Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Museum MORE locatie Ruurlo
Ruurlo, Achterhoek Gelderland


Rijd je naar het mooie dorpje Ruurlo dan kun je bijna niet om Het Kasteel heen. Na de renovatie van kasteel, tuin en oranjerie (weliswaar opnieuw opgetrokken) is hier n van Nederlands mooiste cultureel erfgoed monumenten tot stand gekomen: Museum MORE Ruurlo. De aankleding, de werken van Willink, de entree en de monumentale brug zorgen voor een onuitwisbare indruk.

Familie Melchers.
Hans en Monique Melchers zijn een groot bewonderaar en verzamelaar van het werk van Carel Willink. Toen zij eind 2011 het Nederlandse deel van de DS Art Collectie met daarin ook 140 werken van Willink konden verwerven, werd hun eigen verzameling Willinks steeds completer. Ook de vader van Hans Melchers werd door Willink geportretteerd, maar dit is helaas in de oorlog verloren gegaan. Melchers was van mening dat het werk van Willink een monumentaal huis verdiende en dit vonden ze in Kasteel Ruurlo . Hier brachten ze dit deel van hun verzameling onder.
Het Museum.
Het museum is gehuisvest in het prachtige gerenoveerde Kasteel Ruurlo. Binnen zijn de vloeren in de museumzalen met chique, gelaserd parket door Tomesen Parket en Design ingelegd. Zij spiegelen de patronen en motieven van de plafondversieringen. Architect Cor Bouwstra, couturier Ronald Kolk en architect Hans van Heeswijk wisten het verleden en het heden prachtig te combineren o.a.in de bekleding van de muren. In de 14e eeuw wordt het kasteel al genoemd als bezit van Reinhoud I van Gelre. Het huidige uiterlijk stamt uit de 16e eeuw.


De Collectie.

De collectie van Museum More-Ruurlo bestaat uit steeds roulerend- 45 werken van Carel Willink (1900-1983) en 5 jurken van de Chinees-Nederlandse modeontwerpester Fong-Leng. Het werk van Carel Willink bestrijkt zijn hele werkzame leven vanaf zijn 18e tot het laatste niet voltooide werk. Monumentale en architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen kenmerken deze magisch-realistische schilder of neorealist. In opdracht portretteerde hij ook veel bekende Nederlanders.


Museum MORE, Kasteel Ruurlo Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo


Home