Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Museum van Bommel van Dam
Venlo Limburg


Het museum is tijdelijk gesloten, zodra de nieuwe locatie wordt geopend, zullen we deze site aanpassen. .
 Armando   
Korperlich  Pieter  
Defesche Sierra Bermeja II Aad de Haas   
De geweldloze en de gewelddadige Rene  
Korten Hope Road 12 Theo  
Kuijpers Outback Museum van Bommel  
van Dam Op woensdag 25 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Venlo een besluit genomen over de toekomst van Museum van Bommel van Dam. Het museum, dat nu nog onderdeel is van de gemeentelijke organisatie, gaat verder als zelfstandige stichting en neemt eind 2019 zijn intrek in het voormalige postkantoor in het centrum van Venlo. Als gevolg van de besluitvorming zijn de deuren van de huidige locatie per 6 november 2017 gesloten. In de tussenliggende periode rolt het museum haar activiteiten uit op verschillende plekken in de stad.

De Collectie
De oorspronkelijke collectie omvat zon 1200 schilderijen, tekeningen, prenten en beelden. Gecollectioneerd volgens een bepaalde systematiek heeft het echtpaar Van Bommel-Van Dam niet. De collectie is dan ook behoorlijk heterogeen, maar wel een weerspiegeling van de kunst uit de vijftiger en zestiger jaren van de twintigste eeuw. Hoofdzakelijk schilderkunst met veel abstract-expressionistisch werk. Daarnaast bezit het museum een uitgebreide verzameling etnografische kunst. De collectie wordt nog steeds aangevuld met (ook jonge) eigentijdse kunstenaars.

De exposities
De expositieruimtes worden naast de circa zes tentoonstellingen per jaar ook ruim gebruikt voor lezingen en muziekuitvoeringen. Veel werk wordt ook aangekocht uit de lopende tentoonstellingen. Naast tekeningen en schilderijen worden artistieke fotos, videokunst en ruimtelijke installaties getoond. Uiteraard zijn er de presentaties op basis van de eigen collectie. Ook jonge en hedendaagse kunstenaars krijgen in Museum van Bommel van Dam een podium.

Drie mooie mogelijkheden geven we u om Venlo beter te leren kennen.
Historische stadswandelingen door Venlo lees meer voor groepen door Paul Haanen. Deze duurt zon 1,5 a 2 uur
Stadswandeling Venlo lees meer . Deze wandeling is uit te printen Start bij het postkantoor
Stadswandeling door Venlo van het VVV.lees meer Deze is te koop bij het VVV doch ook te downloaden. Tocht van 3 km met onderweg kunstwerken met een verhaal, gebouwen met een rijke historie en gezellige horecaplekken

Museum van Bommel van Dam Van Bommel Van Dam Deken van Oppensingel 6
5911 AD VenloHome