Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSRondOm Villa Mondriaan
Winterswijk Gelderland.


Bij de Duitse grens groeide n van Nederlands grootste schilders op. Hier maakte hij zijn vroegere werk. In het huis waarin hij woonde en een aanpalend gebouw is thans een zeer aansprekend museum gehuisvest.

Het Museum.

Museum Villa Mondriaan gaat over de periode dat Piet Mondriaan (1872-1944) in Winterswijk woonde en wel van zijn achtste tot zijn twintigste jaar. Hier werd zijn kunstenaarschap ontwikkeld en gevormd.
Sinds 2013 is in de villa en het naastgelegen panden het museum gevestigd. In de villa wordt een indruk gegeven van het gezinsleven van de familie Mondriaan. In een buitengewoon goede audiotour wordt aan de hand van zijn vroege werken die permanent worden tentoongesteld- zijn levensverhaal verteld.
Twee videopresentaties en een app geven een compleet interactief beeld van de kunstenaar Mondriaan.
Feitjes

  • Werk van de drie leermeesters van Piet Mondriaan in Winterswijk is tevens opgenomen: zijn vader Piet Cornelis Mondriaan sr., zijn oom Frits Mondriaan en de schilder Jan Braet von berfelt.

  • Dankzij een langdurig samenwerkingsverband met het Gemeentemuseum Den Haag kan de Villa rekenen op een groot aantal bruiklenen uit de grootste Mondriaancollectie ter wereld.

  • Hedendaagse jonge kunstenaars worden uitgenodigd te exposeren in het museum.

  • Ieder halfjaar ondersteunen twee junior-museumdirecteuren de jongste directeur van Nederland en wonen deze studenten op de zolderverdieping van de Villa.


  • Villa Mondriaan Winterswijk www.villamondriaan.nl
    Zonnebrink 4, 7101 NC Winterwijk


    Home