Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSCKplus cultuur en kunstsite van Nederland stadsgidsen
STADSGIDSEN CULTUUR HISTORISCHE STADSWANDELINGEN
Alkmaar Stadsrondleidingen - Dagje Uit klik hier
Stadsrondleiding door Alkmaar, de kaasstad van Nederland. Maak een actieve, culturele en gezellige rondleiding door Alkmaar.

Alkmaar Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Amersfoort Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Amsterdam Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Amsterdam: DagjeinAmsterdam, de leukste rondleidingen, de gezelligste gidsen. klik hier


De leukste rondleidingen van Amsterdam
Boek een rondleiding met een van onze enthousiaste gidsen en je zult Amsterdam beleven als nooit tevoren.

De gezelligste gidsen van Amsterdam
Onze rondleidingen worden gegeven door de gezelligste gidsen van Amsterdam, deze geanimeerde verhalenvertellers kennen Amsterdam als geen ander en weten van elke rondleiding een feestje te maken. Kwaliteit en een hoog niveau staan bij ons voorop en onze gidsen zijn van alle markten thuis. Ze weten elke groep te vermaken met hun interessante verhalen, leuke weetjes en grappige anekdotes. Door hun ruime ervaring voelen ze elke groep feilloos aan en weten ze precies wat er bij jouw gezelschap past.

Rondleidingen in alle soorten en maten
Wij hebben rondleidingen in alle soorten en maten, zo hebben we gezellige rondleidingen door de Jordaan, muzikale smartlappen tochten en spannende spookwandelingen. . Dus trek je lekkere stappers maar aan en wandel samen met ons langs de grachten, over gezellige pleintjes en door de smalle straatjes van Amsterdam. Onze door de wol geverfde gidsen maken jouw rondleiding leuk, informatief, spannend en soms een tikje gewaagd. Een stadswandeling bij ons staat garant voor een onvergetelijke ervaring in Amsterdam!

Culinaire wandelingen
En voor de Bourgondiërs onder ons hebben wij natuurlijk ook onze culinaire wandelingen. Denk hierbij aan een Walking Diner of een Walking Lunch. Tijdens deze rondleidingen wandel je onder begeleiding van een van onze enthousiaste gidsen van restaurant naar restaurant voor een overheerlijk diner of lunch en wij kunnen je verzekeren dat deze combinatie van ontspannen wandelen en lekker eten bij jouw gasten zeker in de smaak zal vallen.
 • Amsterdam, de JORDAANWANDELING (dagjeinAmsterdam) lees meer
  * Wilt u de gezelligste volkswijk van Amsterdam in het echt meemaken, dan is onze jordaan rondleiding een echte must!
  Onze Jordaangeleerden voeren u bij deze Jordaantour door de Amsterdamse Jordaan en het zal u duidelijk worden dat hier, in deze voormalige arbeidersbuurt, de lepel nog altijd fier rechtop in de breipot staat. De Jordaan is bezaaid met gezellige pleintjes, geinige huisjes, pittoreske kroegen en niet te vergeten de inwoners zelf; de Jordanezen! Zij kunnen meeslepende verhalen doen over hun Amsterdamse buurtje.
  Een heel nest bekende volkzangers kwam hier ter wereld zoals Johnny Jordaan, Willly Alberti en Rene Froger.Maar ook andere bekende zoals Rembrandt van Rijn, Jan Klaassen en de wereldberoemde filosoof René Descartes hebben in de Jordaan gewoont.
  Onze gidsen weten in deze buurt elk stekje te vinden en zullen u tijdens deze Jordaan rondleiding volledig bijpraten over de roerige historie van de Jordaan. Zo komen we onder meer langs de Westerkerk, met de Westertoren, de Noordermarkt, de Westerstraat, het Anne Frankhuis en het homomonument.
  Ook zullen wij halverwege deze Jordaantour zo’n gezellig Jordanees cafeetje induiken voor een lekker pikketanissie ( maar een glaasje fris mag natuurlijk ook ).duur 2 uur, 12,50 euro ppbij 8 personen

 • Amsterdam Hap En Stap Tour (dagjeinAmsterdam) lees meer
  De Hap en Stap Tour is een uitje voor de echte Bourgondiër onder ons. Het is een culinaire rondleiding door de Amsterdamse binnenstad. Tijdens de Hap en Stap Tour nemen onze gidsen u mee naar drie verschillende restaurantjes in hartje Mokum.
  Voor het eerste restaurant duiken we met z’n alle de Jordaan in. De Jordaan was vroeger een echte volkswijk maar tegenwoordig uitgegroeid tot een hippe wijk in het centrum van Amsterdam en the place to be.Tijdens dit gedeelte van de Hap en Stap Tour krijgt u de verhalen en anekdotes te horen over de Jordaan met haar bekende en markante inwoners. Na deze rondleiding door de Jordaan zal onze gids u afzetten bij het eerste restaurant.
  Waar iedereen zich tegoed kan doen aan al het lekkers. Als iedereen klaar is met het voorgerecht, gaan we verder naar het tweede restaurant. En natuurlijk neemt de gids geen gewone route maar eentje langs alle bijzonderheden.
  Na het hoofdgerecht komen we toe aan het hoogtepunt van deze Hap en Stap Tour en duiken we de Amsterdamse Walletjes in.De Wallen is het oudste stukje Amsterdam en toch ook wel het bekendste stukje van Amsterdam.De Rosse Buurt floreert al sinds de 17e Eeuw, toen de matrozen er hun vertier zochten Sindsdien is er eigenlijk weinig veranderd.De Rosse buurt is nog steeds een enorm belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen van over de hele wereld, dus zullen wij tijdens deze tour de Rosse Buurt zeker niet overslaan.
  We sluiten deze Hap en Stap Tour af in een gezellig pakhuis voor een heerlijk dessert. Duur 3,5 uur, 60,00 euro pp bij 10 personen.

 • Amsterdam De Grote Fietstour Amsterdam (dagjeinAmsterdam) lees meer
  * Onze Grote Fiets Tour Amsterdam is onze meest complete rondleiding van dit moment. Tijdens deze drie uur durende fiets tour nemen onze gidsen u mee naar de bekende bezienswaardigheden van onze Hoofdstad.
  Onze gidsen hebben een fantastisch mooie route uitgestippeld. Zo komen jullie tijdens deze route langs het Centraal Station, de Jordaan en de Grachtengordel. Het Leidseplein en het Vondelpark, de Magere Brug de Nieuwmarkt en natuurlijk brengen wij tijdens deze rondleiding ook een bezoekje aan de Amsterdamse Walletjes.
  Op een ontspannend tempo zien we alle hoogtepunten aan ons voorbij glijden en komen we langs de bekende en minder bekende ”spot” van Amsterdam. Onderweg zullen we regelmatig een stop maken zodat u deze plekjes nog even rustig van dichtbij kunt bekijken.
  Dus heeft u zin in een complete Fiets Tour door de Amsterdamse binnenstad? Fiets dan gezellig met ons mee! Trouwens er is ook een kleine Fietstour Amsterdam. • Amsterdam Hartje Mokum Tour (dagjeinAmsterdam) lees meer
  * Tijdens deze rondleiding laten onze gidsen je in een korte tijd veel van onze hoofdstad zien. Onze goedgemutste gidsen hebben zich namelijk tot taak gesteld om jou en je gezelschap, tijdens deze bijzondere rondleiding, mee te nemen naar de mooiste plekjes van Amsterdam. Gedurende twee uur gaan jullie samen met onze gidsen jullie op een ontdekkingsreis dwars door het hart van Amsterdam.
  Het Oude Centrum We beginnen de rondleiding in een buurt die je maar moeilijk links kan laten liggen namelijk ; het Oude Centrum. Ieder straatje, steegje en pleintje in deze oudste en fascinerendste buurt van Amsterdam heeft haar eigen verhaal.
  Grachtengordel & de Jordaan Na door het oude centrum te hebben rondgestruind wordt koers gezet richting de grachtengordel. Amsterdam staat ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. En nadat jullie onze hartje Mokum Tour hebben gedaan begrijp je ook wel waarom. Dit prachtige stukje binnenstad van Amsterdam, vol architectonische hoogstandjes schreeuwt om ontdekt te worden.
  Via de grachtengordel lopen jullie samen met onze gidsen de Jordaan in. Je zult merken dat in deze voormalige volkswijk ”de lepel nog altijd in de brijpot staat”!
  En natuurlijk duiken wij halverwege deze rondleiding in Amsterdam ook nog zo’n authentiek Amsterdams cafeetje in voor een lekker pikketanissie. ( De consumpties zijn wel voor eigen kost. Duur 2 uur, 14,50 euro pp bij 8 personen.

 • VOC Rondleiding (dagjeinAmsterdam) lees meer
  * In de 17e en 18e eeuw was de VOC het grootste handelsbedrijf ter wereld en stond in handen van ons eigen ondernemende volk. U zult begrijpen dat er in onze hoofdstad ontzettend veel resten terug te vinden zijn oud deze Gouden Eeuw. Tijdens onze VOC Tour nemen wij u even terug mee naar de tijd van handel, specerijen, scheepslieden en pakhuizen.
  Indrukwekkende VOC Tour Amsterdam Onze VOC Tour staat helemaal in het teken van de welbekende Gouden Eeuw. Voornamelijk in de grachtengordel en de Jordaan heeft deze tijd zijn sporen duidelijk achtergelaten. Imposante pakhuizen, bijzondere monumenten en bouwwerken uit deze tijd vertellen u een rijke en welvarende geschiedenis.
  Graag laten wij u kennis maken met dit gedeelte van Amsterdam. Door middel van spannende verhalen en grappige anekdotes zal onze gids u tot de laatste minuut weten te boeien. Natuurlijk neemt onze gids u ook mee naar een gezellige kroeg voor een opwarmertje.
  Als u op zoek bent naar een bijzonder bedrijfsuitje, dan is deze VOC Tour zeker een aanrader.. Duur 2 uur, 15,00 euro pp bij 8 personen. • Amsterdam HOFJESTOUR (dagjeinAmsterdam) lees meer U heeft er vast wel van gehoord., die kleine en pittoreske hofjes in de Jordaan. Maar waar zitten deze nou precies verstopt? Heeft u er ook moeite mee om deze hofjes te vinden en bent u benieuwd wat voor bijzondere verhalen hier achter zitten? Onze Hofjes Tour biedt uitkomst!
  Bijzondere Hofjes Tour Amsterdam
  We starten deze wandeling graag met u op het Beursplein. Dit is mooi centraal gelegen en vanaf hier bevinden we ons binnen de kortste keren midden in de Jordaan. Want dat is de plek waar deze bijzondere hofjes verborgen zitten! De smalste steegjes en doorgangetjes brengen u naar de meest bijzondere en indrukwekkende hofjes van deze oude volkswijk. Laat u meevoeren door onze professionele gids en laat u verrassen door de mooiste verhalen en grappigste anekdotes die hier bij horen.
  Tijdens onze Hofjes Tour in Amsterdam bezoeken we onder andere het Karterhuizerhofje, het Claes Duur 2 uur, 12,50 euro pp bij 10 personen.
Amsterdam Luisterwandeling Steenklank, een geluidswandeling met architectuur als partituur lees meer


Amsterdam Stadsrondleidingen Dagje uit in Amsterdam georganiseerde mogelijkheden klik hier
Stadsrondleiding Amsterdam. Of smartlappen zingen, een puzzeltocht maken door Artis of een gezellige borrel boottour maken door de Amsterdamse grachten?

Arnhem rondleiding, groepsuitje arrangement klik hier
Stadsrondleiding in Arnhem. Ontdek historisch Arnhem, geniet van deze prachtige Winkelstad en de vele gezellige terrasjes op de Korenmarkt.

Arnhem GelreTours, 1. Stadswandeling, 2 thema Market Garden
Stadswandelingen met gids.


Stadswandeling Arnhem.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Arnhem niet aan de Rijn, maar aan de St. Jansbeek ontstaan. Sinds 2017 is deze weer te bewonderen in de binnenstad van Arnhem.
Parkstad, Trolleystad, modestad, hoeveel bijnamen kan een stad hebben. Blikvangers zijn de Park- en Rijntoren en de grote Eusebiuskerk. Hoewel er tijdens de Tweede Wereldoorlog in het centrum van Arnhem ontzettend veel is verwoest, zal uw gids u toch vele pareltjes laten zien tijdens deze stadswandeling Arnhem. We gaan aapjes kijken, maar niet in Burgers Zoo, gewoon in de binnenstad en daarna ook nog een levensgroot aardvarken. De 7 straatjes zullen niet ontbreken, met hun prachtige gevels en boetiekjes. De Korenmarkt is nu bekend om zijn gezellige kroegen en restaurants, maar ooit werd hier het koren opgeslagen en verhandeld.
Arnhem is een verrassende stad waar oud en nieuw moeiteloos samen gaan. Stadswandeling Arnhem met gids

Thema wandeling Market Garden Operatie Market Garden was de codenaam voor de grootste luchtlandingsoperatie in de Tweede Wereldoorlog. Het was de bedoeling dat parachutisten de bruggen bij Eindhoven, Nijmegen en Arnhem zouden innemen. Zij zouden versterking krijgen van de grondtroepen die vanuit het zuiden oprukten. Vanaf het begin van deze operatie ging er veel mis. Het weer in Zuid Engeland zat niet mee, er waren communicatie problemen, de Duitse weerstand was onderschat. In Arnhem had alleen John Frost de brug bereikt met zijn troepen. Ze konden geen kant uit en versterking bleef uit. Na 4 dagen en 5 nachten hebben ze de brug moeten opgeven. Arnhem was een brug te ver... . Thema stadswandeling Market Garden Arnhem met gids

Breda Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Breda Stadswandeling, gratis met gids Martin. lees meer
Martin’s Stadswandeling Breda, een unieke belevenis!
Leer Nassau-stad Breda kennen en wandel met trotse Bredanaar Martin door de historische binnenstad van Breda! Leer over de geschiedenis van de Nassaus, bezoek de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk, droom weg in het eeuwenoude Begijnhof en kom tot rust in het Stadspark Valkenberg. En pauzeer op één van de vele terrassen!
Martin’s Stadswandeling Breda is maatwerk, u kiest zelf hoe lang u wilt wandelen en op welk tijdstip.Historie, architectuur en gastronomie! Overdag of ’s avonds.
Geen saaie jaartallen of geschiedenisles. Martin vertelt met humor en passie over verleden en heden. Maar het is vooral kijken, wandelen en genieten. En leuke anekdotes.
Neem uw familie of vrienden mee en maak een persoonlijke afspraak met Martin op telefoonnummer 06-50665354, stuur een email naar martinwildeboer@hotmail.com of vul het contactformulier op zijn website i.
Kosten: géén! ( behalve uw eigen drankje natuurlijk!)

Delft Blauw van Delft wandeling, wandeling en 1 museum met stadsgids Jan lees meer


* Bij Delfts Blauw denken we direct aan blauw/wit aardewerk, de Hollandse versie van chinees porselein. De Delftse schilder Vermeer gebruikte mineralen in zijn verf om een tint blauw te maken die hem beroemd maakte.

*Stadswandeling Delft hard en Zacht. Wat gaan we met stadsgids Jan zien? Bij hard en zacht denken we direct aan steen en stoffen. En dat is precies wat we gaan bekijken. De Delftse schilder Vermeer gebruikte verf om de prachtigste stoffen af te beelden. Vooral zijn kleur blauw is het meest bekend.
In de video “Delft, hard en zacht” legt collega gids Ingrid Britsia uit, hoe je in Delft hard een zacht kunt ondergaan.
Een van de mooiste en grootste marktpleinen van Nederland is in Delft te vinden. Bij de Nieuwe Kerk krijgt u uitleg over koninklijke uitvaarten en trouwerijen, het praalgraf van Willen van Oranjes.We bekijken ook muren, met metselverbanden en de natuurstenen stoeppalen die we overal tegenkomen.
Op het marktplein ziet u aan de ene zijde de Nieuwe Kerk en aan de andere zijde het stadhuis in Hollandse Renaissance-stijl, gebouwd door Hendrik de Keizer.

Den Bosch Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Den Bosch Stadsrondleidingen Groepsuitjes in Den Bosch Arrangementen klik hier
Stadsrondleiding in Den Bosch. Ontdek deze prachtige Brabantse stad. Een perfecte spot voor een groepsuitje of bedrijfsuitje. Bleef de mooiste plekjes in en rondom de stad Den Bosch..

Excursies en Stadswandelingen in Den Haag-Delft volgens uitgewerkte typisch Haagse thema s met Stadsgids Jan. lees meer


Elisabeths en Jan bieden in Den Haag en Delft een groot aantal excursies aan in de vorm van stadswandelingen gecombineerd met een museum bezoek. Vaak gevolgd door een culinair genoegen. De excursies worden als instapexcursies op vaste data in kleine groepjes van 4 tot 10 personen aangeboden. Dat kan uiteraard ook als maatwerk uitgevoerd worden. Wij bieden aan:


Den Haag, Haagse Standbeelden lees meer
Den Haag staat vol met standbeelden van personen die invloed hebben gehad op de geschiedenis van de stad en het land.

Van Koninklijke Huize & Escher in het Paleis lees meer Den Haag en het Koningshuis horen bij elkaar. De Oranjes hadden 16 paleizen in en om Den Haag.

Hofjeswandeling & likeurproeverij lees meer

Den Haag is de hofstad, niet alleen omdat het koninklijk hof van de Oranjes er gevestigd is. Den Haag heeft ook een enorm aantal grote en kleine hofjes binnen haar grenzen.

Den Haag Recht en Vrede lees meer
Den Haag, Stad van Recht en Vrede, deze benaming heeft Den Haag te danken aan de internationale rechtsorganisaties binnen haar stadsgrenzen. Het belangrijkste instituut is het Internationale Gerechtshof het Vredespaleis.

Den Haag, Art Nouveau/ jugendstil & Woonhuis van Mesdag lees meer
Jugendstil / Art Nouveau / Slaoliestijl. In Den Haag staan nog vele gebouwen die deze bouwstijl vertegenwoordigen. In het Frans heet deze stijl Art Nouveau en in het Duits Jugendstil. In Nederland noemt men het de Slaoliestijl

Het chique den Haag & afternoon tea lees meer

Het chique Den Haag, het daftige Den Haag. U bezoekt de smaakvolle buurten rond de Dennenweg, het Lange Voorhout en het Noordeinde.

Den Haag Oude & Nieuwe architectuur, wandeling lees meer
In Den Haag staat een groot aantal goed bewaard gebleven gebouwen in Jugendstil, maar we vinden er ook hedendaagse kantoren en ministeries van bekende architecten als Koolhaas, Graves en Kolhoff. Van de bouwmeester Berlage vindt u in Den Haag ook een groot aantal gebouwen, onder andere het Kunstmuseum.

Politieke Den Haag, wandeling lees meer
Een televisieploeg bij het ministerie van Algemene Zaken. Een stoet limousines met ministers en staatssecretarissen. Een bewindspersoon op de fiets. Dat kan je allemaal beleven op het Binnenhof! Tijdens de Stadswandeling Politiek Den Haag krijgt u uitgelegd hoe de Nederlandse regering functioneert.

Delft Blauw van Delft wandeling, wandeling en 1 museum met stadsgids Jan lees meer


* Bij Delfts Blauw denken we direct aan blauw/wit aardewerk, de Hollandse versie van chinees porselein. De Delftse schilder Vermeer gebruikte mineralen in zijn verf om een tint blauw te maken die hem beroemd maakte.

*Stadswandeling Delft hard en Zacht. Wat gaan we met stadsgids Jan zien? Bij hard en zacht denken we direct aan steen en stoffen. En dat is precies wat we gaan bekijken. De Delftse schilder Vermeer gebruikte verf om de prachtigste stoffen af te beelden. Vooral zijn kleur blauw is het meest bekend.
In de video “Delft, hard en zacht” legt collega gids Ingrid Britsia uit, hoe je in Delft hard een zacht kunt ondergaan.
Een van de mooiste en grootste marktpleinen van Nederland is in Delft te vinden. Bij de Nieuwe Kerk krijgt u uitleg over koninklijke uitvaarten en trouwerijen, het praalgraf van Willen van Oranjes.We bekijken ook muren, met metselverbanden en de natuurstenen stoeppalen die we overal tegenkomen.
Op het marktplein ziet u aan de ene zijde de Nieuwe Kerk en aan de andere zijde het stadhuis in Hollandse Renaissance-stijl, gebouwd door Hendrik de Keizer.

Doetinchem, stadswandeling: Doetinchem, Beelden enzo….2 km, de Doetinchemse Gids lees meerDoe DOETINCHEM samen met uw STADSGIDS langs beelden in de openbare ruimte en beeldbepalende gebouwen.

Doetinchem, Beelden enzo..

Ons centrum is echt de moeite waard te ontdekken ondanks bombardementen in WOII en vernieuwingsdrift.

De beeldbepalende gebouwen en beelden in de openbare ruimte hebben allemaal hun verhaal.

Rondleiding.

U kunt het centrum zelf ontdekken door de wandeling hier te downloaden of via een stadstour van 2 kilometer onder leiding van uw local gidsen Wil en Hans Weikamp

Doetinchem, Beelden enzo.....
De stadswandeling van circa 1,5 á 2 uur moet voor u een fantastische belevenis worden. Uiteraard wordt daarom rekening gehouden met uw wensen en de samenstelling van de groep.

Uitbreidingen:
De stadswandeling kan desgewenst uitgebreid worden. Hierbij valt te denken aan koffie/thee met gebak, een bezoek aan het Openbaar Vervoers- en speelgoed museum, het stadsmuseum met maquette en schoolklasje, een goede lunch of high tea. Reserveringen hiervoor kunnen worden geregeld.

uw Stadsgids reserveren.
Stuur een mail via de link naar webmasters@ckplus.nl met daarin het aantal deelnemers, dag(-deel), eventueel aanvullende wensen en uw telefoonnummer. Er wordt daarna z.s.m. contact met u opgenomen.

We declareren per deelnemer aan de stadswandeling €2,50 .


Dordrecht Stadswandeling met gids lees meer
Stadswandeling met gids in Dordrecht, Nederlands oudste havenstad
Dordrecht is Nederlands oudste havenstad gelegen aan de driehoek: de Noord, de Oude Maas en de Merwede. Het beschikt over prachtige binnenhavens met getijdeverschil van wel een halve meter.

Eindhoven Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

GoudaStadswandeling met stadsgids Jan lees meer

De historische stad Gouda is bekend om het Gotische stadhuis, de gebrandschilderde ramen in de Sint Jan kerk, de kaas en de stroopwafels. Tijdens een excursie vertelt uw gids over de geschiedenis van deze belangrijke handelsstad.
Wij werken met een whisper set, voor de gids een microfoon en per deelnemer een oortje. Zo zijn 1,5 meter afstand en verstaanbaarheid gegarandeerd.
Goudse Kaas
Goudse kaas of Goeda Cheese zoals de Amerikanen dat noemen is kaas die geproduceerd wordt in het gebied rond Gouda. De kaas is vernoemd naar de marktplaats Gouda waar de handel plaats vond. In Gouda zelf wordt geen kaas gemaakt.

Haarlem Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

HAARLEM Excursies in de vorm van Stadswandelingen volgens uitgewerkte typisch lokale thema s met gids Jan. (Ook in Den Haag, Leiden, Rotterdam en Amsterdam lees meer

HAARLEM STADSWANDELING EXCURSIE: De tijd van Frans Hals in Haarlem, wandeling 2 musea lees meer
We brengen een bezoek aan het Frans Hals museum met de portretten van schutters, regentessen en notabelen uit de Gouden Eeuw. In het Teylers museum ziet u hoe men eeuwen geleden de collectie etaleerde. In de Gouden Eeuw dronk men veel bier en dat is waar we de excursie mee afsluiten: een biertje in de Jopen kerk
Kampen GelreTours,stadswandeling met gids
Stadswandelingen met gids.


Kampen Stadswandeling met gids
. Kampen, prachtige Hanzestad met zijn unieke beschermde stadsgezicht. Heerlijk wandelen door de vele mooie steegjes, waar je nog de steunbogen ziet die geplaatst zijn om het verzakken tegen te gaan. Hier geen sigaar uit eigen doos, maar wel uit de enige sigarenfabriek die er nog is in Kampen. Hier worden nog iedere week sigaren met de hand gerold. In de binnenstad van Kampen staan opvallend veel panden uit de Jugendstilperiode. Rijk versierde gevels met planten- en bloemenmotieven. U gaat het allemaal beleven tijdens deze stadswandeling Kampen.
Kamper uien zijn de verhalen over de domheid van de inwoners van Kampen. Uw gids vertelt u alles over de koe aan de toren en de steur met een bel om. Maar vergis u niet, Kampen stond ooit bekend om haar steurvangst. Steuren van wel 3 tot 4 meter zwommen in de IJssel. Eenmaal gevangen lagen ze met touwen aan palen in de IJssel, vlakbij de kade, om ze zo lang mogelijk vers te houden.
Kampen had in de Middeleeuwen wel 21 stadspoorten, daar kunt u er nu nog drie van bewonderen. Hendrick Avercamp, een doofstomme schilder uit de 17e eeuw die ook wel de Stomme van Campen werd genoemd, wist het al; Kampen is prachtig. Kampen Stadswandeling met gids

Leiden Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

LEIDEN Excursies in de vorm van Stadswandelingen volgens uitgewerkte typisch lokale thema s met gids Jan. (Ook in Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Amsterdam lees meer


Gids Jan van Tourist Guide Holland biedt een groot aantal excursies aan in de vorm van stadswandelingen gecombineerd met een museum bezoek. Vaak gevolgd door een culinair genoegen. De excursies worden als instapexcursies op vaste data in kleine groepjes van 4 tot 10 personen aangeboden. Dat kan uiteraard ook als maatwerk uitgevoerd worden. Wij bieden aan:

LEIDEN STADSWANDELING - EXCURSIE wetenschap Leiden, wandeling, 2 musea lees meer Tijdens deze excursie ziet u de plekken in Leiden waar belangrijke wetenschappelijke stappen zijn gezet. Uw gids geeft uitleg over het verleden en het heden van wetenschappelijke ontwikkelingen. We lopen de Hortus Botanicus in, bekijken de universiteits-gebouwen en bezoeken het Boerhaave museum. U ontdekt waarom de stad Leiden voor de wetenschap zo belangrijk was en is.Maastricht Stadswandeling Maastricht met Gids klik hierUw Gids. De heer Smeets is - als geboren en getogen Maastrichtenaar - zeer goed op de hoogte met haar lange historie en lardeert zijn interessante explicaties met anekdotes en humor. Onderweg worden tips gegeven omtrent cafe’s, restaurants, e.d..
Als oud-docent aan een middelbare Horeca-opleiding zit het gastheerschap, alsmede een grote vertelkunst hem in het bloed en speelt hij direct in op al uw wensen en de samenstelling van het gezelschap.
De stadswandelingen door Maastricht worden voor u geheel naar wens en op maat geprogrammeerd.Ook is het mogelijk om voor-, tijdens, of na uw wandeling een mooie wijnproeverij te genieten, geheel naar uw wensen ”op maat”. Zie hiervoor https://stadswandelingmaastricht.com/

SPECIALE wandelingen:

1 “Natuur-wandeling” over de St. Pietersberg met vele mooie vergezichten, Fort St. Pieter, Enci-groeve en hoeve Lichtenberg. Duur: ongeveer 2,5 tot 3 uren (inclusief half uur cafe-pauze halverwege). Kosten: € 155,- all-in

2 “Kerken-wandeling” met o.m. Onze Lieve Vrouwe, Sint Servaas, eerste en tweede Minderbroederskerken, Dominicanen en Kruisheren (onder voorbehoud van beschikbaarheid).Niet op zondagen. € 3,- meerprijs p.p. i.v.m. entree van St. Servaas. Duur ongeveer2,5 tot 3 uren (inclusief half uur cafe-pauze). Kosten € 155,- all-in

3 “Maastrichts industrieel verleden”. Rondleiding door de wijk “Ceramique” (met evt. bezoek aan de bibliotheek) en/of het “Boschstraatkwartier”. Kosten € 62,- per uur all-in, al naar gelang de door u gewenste duur en wijk. Een half uur cafe-pauze halverwege is gratis.

ENGLISH SPOKEN TOURS ARE POSSIBLE
DEUTSCH GESPROCHENE SPAZIERGANGE SIND MOGLICH
PROMENADES EN FRANCAIS SONT POSSIBLE

Maastricht Stadsrondleidingen Samen met een gids door o.a. Historisch Maaastricht klik hier
Stadsrondleiding in Maastricht. Onder begeleiding van een gids maakt u een stadswandeling door de historische stadskern van Maastricht.

Nijmegen Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Nijmegen Stadsrondleidingen Arrangementen voor groepen klik hier
Stadsrondleiding in Nijmegen. Beleef Nijmegen , de oudste stad van Nederland, in groepsverband. Geniet van deze leuke uitjes voor groepen en bedrijven. Uw Nijmeegse stadsrondleiding begint hier.

Nijmegen GelreTours, stadswandelingen met gids
Stadswandelingen met gids.


Stadswandeling Nijmegen, de highlights
Nijmegen is wandelstad bij uitstek. Niet alleen de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook een stadswandeling Nijmegen met gids is de ideale manier om de stad wat beter te leren kennen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar tijdens deze wandeling zult u een mooie variëteit zien van oude en nieuwe architectuur. De enige stad in Nederland met een boven- en benedenstad. Uw eigen gids laat u de mooie en verborgen plekjes van deze gezellige studentenstad zien.
Onderweg hoort u de leukste verhalen over Mariken van Nieumeghen en de duivel, de blauwe steen, de Loden Lady, maar ook het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog komt aan bod en wat daar nu nog van te zien is in de binnenstad van Nijmegen

Thema wandeling Street Art in Nijmegen ..Wat is Street Art en wat is nou het verschil tussen graffiti en Street Art? Tijdens deze wandeling leg ik het je allemaal uit. Street Art is hip en happening. Waarschijnlijk zul je vast wel eens gehoord hebben van Banksy. Het huis waarop hij een kunstwerk schilderde van een niezende vrouw, werd prompt uit de verkoop gehaald omdat het weleens flink in waarde kon stijgen vanwege dit kunstwerk. In Nederland hebben we ook fantastische street art kunstenaars die ook in Nijmegen een steentje hebben bijgedragen aan de upgrading van het straatbeeld. We lopen langs prachtige kunstwerken door het centrum van Nijmegen. Bij een aantal valt een historisch verhaal te vertellen en andere zijn weer grappig of gewoon heel mooi en kleurrijk. Laat je verrassen tijdens deze interessante stadswandeling door Nijmegen. . Thema stadswandeling met gids Street Art

Thema wandelingKijk eens omhoog. ..Wanneer we door de stad wandelen, kijken we doorgaans naar de mooie etalages en de mensen om ons heen en of er nog ergens een plek op een terrasje vrij is. Onze blik is meestal niet omhoog gericht. Zonde, want er zo veel moois te zien in Nijmegen. We nemen je graag mee tijdens deze wandeling en leren je op een andere manier naar de stad te kijken en te genieten van al het moois dat er te zien is wanneer je omhoog kijkt. Laat je verrassen. . Thema stadswandeling met gids Kijk eens omhoog

Thema wandeling Tweede Wereldoorlog De Tweede Wereldoorlog en met name het bombardement op 22 februari 1944 zijn van grote invloed geweest op de binnenstad van Nijmegen. We wandelen door de stad en aan de ene kant van de straat ziet u nog de oude historische gebouwen en aan de andere kant van de straat ziet u de gebouwen die na de Tweede Wereldoorlog zijn verrezen. Mooie, maar ook trieste verhalen over de levens van de inwoners van Nijmegen tijdens deze heftige periode. Waarom staat er een schommel met hek er omheen in de stad, wat betekenen de schildjes die je overal in de stad op de grond ziet, wie was Kitty de Wijze. Op deze vragen en natuurlijk nog veel meer zal uw gids u de antwoorden vertellen tijdens deze boeiende wandeling. Thema stadswandeling met gids Tweede Wereldoorlog

Thema wandeling Nijmeegse vrouwen.Een stadswandeling door Nijmegen met als thema de vele Nijmeegse vrouwen die iets betekent hebben voor de geschiedenis van de stad. Theophanu, de Loden Lady, de vrouw met de baard, Mariken van Nieumeghen, Stijn Buijs, Kitty de Wijze en zo kunnen we nog wel even doorgaan.. Thema stadswandeling met gids Nijmeegse vrouwen

Rotterdam Stadswandelingen Centrum, Museumkwartier, Scheepvaartkwartier, Wilhelminapier en Historisch Delfshaven met gids lees meer
Stadswandeling door het centrum van Rotterdam Dagelijkse tour Tijdstip vertrek op aanvraag. Duur: 1:30 uur of 1.00 uur
Stadstour is een boeiende rondleiding langs historische bezienswaardigheden en hypermoderne architectuur in het hart van de stad. Deze wandeling is de ideale manier om Rotterdam te verkennen. Uw gids vertelt verhalen van de bewogen en kleurrijke geschiedenis van de binnenstad. Hoogtepunten van deze tour zijn o.a.: De Sint Laurenskerk, Erasmus, Het Witte Huis, het 17de eeuwse Schielandhuis, de eerste winkelpromenade van Nederland: de Lijnbaan en het stadhuis.
De tour kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Sint Laurenskerk, het enige overblijfsel van het middeleeuwse stadscentrum. De Stadstour in combinatie met een bezoek aan het Havenmuseum is een aanrader.
Rondleiding culturele as van Rotterdam Duur: 1:30 uur
Uw gids vertelt u de verhalen over de geschiedenis van deze omgeving, over de architectuur en kunst. We gaan door het Museumpark en vervolgen onze tour over de statige Westersingel die ons langs kunstwerken voert van grote beeldhouwers zoals Rodin, Shapiro en Mastroianni. We beëindigen de wandeling bij het monumentale patriciërshuis van Galerie van Waning.
Stadswandeling Scheepvaartkwartier Een wandeling is één van de best bewaard gebleven buurten van Rotterdam.
Stadswandeling Wilhelminapier Wandelen over de WilhelminapierTijdens deze stadswandeling wordt het duidelijk waarom Rotterdam ook wel Manhattan aan de Maas wordt genoemd. Wolkenkrabbers! Spectaculaire architectuur van Rem Koolhaas, Renzo Piano en Sir Norman Foster.
Historisch Delfshaven Wandeling door historisch DelfshavenU ervaart een prachtig historisch gebied in het westen van Rotterdam met meer dan 600 jaar geschiedenis. Delfshaven ontstond in 1398 aan de monding van de Delfshavense Schie en was lang de zeehaven van Delft. Historisch Delfshaven is nu hét centrum voor kunst, antiek en creativiteit van Rotterdam.
Stadswandeling en een vaartocht stadshavens Een stadswandeling van een uur door het centrum gecombineerd met een vaartocht door de stadshavens van Rotterdam.
Stadswandeling en een vaartocht stadshavensEen stadswandeling van een uur door het centrum gecombineerd met een vaartocht door de stadshavens van Rotterdam. Stadswandeling: de stadswandeling gaat langs bezienswaardigheden in het stadscentrum van Rotterdam. Zoals het 17 de eeuwse Schielandhuis, het stadshuis, de Delftse Poort, de Sint Laurenskerk. Vaartocht: Rotterdam is eeuwen lang het scharnierpunt in vervoer van goederen en personen. Tot eind van de 19de eeuw vinden de havenactiviteiten vooral op de noordoever van de Nieuwe Maas plaats, veel namen in de stad herinneren daar nog aan, Oude haven, Wijnhaven. Samen met de gids vaart u door de stadshavens van Rotterdam.
Mode Rotterdam Een tour langs modewinkels in het centrum van Rotterdam. Mode Winkelen in Rotterdam Een tour langs onbekende maar interessante modewinkels in het centrum van Rotterdam. De bekende winkels vind je overal. De door ons geselecteerde winkels daarentegen maken winkelen in Rotterdam extra leuk Winkels waarvan bijvoorbeeld de eigenaar tevens de modeontwerper is, winkels met een vintage collectie of winkels met betaalbare hippe kleding en met een authentieke kledinglijn. Er wordt toelichting gegeven door de 'modegids', modeontwerpers en enthousiast winkelpersoneel.
Rotterdamse kunstgaleries Tour langs diverse kunstgaleries in het centrum van Rotterdam Tour langs Kunstgaleries in RotterdamDeze tour gaat langs diverse kunstgaleries in Rotterdam Centrum, Noord, Zuid en Delfshaven. De gids en/of galeriehouder vertelt over de expositie, de kunst en kunstenaar. Aan de hand van uw wensen stellen we een programma op maat samen. Een galerie tour duur 2.00 tot 2.30 uur. Tijdens een kunstgalerie tour te voet bezoekt u 5 tot 6 galeries. : ´Centrum', 'Delfshaven', 'Zuid', 'Art Nouveau Rotterdam', 'Noord'
De kunstgalerie tour is ook per fiets en auto - bus te doen. Er zijn dan bijkomende kosten.
Poetry Tour Een literair historische wandeling door het centrum van Rotterdam
Poetry Tour Onze aantrekkelijke literair historische tour door de binnenstad van Rotterdam is een must. De wereldhaven Rotterdam is de door de eeuwen heen ook de thuishaven geweest van veel schrijvers en dichters. Deze tour voert ons langs plaatsen die door dichters zijn bezongen en door schrijvers beschreven. We gaan op zoek naar de herinneringen die ze nalieten. In hun voetsporen lopen we door de straten, langs de singels en over de pleinen van de binnenstad. Aan bod komen onder andere: Paul Verlaine, Heiman Dullaert, Joost van den Vondel, Pieter Rabus, Bob den Uyl, Chris van Abkoude, Koos Speenhoff, J.H.Leopold, Clara Eggink, J.C Schagen, Jules Deelder, Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij. We wandelen langs de Botersloot, de Sint Laurenskerk, Erasmus, het Stadhuis en het Schielandhuis.

Rotterdam Excursies in de vorm van Stadswandelingen volgens uitgewerkte typisch lokale thema s met gids Jan. (Ook in Den Haag, Leiden, Haarlem en Amsterdam lees meer


Gids Jan van Tourist Guide Holland biedt een groot aantal excursies aan in de vorm van stadswandelingen gecombineerd met een museum bezoek. Vaak gevolgd door een culinair genoegen. De excursies worden als instapexcursies op vaste data in kleine groepjes van 4 tot 10 personen aangeboden. Dat kan uiteraard ook als maatwerk uitgevoerd worden. Wij bieden aan:

ROTTERDAM EXCURSIE Het water, wandeling, watertaxi, consumptie lees meer
Rotterdam is de grootste haven van Europa en de 8e haven van de wereld, gelegen aan de Nieuwe Maas. We gaan in deze excursie gebruik maken van alle voorzieningen die met water te maken hebben. We lopen zelfs onder water in Rotterdam! We bekijken de oudste haven, racen met de watertaxi naar de SS Rotterdam en varen vervolgens weer terug naar de stad. Uw gids overspoelt u met water-wetenswaardigheden


ROTTERDAM EXCURSIE Manhattan aan de Maas moderne architectuur, wandeling, watertaxi lees meer
Rotterdam is dé plek om moderne architectuur te bekijken en het verhaal van de wederopbouw te horen. De stad werd verwoest tijdens het bombardement van 10 mei 1940 en is in de afgelopen 60 jaar modern en gedurfd weer opgebouwd. Met als bijzonderheden de Lijnbaan, de Kubuswoningen, het nieuwe Centraal Station, de Markthal en De Rotterdam. Architecten als Blom, Koolhaas en Van der Vlugt kregen de opdrachten

ROTTERDAM EXCURSIE Het bombardement Rotterdam, wandeling, museum lees meer
De binnenstad van Rotterdam werd in mei 1940 in tien minuten tijd totaal verwoest door Duitse bombardementen. Met brisant bommen die voor hevige vuurstormen zorgden werd de stad platgegooid.
In Rotterdam is van die oorlog nog veel terug te zien. Er is een brandgrens gemarkeerd die dwars door de stad loopt, we gaan die grens lopend volgen en uw gids vertelt de geschiedenis van Rotterdam in oorlogstijd.

Rotterdam Stadsrondleidingen en groepsuitjes arrangementen klik hier
Stadsrondleiding. Rotterdam met haar wereldse skyline, pittoreske Oude Haven, moderne architectuur en nostalgische wijken. Maak een rondvaart door de Rotterdamse haven , geniet van het uitzicht vanaf de Euromast.

Utrecht Get Events lees meer
Wij zijn specialist in het organiseren van groepsuitjes en personeelsuitjes. Al meer dan 10 jaar organiseren wij groepsuitjes in heel Nederland en of je nu op zoek bent naar een geheel verzorgd bedrijfsuitje, een spetterende vrijgezellenfeest of een heerlijke familiedag, ons aanbod van groepsuitjes is zeer uitgebreid. Van actieve workshops, ludieke spelprogramma’s, ontspannen rondvaarten op een privé boot en gezellige rondleidingen, tot complete dagarrangementen en avondprogramma’s

Utrecht, stadswandelingen met gids Wendy’s Wandelingen
klik hier

 • Wendy de Keyzer: stadsgids van Wendy’s Wandelingen, even voorstellen

  Welkom, mijn naam is Wendy de Keyzer, stadsgids in Utrecht. Wilt u een inkijk hebben in de geschiedenis van Utrecht die op een originele, levendige wijze gepresenteerd wordt, bent u bij Wendy’s Wandelingen aan het juiste adres. Ik ben cultuurhistorica en mijn interesses liggen vooral in de mentaliteits- en cultuurgeschiedenis en in de geschiedenis van de Duitse bezettingsjaren 1940-1945.

  Mijn passie ligt in het tot leven brengen van het persoonlijke verhaal, dat verborgen ligt achter gevels en façades. Ik heb ruime ervaring opgedaan in het onderwijs en ben jarenlang werkzaam geweest voor het Centraal Museum in Utrecht.


  1. Utrecht stadswandeling met gids Wendy’s Wandelingen: Dood en Verderf in de stad lees meer
   * Ooit gedacht waar het het woord ‘genadeslag’ vandaan komt? Een beul kon soms deze slag toedienen als een gunst tijdens het radbraken. Op het Neude werd een monnik, die zich voordeed als kanunnik, in een pot gekookt. De van ‘sodomie’ beschuldigde Utrechtenaren, die ’s avonds in het geniep bijeenkwamen, werden veroordeeld en gewurgd. Hun daden werden angstvallig verzwegen. Past u op tijdens een etentje in een restaurant langs de werf? In de werfkelders huist al eeuwen de basilisk, een gruwelijk monster. Het tafereeltje ….

  2. Utrecht stadsgids Wendy’s Wandelingen: De Historische Binnenstad lees meer Deze historische rondleiding door Utrecht neemt u mee in een prachtige 2000 jaar oude geschiedenis. Verstilde hofjes toveren begijntjes te voorschijn. De kleurrijke passanten en grappige anekdotes van vrijzinnige vrijbuiters, wulpse hoeren en wijze wieven verlevendigen een boeiende geschiedenis van cultuur en mentaliteit: vanaf de Romeinse tijd tot heden. We passeren de Highlights van Utrecht, de Dom, lopen langs grachten en werven, komen ook …..
  3. Utrecht stadsgids Wendy’s Wandelingen Woeste en Wijze Wieven lees meer
   * Geschiedenis vertelt vaak het verhaal van grote mannen, koningen en krijgers. Toch is ongeveer de helft van de bevolking vrouw, welk stempel hebben vrouwen op de geschiedenis gedrukt? Met name vanaf de jaren zestig kwam er meer aandacht voor gender- en vrouwengeschiedenis. Deze stadswandeling werpt licht op het leven van Utrechtse vrouwen die soms dwars tegen de conventies in vorm gaven aan de maatschappij waarin zij leefden. Het waren doorgaans…

   klik op afbeelding voor de video

  4. Utrecht Een plekje in het hofje, een plaatsje in de hemel, met stadsgids Wendy’s Wanelingen lees meer
   *Vanaf ongeveer 1400 kwam er in Utrecht steeds meer aandacht voor weduwen, wezen en de armen. Rijke geldschieters gaven hun nalatenschap als gift om weeshuizen, hofjes of kameren te stichten. Arme, veelal oude en ziekelijke mensen van onbesproken gedrag mochten gratis in deze kameren wonen. Deze stadswandeling door Utrecht brengt u langs de hofjes en kameren waar de sociaal zwakkeren woonden en werpt licht op zowel de bewoners als de financiers van deze huizen. Doldwaze figuren, alcoholisten, landlopers en bemoeizuchtige dames passeren de revue. De wandeling wordt in een breed historisch kader geplaatst.
  5. Utrecht tijdens de Tweede wereldoorlog, een wandeling rondom de Maliebaan met Stadsgids Wendy’s Wandelingen lees meer
   *De bezettingsjaren worden vaak gezien als de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. Deze wandeling leidt u door de oorlogsjaren van de Maliebaan in Utrecht, ook wel de Tweede Wereldoorlog in Nederland op één strekkende kilometer genoemd. We komen langs illegale drukkerijen van ondergrondse krantjes, passeren het hoofdkwartier van de NSB en de SS en het huis van Anton Mussert. Het drama dat…...
  6. Wendy’s Wandelingen als gids in het Rietveld Schröderhuis te Utrecht


   klik op afbeelding voor de video

   * Truus Schröder is geboren in 1889 in Deventer. In 1911 komt ze met haar man naar Utrecht. Daar ontmoet ze Gerrit Rietveld. Wanneer haar man plotseling overlijdt en zij met drie kinderen achterblijft, wil ze opnieuw beginnen en daar hoort ook een ander huis bij.
  7. Utrecht: Geloofstwisten en Reformatie met stadsgids Wendy’s Wandelingen lees meer
   *In de Middeleeuwen was Utrecht het belangrijkste geestelijk centrum van de Noordelijke Nederlanden. Het speelde een belangrijke rol in de beginfase van de opstand tegen de Spaanse overheersing in de zestiende eeuw. Markante figuren en dappere lieden uit deze periode worden ten tonele gebracht, zoals Trijn van Leemput. Deze vrouw …...
  8. Utrecht: Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog, een wandeling door het centrum met stadsgids Wendy’s Wandelingen lees meer
   * U wandelt langs gebouwen, monumenten en andere plaatsen die herinneren aan het oorlogsverleden van de oude Utrechtse binnenstad. We dwalen langs het stadhuis, de synagoge en het Academiegebouw. Prof. Victor Koningsberger sprak hier zijn ontzetting uit over de rassenleer en de Jodenvervolging, maar spoorde tevens aan niet actief in verzet te gaan. We passeren de plek waar verzetsvrouw…..
  9. Utrecht stadsgids Wendy’s Wandelingen Volksverhalen en Mysteries lees meer
   *’s Nachts om twaalf uur vliegen 'de Britsche hoeren' van de Winkel van Sinkel naar de overkant van de Oudegracht, de grote steen in de Twijnstraat ligt aan een ketting om de duivel tegen te houden. Wie bij het Pandhof van de Dom omhoog kijkt ziet een mysterieus stenen touw, dat twee raamstijlen met elkaar verbindt. Deze unieke stadswandeling is ideaal te combineren met een uitgebreide koffie of thee met een Anton’s Cook of ander lekkers die de Winkel van Sinkel u aanbiedt.


 • Utrecht Groepsuitje Utrecht Stadsrondleiding klik hier
  Ontdek Utrecht tijdens een stadsrondwandeling. Ontdek de Grachten de gezellige binnenstad. Utrechtse uitjes beginnen hier

  Zaandam, Zaanse Schans, bezoek de Schans met een gids lees meer
  Zaanse Schans met een gids van Tourist Guide Holland
  Het oudste industriegebied van Europa is: de Zaanse Schans.
  In de 17e eeuw waren er vooral in de Zaanstreek rond het riviertje de Zaan, honderden industriele molens te vinden. Molens die belast waren met het zagen van boomstammen in planken, met het vermalen van mineralen of het uitpersen van noten en zaden tot olie en het malen van specerijen. Tsaar Peter de Grote verbleef een half jaar in Zaandam om die rare Hollanders maar te doorgronden en om het scheepsbouwen te leren
  Met Tourist Guide Holland bezoekt u natuurlijk een molen. Leert u meer over de oude ambachten. Hoort, ziet en ruikt u bijzondere zaken.
  Molens met namen als De Kat, Groot Poelenburg, Het Jonge Schaap en veel meer

  Zutphen storytrail Stadswandeling met verteller lees meer
  Kies een datum en schrijf je nu in voor de Storytrail stadswandeling in Zutphen voor 'open inschrijving' vanaf 2 personen


  Reacties en tips of gratis abonnement op maandelijkse expositie-overzicht, mail naar klik hier.


  Home