Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Het Noordbrabants Museum
s-Hertogenbosch / Den Bosch Noord-Brabant


Omdat het Stedelijk Museum nieuw aangebouwd is, zijn we al vroeg op weg. We willen beide musea gaan bezoeken. De musea vullen elkaar prima aan waardoor je je af kunt vragen waarom het gescheiden blijft. Je hebt zo natuurlijk wel twee keer entree ..

Het gebouw.
Het museum is gehuisvest in het voormalige Militaire Gouvernement, dat later het Provinciehuis werd. In 2013 is het 18e eeuwse stadspaleis geheel gerenoveerde en uitgebreide museum (architect Wim Quist) weer geopend. Samen met het nieuw aangebouwde Stedelijk Museum en de binnentuin spreken ze nu liever van het Museumkwartier. Het museum omsluit de prachtige stadstuin met hedendaagse kunst.

De collectie:
De collectie loopt van de prehistorie tot heden. De omvangrijke collectie Brabantse kunst vanaf 1800 heeft een ruime plaats gekregen op de begane grond van het paleis en in de gerenoveerde Quistvleugel. Bekende namen die u hier aantreft zijn bijvoorbeeld Jan Sluijters, Piet Mondriaan, JCJ Vanderheyden, Leon Adriaans, Henk Visch en Marc Mulders. In de tuingalerij en de nieuwe vleugel kent veel exposities van o.a. jonge kunstenaars. In de tentoonstelling Het verhaal van Brabantis ruim aandacht voor de negen werken van Vincent van Gogh uit zijn Brabantse periode.

Het Noordbrabants Museum
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Verwersstraat 41, 5211 HT s-Hertogenbosch


Home