiting van het ILFU Festival de 40ste editie van de Nacht van de Poëzie plaats. In de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Ester Naomi Perquin en Piet Piryns weer als vanouds een twintigtal dichters en een handvol ‘entr’actes’. Tot de eerste bevestigde dichtersnamen behoren twee oudgedienden die er al op de eerste Nacht in 1980 bij waren, Jean Pierre Rawie en Bart Chabot, evenals twee nieuwe talenten voor wie dit de eerste Nacht wordt: Mahat Arab en Alara Adilow. Ook Eva Gerlach is bij deze jubileumeditie van de partij. Van haar hand is de ‘nachtregel’ van dit jaar: ‘Zullen wij confetti van onszelf maken en gaan dwarrelen, feestelijk en ongericht.’

  • 7 oktober Utrecht Festival lees meer
   * Nacht van de Poezie Tivoli Vredenburg

  • 7 tm 22 oktober Arnhemn en Enschede lees meer
   * Beethovenfestival van PHION. Hoe vaak heb je nu de kans om in drie weken álle symfonieën van Ludwig van Beethoven te horen? Zijn negen symfonieën zijn een uniek en imponerend fundament van de klassieke muziek. Tijdens het Beethoven Festival van 7 t/m 22 oktober in Arnhem en Enschede, krijg je bij Phion de unieke kans om ze allemaal te beleven, een bonte schakering van schitterende muziek.Kies voor je favoriete symfonie of kom een weekend genieten! Of ga voor een passe-partout met alle symfonieën (en krijg de Negende er gratis bij)!

  • 7en8 oktober Purmerend lees meer
   * de jaarlijkse Kunstroute, die dit jaar plaatsvindt op 7 & 8 oktober 2023.

  • 7 en 8 oktober Purmerend lees meer
   * Op inspirerende Purmerend Art Fair

  • 7en 8 oktober, eerste weekend in oktober Woerden lees meer
   * Atelierroute Groot Woerden. De Atelierroute Groot Woerden is inmiddels een begrip. Dan stellen beeldend kunstenaars hun atelier of woonhuis open voor het publiek om hun werk te tonen. De Atelierroute wordt ondersteund door een overzichtstentoonstelling in de voormalige wasserij van Van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden. Ruim 45 beeldend kunstenaars uit Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld en maatjes uit het gehele land hebben zich ingeschreven voor deelname aan Atelierroute Groot Woerden

  • 7 oktober Utrecht lees meer
   * nacht van de poëzie.

  • 7 en 8 oktober Eindhoven eerste weekend in oktober lees meer
   * DE Atelierroute Eindhoven en regio DE Atelierroute Eindhoven en regio

  • 7 en 8 oktober Emst, Epe, Hattem, Heerde, Oene, Vaassen, Veessen en Welsum. NoordOost Veluwe lees meer
   * Ontdek verrassende kunst en ontmoet inspirerende kunstenaars in hun ateliers! Kom kijken en laat je verrassen door uiteenlopende manieren van werken en verschillende disciplines en technieken, die de kunstenaars gebruiken. Ieder jaar in het eerste weekend van oktober stellen kunstenaars in diverse plaatsen hun ateliers open voor bezoekers. Op deze manier bieden wij de gelegenheid om op een informele manier kennis te maken met een diversiteit aan kunstenaars en verschillende disciplines. Zo is het mogelijk te zien hoe de kunst tot stand komt en het verhaal van de kunstenaar zelf te beluisteren.

  • 7 en 8 oktober Flevoland Lelystad lees meer
   * Tour of Art Flevoland 2022
   Tour of Art Flevoland is het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland. In Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, wordt op 16 lokaties het werk van 69 Flevolandse kunstenaars geexposeerd.
   Dit evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het eerste weekend van oktober.

  • 7 en 8 oktober Purmerend lees meer
   * Onze Kunstroute Purmerend vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van oktober. ? Net zoals de afgelopen jaren staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. 35 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van glas tot textiel en nog veel meer. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.
   U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 28 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute-waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, Op de website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken.

  • 7 en 8 oktober Woerden lees meer
   * Atelierroute Groot Woerden. De Atelierroute Groot Woerden is inmiddels een begrip. Dan stellen beeldend kunstenaars hun atelier of woonhuis open voor het publiek om hun werk te tonen. De Atelierroute wordt ondersteund door een overzichtstentoonstelling in de voormalige wasserij van Van Slagmaat aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden. Ruim 45 beeldend kunstenaars uit Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld en maatjes uit het gehele land hebben zich ingeschreven voor deelname aan Atelierroute Groot Woerden

  • 7 en 8 oktober Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk lees meer
   *Kunstroute zoals ieder jaar het eerste weekend van oktober

  • 7 en 8 oktober Den Haag lees meer
   * Open Ateliers Den Haag. Bezoek de ateliers van ruim 51 kunstenaars Open Ateliers is een jaarlijks kunstevenement in het eerste weekend van oktober. In dit weekend kunt u verschillende kunstenaars in de binnenstad van Den Haag

  • 7 en 8 oktober Ugchelen lees meer
   * de Kunstroute Ugchelen is een tweejaarlijks evenement van kunstenaars uit Ugchelen, die u uitnodigen voor een bezoek. De route in ons mooie dorp wordt gehouden op zondag 8 oktober 2023 van 11.00-17.00u en bij een groot aantal deelnemers als extra dag ook op zaterdag 7 oktober 2023 van 11.00 en 17.00 uur

  • 7 oktober Haarlem lees meer
   * Kom ook naar het Geschiedenis Festival op 15 oktober in Haarlem. Dit jaar kunt u weer genieten van interessante lezingen, workshops, debatten en interviews. Met Ian Kershaw, Luc Panhuysen, Beatrice de Graaf, Max Hastings, Jan Brokken en vele anderen. Een dag die de echte geschiedenisliefhebber niet mag missen!

  • 7 en 8 oktober Almere lees meer
   *Almere heeft jaarlijkse een eigen atelierroute nodig die naar mate de traditie vordert een Almeerse identiteit gaat krijgen.Tour of Art Flevoland is het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland. Het vindt jaarlijks plaats tijdens het eerste weekend van oktober. In 2023 is dat op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Op beide dagen zijn alle deelnemerslocaties geopend van 11.00 uur tot 17.30 uur.

  • 8 en 9 oktober Atelierroute Delft lees meer
   * Atelierroute en de Herfstsalon . Deelname aan de atelierroute staat open voor iedere professionele beeldend kunstenaar die in Delft of in de directe omgeving daarvan een atelier heeft. Brighart is een van de deelnemers aan beide events. 12-17 uur Startplaats is Kadmium, Prinsenkwartier (Agathaplein 4).

  • 8 oktober Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 8 oktober 2021Amsterdam Kunsteilanden Iedere tweede zondag van de maand lees meer
   *elke 2e zondag van de maand Kunstroute van 12-17 uur te Amsterdam: KunstEilanden.

  • 10 oktober tm 15 oktober november Den Bosch lees meer
   * Internationaal Vocalisten Concours Opera | Oratorium Theater aan de Parade s-Hertogenbosch

  • 13 en 14 oktober Rotterdam Bass Festival lees meer
   *Vierde editie DDBF: wereldwijd uniek festival
   Dutch Double Bass Festival is hét festival dat laat horen waarom de bas zo mooi is. Als enige festival ter wereld geprogrammeerd rondom de bas, van jazz, klassiek tot world en pop. Met bands, orkesten en solisten; met contrabas, basgitaar en viola da gamba. Naast live muziek ook ‘ateliers in residence’ – exposities van instrumentenbouwers, een basbios en een fototentoonstelling van kunstenaar Pim van der Zwaan. Artistiek leider is bassist James Oesi, bekend van onder andere Podium Witteman en Op1: "Zonder dat veel mensen zich het realiseren is de bas een enorm veelzijdig instrument: essentieel als orkestinstrument, krachtig als solist in kamermuziek en onmisbaar in een jazzband. Ik wil de wereld laten zien hoe mooi de bas is; aansprekend voor alle soorten muziekliefhebbers die we met dit festival tot in het hart willen raken.” Op de vorige drie edities van het festival speelde onder andere Dominic Seldis (Concertgebouworkest), de bassisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, worldbassist Richard Bona en het wereldberoemde jazzduo Dave Holland & John Scofield. Op 13 en 14 oktober aanstaande verwelkomen we 18 acts in Theater Zuidplein te Rotterdam, het prachtige hernieuwde theater dat genomineerd was voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021.

  • 14 en 15 oktober Borger Odoorn lees meer
   *Atelierroute.elk tweede weekend 47 kunstenaars laten hun werk in eigen atelier, werkruimte zien. Tijd 11.00-1700 uur

  • 14 en 15 oktober Huizen lees meer
   *Open Atelierroute in Huizen

  • 10 tm 15 oktober 23 juni tm 2 juli 2022 november Den Bosch lees meer
   * 56ste Internationaal Vocalisten Concours Opera | Oratorium Theater aan de Parade s-Hertogenbosch .

  • 15 oktober Amsterdam lees meer
   * Rembrandt Art Market is een kunstmarkt die van maart tot november Iedere zondag gehouden wordt op het Rembrandtplein in Amsterdam van 10:30 tot 18:00

  • 20 tm 27 oktober Zaanstreek lees meer
   * dan viert IFIKZ de industriecultuur van de Zaanstreek met haar inwoners. Interessante (voormalige) industriele locaties worden speciaal voor het weekend toegankelijk gemaakt voor publiek en dienen als decor voor de programmering van het festival. Heden, verleden en toekomst worden met elkaar verbonden en zo wordt de industriecultuur op een toegankelijke manier beleefbaar gemaakt voor iedereen.

  • 20 tm 29 oktober Bergen aan zee NH lees meer
   * Kunstmarkt tijdens de kunst 10daagse Bergen(nh)

  • 21 en 22 oktober Zaanstreek lees meer
   *Van ambacht tot industrie In de Zaanstreek stonden ooit meer dan duizend molens. Het was in de bloeiende 17e eeuw een van de grootste industriegebieden ter wereld. Een aantal historische molens kreeg op de Zaanse Schans een nieuw leven. Zij laten samen met de verplaatste monumentale gebouwen zien hoe de Zaanstreek er rond 1870 uitzag. De moderne ontwikkelingen worden mooi in beeld gebracht bij de tentoonstelling STROOM.Het MaakMeeFestival IFIKZ daagt je uit met een frisse blik naar onze eeuwenoude én moderne industrie te kijken. Op 21 en 22 oktober 2023 biedt IFIKZ een rijk scala aan activiteiten in Wormerveer, op de Zaanse Schans en in Zaandam Centrum

  • 28 en 29 0ktober Brummen. lees meer
   ** ART-Brummen is een samenwerkingsverband van verschillende kunstenaar en vormgevers.ART organiseert Open atelier- en fietsroute in de gemeente Brummen en omgeving, het prachtige afwisselende landschap van Veluwezoom, IJsseldal en natuurgebied de Loenermark. Van 12.00 tot 17.00 uur

  • 28 oktober Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 28 oktober Hilversum lees meer
   *Open ateliers Hilversum,

  • 29oktober Schiebroek-Hillegersberg lees meer
   * Kunst en cultuurfestivalfestivaldag DAG VAN HET KUNSTFESTIVAL: Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom op het Rododendronplein. Dan kunt u alvast een rondje lopen over de Kunstmarkt.

  • 30 oktober tm 5 november lees meer
   *Onder gedompeld worden in de wereld van muziek, kunst, verhalen, gesprekken, vergezichten en workshops, allemaal gewijd aan klimaatgerechtigheid.

  • oktober 2023 Utrecht lees meer
   * ATELIERROUTEs UTRECHT

  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in november 2023
   .
  • november Ameland lees meer
   *Kunstmaand Ameland November Kunstmaand Ameland. Een internationaal cultureel hoogtepunt met een eiland brede tentoonstelling waar en dat is ook heel bijzonder, de zee de grens aangeeft. In een natuurlijke setting van mystieke stilte en met soms mistig of stormachtig waddenweer is het dwalen en genieten van de getoonde kunst op het eiland. In november exposeren ongeveer honderd professionele kunstenaars hun werk in deze inspirerende omgeving. Een internationaal gezelschap van kunstenaars uit o.a. Scandinavië, Duitsland en Nederland.

  • 30 oktober tm 5 november lees meer
   *Onder gedompeld worden in de wereld van muziek, kunst, verhalen, gesprekken, vergezichten en workshops, allemaal gewijd aan klimaatgerechtigheid.

  • 3, 4 en 5 november Eindhoven lees meer
   * Cory Henry, Nubya Garcia, Fresku, Joe Lovana & Jakob Bro en Gallowstreet zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt voor de elfde editie van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven. Het festival voor jazz en aanverwante stijlen vindt plaats in Muziekgebouw Eindhoven op 3, 4 en 5 november, de nu aangekondigde artiesten spelen op de festivalavond op zaterdag 4 november. Tickets voor deze avond kosten € 54,- en zijn vanaf vrijdag 21 april om 10.00 verkrijgbaar via de website van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven. Meer details over het programma worden in de aanloop naar het festival bekend gemaakt.

  • 4 en 5, 11en 12 novemnber Haarlem lees meer
   *KUNSTLIJN HAARLEM, EXPOSITIES, KUNSTENAARS EN ATELIERBEZOEK

  • 4 en 5 november, 11 en 12 november Nijmegen lees meer
   * De Krayenhoff Kazerne stelt haar ateliers open voor het publiek.


  • 5 november eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 5 november eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 5 november Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 5 november iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 4 en 5 november Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 5 november eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 10 november 2 december Tilburg lees meer
   * Vrijdag 10 november 2023; Cultuurfabriek Hall Of Fame, Tilburg; Zaterdag 2 december 2023 Studiozaal Schouwburg Concertzaal Tilburg

  • 11en 12 novemnber Haarlem lees meer
   *KUNSTLIJN HAARLEM, EXPOSITIES, KUNSTENAARS EN ATELIERBEZOEK

  • 11 en 12 november Nijmegen lees meer
   * De Krayenhoff Kazerne stelt haar ateliers open voor het publiek.


  • 11 en 12 november Nederland lees meer
   *Het Landelijk Atelierweekend (zomer-editie) Tijdens deze weekenden stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geinteresseerden. Dat is de kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.

  • 11 en 12 november Nederland lees meer
   *Het Landelijk Atelierweekend (najaarseditie ) Tijdens deze weekenden stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is de kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.

  • 25 november Noord Friesland Laatste zaterdag van de maand lees meer
   * Noord-Friese Winkeltjesroute
   In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Vergeet de winkelketens van de grote stad. Trek er op uit met auto of fiets en ga op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
   Woont u niet in de buurt? In de omgeving zijn heel veel leuke en sfeervolle B&B s en campings te vinden, zodat u rustig de tijd heeft om alle winkeltjes en ateliers te bezoeken en de omgeving te verkennen. Bij de deelnemende winkels kunt u een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart vindt u een stempelkaart. Als u de stempelkaart vol heeft, kunt u deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvangt u een kleine attentie!

  • 30 november tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • Atelierroutes en Kunstroutes. kunstmarkten en culturele festivals in december 2023
   .
  • 30 november tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • tm 24 december Zeijen Drente lees meer
   *Kerst zoals het zijn moet. Tot en met 23 december brengt De Oranjerie in Zeijen (Dr.) de kerst zoals hij moet zijn. Soms traditioneel, maar juist ieder jaar toch weer anders en dus bijzonder. Overdadig versierde bomen, ruim 3000 lichtjes en alles in de landelijke en nonchalante klassieke sfeer. Verwonder je aan kerstdecoraties uit het buitenland, oude kerstversiering, serviezen, heiligenbeelden en een bijzondere kussencollectie naar eigen ontwerp

  • december Heino-Wijhe lees meer
   * WINTERKASTEEL KASTEEL HET NIJENHUIS HEINO / WIJHE De winter: sneeuw, barre kou, ijzige wind. Maar ook behaaglijke warmte, feestelijke dagen en ijspret. Al eeuwenlang vormt de winter in al zijn verschijningsvormen een inspiratiebron voor kunstenaars. Ook in de Fundatie Collectie is de winter goed vertegenwoordigd. In de Tuinzaal van Kasteel het Nijenhuis zijn werken uit de collectie te zien van bijna 50 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de wintermaanden. Ontdek landschappen, huiselijke taferelen en winterse dieren.
   Met werk van:ns Blanken, Thomas Shotter Boys, Rudolf Bremmer, Hendrik Broer, Jan Broeze, Jean Brusselmans, Hendrik Chabot Jan Cremer, Johannes Henri van Daalhoff, Lucie van Dam van Isselt, William Degouve de Nuncques, Charles Donker, James Ensor, Dirk van Gelder, Julie de Graag, Hans van Ieperen, Jan van der Horn, Herman Heuff, Franciscus Hoppenbrouwers, Harm Kamerlingh Onnes, Herman Kruyder, Iet Lievaart, Carel Adolph Lion Cachet, Dick van Luijn, G. Mees, Simon Moulijn, P. Nieuwenhuizen, Dirk Hidde Nijland , Marri Oosterholt, Charlotte van Pallandt, Constant Permeke, John Rutland Wrighter, Carla Schellart, Vincent Pieter Semeijn Esser, Gustave de Smet, Blanche D. Snoeck, Harrie Sterk, Quirijn van Tiel, Joost van den Toorn, Edgard Tytgat, Anthonie Waterloo, Emanuel de Witte, Willem Wenckebach, Jan Adam Zandleven, Lambertus Zijl, Willem de Zwart.

  • 1 december tm 21 januari Amsterdam Centrum Oost lees meer
   * dan zetten we iedere avond om 17.00 uur de lichten aan. Tot 23.00 uur kun je te voet en vanaf het water genieten van de bijzondere lichtsculpturen (op Oudejaarsavond tot 20.00 uur). De meer dan 20 kunstwerken worden geplaatst in en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen? Klik op de site.

  • 23 juni, 6 oktober, 10 november 2 december Tilburg lees meer
   * Zaterdag 2 december 2023 Studiozaal Schouwburg Concertzaal Tilburg

  • 2 december, tm 27 januari Hardinxveld Giessendam lees meer
   *In het verleden vierden onze voorouders rond de donkere tijd van het jaar meerdere feesten. Dat was meer dan de toga en mijter van Sinterklaas en het kerstpak en –muts van de kerstman. Er waren veel meer vieringen dan deze twee, waarbij vaak dezelfde gebruiken werden toegepast. Denk aan de figuren als Sint Maarten, Sinterklaas en de kerstman. Maar ook de vieringen als de joelfeesten, het midwinterfeest, koppermaandag, Santa Lucia en Driekoningen en nog meer festiviteiten die in vroeger tijd in de donkere tijd van het jaar zijn ontstaan. T/m 27 januari is in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam een tentoonstelling Stoof, over toofpotten, voetstoven en meer

  • 2 december tm 14 januari WINTER IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM lees meer
   * WINTER IN HET OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM.Zweefmolen, rupsbaan, vlooiencircus en paardenderby. Zwieren op de overdekte rolschaatsbaan. Zien hoe je klompen maakt en struinen over de Wintermarkt. Beleef van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen. Compleet met nostalgische Winterkermis, sfeervolle rolschaatsbaan, lampjes, wintermarkt en meer. Pret voor jong en oud.Maak een ritje in een Grand Carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1920 of een rupsbaan uit 1930. Of misschien heb je altijd gedroomd van een vlooiencircus of paardenderby? Probeer vooral in de grijpautomaat een knuffelbeer van de stichting Make-A-Wish te pakken te krijgen.

  • 3 december eerste zondag van de maand Doesburg lees meer
   * Culturele Zondag in Doesburg Culturele Zondag in Doesburg. Alle aangesloten deelnemers hebben de deuren geopend en zijn vrij toegankelijk tussen 12.00-17.00 uur. Er zijn weer een boeiend programma samengesteld waarvan u kunt genieten in combinatie met een wandeling door de historische binnenstad.
   De Culturele Zondag is een maandelijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Doesburg. Op loopafstand bevinden zich een groot aantal galeries, ateliers en bijzondere winkels van kunstenaars en ambachtslieden. Ook het museum en de grote Martinikerk zijn op deze dag geopend. Alle locaties zijn vrij toegankelijk om te genieten van kunst, ambacht, cultuur en muziek. De culturele Zondag Doesburg telt 30 leden die garant staan voor een wisselend en gevarieerd aanbod. Gratis Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00–17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers

  • 3 december eerste zondag van de maand Middelburg klik hier
   * De Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand met telkens een ander thema. De deelnemers aan de Kunst- & Cultuurroute zijn tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. U herkent ze aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo. Verder is er een folder met het programma. Hij is verkrijgbaar 10 dagen voor iedere eerste zondag van de maand bij de VVV s op Walcheren, bij de deelnemers, winkels en diverse horecabedrijven

  • 3 december Eupen iedere eerste zondag van de maand lees MEER
   *Kunstroute Weser-Geul: Acht kunstlocaties in het Land van Eupen en Limburg nodigen uit tot een bezoek. De kunstroute Weser-Gohl is een samenwerkingsverband van acht kunstlocaties in het Land van Eupen, de Duitse StadteRegion en Nederlands Zuid-Limburg. De kunsthuizen zijn gelegen in Vaals, Aken, Hauset-Raeren, Stockem/Eupen, Baelen, Walhorn, Kelmis/Neu Moresnet en Montzen. Op iedere 1e zondag van de maand openen zij tussen 14.00 en 18.00 uur hun deuren voor een gratis bezoek.

  • 3 december iedere eerste zondag van de maand Dordrecht klik hier en download hier
   *Kunstrondje Dordt Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht
   Dit Kunstrondje is een wandeling langs de winkels van onze leden. De route is aan de ommezijde van de folder aangegeven.Snuffelen De openingstijden van de zaken zijn verschillend, maar iedere eerste zondag van de maand is een groot deel van deze zaken exclusief voor u geopend, terwijl de gewone winkels gesloten zijn. Zo kan de bezoeker van het Kunstrondje ongestoord door de historische binnenstad wandelen en de exposities in de galeries bekijken, of een speurtocht naar dat ene oude boek beginnen. Wellicht komt u een mooi antiek servies tegen, of een oude olielamp? Het aanbod van de leden is heel wisselend, maar altijd interessant. Snuffelen wordt beloond, want u zult niet de eerste zijn die in een van de Dordtse zaken een grootse aankoop doet voor een klein prijsje.
   Thema s Een aantal malen per jaar staat het Kunstrondje in het teken van een speciaal thema. Dat kan een speciale kunstuiting zijn, zoals glas of grafiek, maar ook kan er een inhoudelijk onderwerp centraal worden gesteld, zoals poezie of muziek. Op deze thema-zondagen zijn er niet alleen tentoonstellingen in galeries, of een speciale inrichting van kunst- en antiekzaken aan het thema van de maand gewijd, maar zijn er ook altijd extra activiteiten, zoals demonstraties of lezingen

  • 3 december iedere eerste zondag van de maand Rotterdam Overschie lees meer
   *iedere eerste zondag van de even maanden februari, april, juni, augustus, oktober, december dus!: Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

  • 2 en 3 december Elke eerste zaterdag en zondag van de maand Wijk bij Duurstede lees meer
   * Tijdens het Cultureel Rondje zetten galeries en ateliers in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede hun deuren open. Ook de Molen Rijn en Lek, Museum Dorestad, het kasteeleiland en de Grote Kerk zijn te bezichtigen. Het Cultureel Rondje vindt iedere eerste zondag van de maand plaats van 13.00 tot 17.00 uur. De route is af te halen bij de VVV aan de Markt (tijdens het rondje open van 12.00 tot 15.00 uur), Cafe-Restaurant De Engel aan de Markt en Het Terras aan de Dijkstraat (alleen open bij mooi weer)

  • 3 december eerste zondag van de maand Amsterdam lees meer
   *De Sunday Market is de maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam
   Shop till you drop and get inspired… De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen.

  • 7 december tm 7 januari 2024 Haarzuilens lees meer
   * DE LUMINEUZE NACHTEN VAN KASTEEL DE HAAR, 16 december 2022 t/m 8 januari 2023. Tijdens de kerstvakantie is Kasteel de Haar omgetoverd tot een indrukwekkend decor voor een magische wandeling vol verwondering en betovering. Ontdek de geschiedenis van Kasteel de Haar via indrukwekkende videomapping op het kasteel, het Chatelet, de Kapel en de oude kasteelpoorten. De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar zijn een reeks van magische avondwandelingen voor jong en oud.
   Hoog spektakelgehalte, met verwondering van begin tot eindeElke avond wordt het kasteelpark een verlicht decor en ontdek je tijdens een anderhalf uur durende wandeling (2,5 km) alle verhalen van het kasteel. Meer informatie over dit unieke evenement is te vinden op de website

  • 10 december Warmond lees meer
   *Kerstmarkt Kunstmarkt Ieder jaar organiseert Het Oude Raadhuis rondom het Dorpsplein een aantal kunst- dan wel kunstnijverheid- markten met een bepaald thema. Zo zijn er een Boeken markt, Textielmarkt, Papiermarkt, Exotische markt, Curiosamarkt, Kunstmarkt en een Kerstmarkt.

  • 10 december Vorden lees meer
   * KunstZondagVorden is de vier maal per jaar plaatsvindende route langs ateliers en galeries in Vorden dorp en het buitengebied.! De route is van 11.00 tot 17.00 uur te volgen langs de wapperende KZV vlaggen. Ook is het kleurrijke Info blad met route beschrijving, informatie over de deelnemende locaties en beeldmateriaal, verkrijgbaar bij VVV( Kerkstraat 1B, Vorden) en bij de deelnemende locaties. Op de diverse locaties is een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving te zien van schilderijen en tekeningen in diverse technieken tot fotografie, van sculpturen en objecten tot sieraden, 3D-design en glaskunst.

  • 12 december Delft lees meer
   * Delft Fringe Festival en Museum Prinsenhof Delft presenteren tijdens Lichtjesavond 2022 een avond vol dans, muziek en spoken word.
   Dé hotspot van Lichtjesavond op dinsdag 12 december is de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft. In deze imposante historische zaal trakteren het museum en Delft Fringe Festival de stad op een schitterende avond vol dans, muziek en spoken word.

  • ConcertenDo 14 Dec - 20:15 Leeuwarden, Grote of Jacobijnerkerk Zo 17 Dec - 15:00 Cuijk, Sint-Martinuskerk Ma 18 Dec - 20:15 Amsterdam, Muziekgebouw Di 19 Dec - 20:30 Heerlen, Theater Heerlen o 20 Dec - 20:15 Nijmegen, Concertgebouw De Vereeniging Do 21 Dec - 20:00 Utrecht, TivoliVredenburg Vrij 22 Dec - 20:15 Den Haag, Amare lees meer
   * Vooruitlopend op het hiernamaals werd Kerstmis vroeger muzikaal uitbundig gevierd. De spanning tussen hemel en aarde, het begin van iets nieuws en vooruitzien naar het eeuwige leven, wordt prachtig bewaard in vooral veel Noord-Europese muziek van de 17de eeuw.Ook vandaag klinkt deze nog steeds ongelofelijk feestelijk – Kerstmis! Zowel in het Duitstalige gebied als in de Lage Landen is ongekend veel, vaak onbekend kerstrepertoire te vinden. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde.

  • 14 december tm 14 januari 2024 Utrecht lees meer
   *De mooiste kerststal van Nederland 14 december–14 januari 2024 Vorig jaar verwierf Museum Catharijneconvent een gigantische, wonderschone achttiende-eeuwse kerststal afkomstig uit het Italiaanse Napels. Na maanden bouwen en restaureren is het nu zover: de onthulling van de mooiste kerststal van Nederland. Iedereen kan tussen 18 december en 8 januari gratis binnenlopen om te genieten van honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen. En dat alles in Utrechtse sferen: de kribbe staat onder de Domtoren en de beroemde Utrechtse grachten fungeren als decor. Kunst van grote klasse!
   Op reis naar de stal Via een sfeervolle route door de binnentuin van het museum kom je uit in de Sint- Catharinakathedraal waar de metersgrote stal staat te schitteren. Naast Jozef, Maria en het kindje Jezus is een bonte verzameling aan types te vinden; van marktkooplui, muzikanten, dronkenlappen tot zwervers aan toe. En wat te denken van heuse olifanten en struisvogels die zijn meegekomen met de koningen? De stal vormt dan ook een afspiegeling van de stad Napels uit de achttiende eeuw: multicultureel en divers. Levendige markttaferelen en straatscènes zorgen voor steeds een nieuwe ontdekking. Dat alles is opgesteld in een spectaculair decor met daarin onder andere de Domtoren, Sonnenborgh, de Winkel van Sinkel, het oudste huisje van Utrecht en natuurlijk de beroemde werfkelders en de Utrechtse bloemenmarkt. Alles zo levensecht mogelijk; de decorbouwers lieten zich inspireren door schilderijen van Utrecht uit de achttiende- en negentiende eeuw.

  • 15 december Gouda lees meer
   *Museum Gouda heet je van harte welkom tijdens het evenement Gouda bij Kaarslicht op 15 december 2023. Het museum is deze dag gratis geopend Kom genieten van onze prachtige tentoonstellingen Koninklijke Kunst of Bnadem (op de bovenverdieping, geen lift), maak een praatje met onze kerstman, luister naar fantastische muziek en maak gelijk van de gelegenheid gebruik om onze vaste collectie te bewonderen.Deze dag lopen we een speciale route door het museum: je start bij ingang Oosthaven 9 waar je kunt genieten van de 16e religieuze kunst in de kapel. Bij aankomst in Het Ruim kies je één van de twee tentoonstellingen: Koninklijke Kunst of Bnadem. Je zult deze dag en avond in diverse ruimtes verrast worden door muzikale optredens, van onder andere Sofie de Bruijn, Gerben Budding en DJ Johan Draait.

  • 15 december Gouda lees meer
   *Gouda bij Kaarslicht. Tijdens Gouda bij Kaarslicht ben je van harte welkom in Museum Gouda. Het museum is 15 december tot 21.00 uur gratis te bezoeken. Zowel binnen als in de museumtuin hebben we een bomvol activiteitenprogramma met muziek, dans en meer. De Gasthuiskapel is vanwege werkzaamheden gesloten, je bent welkom via de entree Achter de Kerk 14

  • 15 december Rotterdam lees meer
   * Museum Overschie de Kerstmarkt/Lichtjesavond in Overschie op vrijdag 15 december a.s. van 17.00- 21.00 uur.Op vrijdag 15 december verandert de Overschiese Dorpsstraat weer in die sfeervolle, nostalgische straat van vroeger met overal lichtjes.
   Vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur kun je er kerstinkopen doen en elkaar ontmoeten. De ca 50 kramen bieden uiteenlopende cadeaus, kerstversiering én je kunt er allerlei winterse lekkernijen eten en/of drinken. Kom je vroeg en heb je nog niet gegeten? Dan hoef je geen honger te krijgen, want er is genoeg lekkers. Natuurlijk staan de deuren van de Grote Kerk weer open en kun je ook daar de kerstsfeer beleven.

  • 15 december tm 1 januari Den Bosch lees meer
   * Het wintercircus. Met tal van grappige, muzikale en spannende acts zijn kerstcircussen extra sfeervol.Wintercircus Pallasso in Den Bosch is een circus met een nostalgisch tintje, rijkelijk gedecoreerde kostuums, behendige jongleurs, grollende clowns en rondzwierende acrobaten. Te zien van 15 december t/m 1 januari.

  • 16 en 17 december Deventer lees meer
   * Charles Dickens eindelijk in Deventer.De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft voor de 31e keer in volle glorie op zaterdag 16 en zondag 17 december in Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken.
   Oude karakters, nieuwe gezichten
   Na meer dan 25 trouwe jaren is de vorige Queen (Bep Spa) afgezwaaid. Een nieuwe Queen (Sandra Nieland) heeft de troon bestegen. Zij zal plichtsgetrouw met net zo veel charme het volk toezwaaien zowel vanuit haar residentie als vanuit de vernieuwde koets.Een persoonswisseling vindt ook plaats bij de enige persoon waarvoor het allemaal te druk is en die ook weinig zin heeft in de komende kerstdagen, Ebenezer Scrooge. Vanaf praktisch het begin van het Dickens Festijn in Deventer is hij (Loek van Voorst) er al bij. Een nieuw persoon (Wessel Lindeboom) maar zijn karakter in een oud jasje.

  • 16 en 17 december Deventer /////// lees meer
   * Dickens Festijn Deventer Bergkwartier 11.00-17.00 uur toegang gratis (wachttijd ca. 1 uur)
   De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie .

  • 16 december tm 25 februari Zwolle lees meer
   * De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, daarmee bouwen zij een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog.
   Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winter-evenement voor jong en oud!

  • 16 december tm 31 december Slochteren lees meer
   * De eeuwenoude kamers versierd voor de kerst. Elk jaar maken vrijwilligers sfeervolle bloemstukken voor de kerst, versieren de vertrekken en brengen de kerststemming naar de Grote Zaal, Rode Kamer, Daagsche Kamer, Eetkamer, Hal, Keuken, Speelkamer, Gele Kamer, Boudoir en Slaapkamer. De Kleine Zaal is dit jaar ingericht zoals de familie kerst vierde. Het jaar is 1931 en voor de allereerste keer wordt de kersttoespraak van de Koningin uitgezonden op de radio.

  • 22 tm 30 december Amsterdam lees meer
   *Met een lange traditie en rijke ervaring presenteert de Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld, dit jaar een unieke winterversie. Al ruim 33 jaar brengen we theater, dans, mime en muziek tot leven in onze theatertenten met gemiddeld 230.000 bezoekers in de zomer. In december brengen we diezelfde betovering naar de sfeervolle tuin van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Verwacht knusse tenten, de silent disco, warme glühwein en verrukkelijk winters eten. Is het theater? Is het een kerstmarkt? Het is de kunst van samenzijn op de WinterParade! Met vier betoverende theatertenten en een gevarieerd programma van acteurs, dansers en muzikanten beleef je de Parade in een winterjasje. Een knusse winterse Parade-tuin met de ingrediënten van een kerstmarkt.Locatie: De ingang van het terrein bevindt zich op Tolhuisweg 3, 1031 CL Amsterdam.

  • 23 december tm 7 januari Utrecht lees meer
   * Tijdens Winter Station, brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele Spoorwegmuseum in een romantische wintersfeer. Met als absoluut hoogtepunt: schaatsen tussen de treinen! Iedere dag om 16.00 uur gaan de discolampen aan en draaien we het volume van de muziek hoger, dan is het discoschaatsen! Een tip is het dalurenticket, entree na 15.00 uur kost slechts €9,50. Een echt familie-uitje voor de kerstvakantie, maar ook een mooie en sfeervolle borrelplek met vrienden en collegas!

  • 27 en 28 december, 4 en 5 januari Oud Zuylen lees meer
   *Muizenjacht op Slot Zuylen, aan de rand van Utrecht speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat Kerstvakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Beleef het magische kerstgevoel in het prachtig versierde Slot Zuylen. Boek een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners tussen de kerstbomen en de prachtig gedekte tafels. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. In het kasteel kun je genieten van leuke verhalen en mooie muizenmuziek. Café Het Koetshuis serveert een lekkere muizenpannenkoek die je zelf versiert, met een drankje erbij. Hier kun je ook je eigen schilderij van Slot Zuylen maken.
   Het muizenuitje kun je bezoeken op 27 en 28 december en op 4 en 5 januari. De speurtocht is vooral leuk voor kinderen van ca 4 t/m 8 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale speurtocht. Het uitje bestaat uit: - Muizenspeurtocht door het kasteel. - Muizenmuziek. Tussen 11.15 en 12.45 uur spelen er muzikanten in de Gobelinzaal en kun je ook zelf muziek maken.- Muizenverhaal. Van 11.30 tot 13.30 uur vertelt een verhalenvertelster elk kwartier een verhaal in het kasteel.- Muizenpannenkoek met een drankje en een mooie kleurplaat voor de kinderen in café Het Koetshuis.- Je kunt de speurtocht beginnen en van de pannenkoek smullen op elk gewenst moment tussen 11 en 15 uur. Als je wilt genieten van de muziek en de verhalen, dan kun je het best voor 12.30 uur starten met je speurtocht.- Het complete muizenuitje kost € 9,50 per kind. Volwassenen hebben een regulier toegangsbewijs nodig.  ****************************************************************  Home