Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUSCKplus cultuur en kunstsite van Nederland voor onderwijs en de cultuurtoerist
STADSWANDELINGEN ZWOLLE en MONUMENTENSTAD


 • De mooiste Zwolle Stadswandelingen, de Zwolle stadswandeling klik hier

 • Zwolle Monumentenstad.klik hier  De mooiste stadswandelingen in Zwolle  Zwolle Stadswandelingen print, arr.
  Zwolle Stadswandelingen
  Stadswandeling Zwolle 6,5 km print
  Zwolle, Stadswandeling 6,5 kmprint
  Zwolle Kunstroute print + 3,75 euro
  Zwolle Kunstroute Zwolle Ontmoet print
  Zwolle Stadswandeling Hanzestad
  Zwolle Stadswandeling Thomas a Kempis Route
  Zwolle, Stadswandeling in het centrum van Zwolle, print, 11 km
  Zwolle Boekje met de nieuwste routes
  Zwolle gratis te downloaden, start station. Gebouwd op een moerasbult print
 • Zwolle, stadswandelingen, zowel gratis als betaald VVV Zwolle
  De algemene stadswandeling van Zwolle heeft een update gekregen. Het bevat veel achtergrondinformatie over de belangrijkste musea, bezienswaardigheden en historie van Zwolle. De route gaat ook langs de eyecatchers OdeonSpiegel Theaters, ’t Spinhuis/Librije’s Hotel, Stedelijk Museum Zwolle, Museum de Fundatie en Waanders In de Broeren. De vernieuwde stadswandeling heeft nu 2 startpunten en is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten.
  De nieuwe stadswandeling is een fraai uitgevoerd boekwerkje uitgevoerd met een handige uitklapbare routekaart, ingetekende routepunten en een uitgebreide legenda. Het biedt veel achtergrondinformatie over de rijke historie van Zwolle. De route duurt ca. 2 uur, afhankelijk van wandeltempo. De twee nieuwe startpunten zijn Waanders In De Broeren en Stedelijk Museum Zwolle. Belangstellenden kunnen de stadswandelingkopen bij deze Tourist Info Punten.


  Zwolle, stadswandelingen, boekje met Routebordjes bewegwijzerd Info Punt Zwolle
  Zwolle Tourist Info Punten zijn Waanders In De Broeren en Stedelijk Museum Zwolle. de Hanzestadswandeling, die recent is verschenen en vanaf nu bewegwijzerd is d.m.v. routebordjes. De Hanzestadswandeling duurt ongeveer een uur bij een gemiddeld wandeltempo en is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten.


  Zwolle, stadswandeling in het centrum, te downloaden uit te printen 11 km lees meer
  Deze route neemt je vanuit het buitengebied van Zwolle mee naar het historische centrum van deze Hanzestad. Een heerlijke wandeling waarin je natuur en cultuur met elkaar combineert. Je begint en eindigt je wandeltocht in het Schellerpark. In dit park heb je mooie vergezichten, op mooie dagen kun je aan de overkant van de IJssel zelfs de Veluwe zien. In het stadscentrum van Zwolle kom je ogen tekort, zoveel monumenten staan er. Aan het Grote Kerkplein zie je bijvoorbeeld de in rococostijl gemaakte stadspomp uit 1755. Tegen de Grote Kerk bevindt zich het voormalige onderkomen van de hoofdwacht. Dit gebouw uit 1614 diende als wachtlokaal toen de stad Zwolle nog een militair garnizoen had


  Zwolle, De Koninklijke wandelroute stadswandelingen te downloaden uit te printen Ook als App lees meer
  Via de wandeling die u een compleet beeld geeft van de bruisende hanzestad zwolle bezoek u de historische locaties waar in de afgelopen eeuwen leden van ons koninklijk huis aanwezig waren.


  Zwolle, Gebouwd op een moerasbult stadswandeling te downloaden uit te printen ANWB 5,5 km lees meer
  De hoofdstad van Overijssel is ontstaan als een ‘suolle’, een bult die zo ver boven het moerasland uit stak dat bewoners de voeten drooghielden. Het hoogteverschil is ook nu nog voelbaar tijdens deze stadswandeling, die vooral door eeuwenoude straten en smalle stegen gaat. Winkels, terrassen en een verrassend museum maken de wandeling tot een compleet dagje uit.
  Wie vanaf het station in de richting van het centrum wandelt, passeert fraaie, statige huizen uit de 19e eeuw. Ze verrezen op de voormalige stadswallen die werden gesloopt om plaats te maken voor groene zones. Daarna wacht in het historische centrum de Grote of St. Michaëlskerk, genoemd naar de aartsengel Michaël, schutspatroon van Zwolle.  Zwolle Stadswandeling uit te printen LEES MEER
  De wandeling is uit te printen, er is een mooi kaartje met de route bij, veel informatie voor onderweg en foto’s die een beeld geven van al het moois dat u mag verwachten.

  Zwolle Stadswandeling Thomas a Kempis Route boekje onderdeel hele route door Overijssel lees meer
  Deze wandelroute voert u langs bijzondere plekken in Zwolle, zoals plaatsen die de sfeer inademen van de Moderne Devotie. Zwolle was in de vijftiende eeuw een 'wereldstad', mede dankzij de Moderne Devotie. De idealen van de moderne devoten werden vanuit Zwolle, Windesheim en Deventer verspreid over vrijwel alle cultuurcentra in West-Europa. In Zwolle zelf ademen nog veel plaatsen in de oude binnenstad de sfeer van de Moderne Devotie

  Zwolle, Stadswandeling in het centrum van Zwolle, print, 11 km lees meer
  van Zwolle mee naar het historische centrum van deze Hanzestad. Een heerlijke wandeling waarin je natuur en cultuur met elkaar combineert. Je begint en eindigt je wandeltocht in het Schellerpark. In dit park heb je mooie vergezichten, op mooie dagen kun je aan de overkant van de IJssel zelfs de Veluwe zien. In het stadscentrum van Zwolle kom je ogen tekort, zoveel monumenten staan er. Aan het Grote Kerkplein zie je bijvoorbeeld de in rococostijl gemaakte stadspomp uit 1755.  Zwolle Kunstroute te downloaden voor 3,75 euro lees meer
  Wandelroute Zwolle centrum
  Een aantrekkelijke route door de Zwolse binnenstad, met een grote variëteit aan kunstwerken: van oude gevelbeelden tot moderne muurschilderingen. De politieke historie is goed vertegenwoordigd, met Thorbecke en de SDAP. De route leidt u langs fraaie Jugendstil gevels en glas-in-loodramen. De stad kent ook opvallende moderne kunst. De beschrijving bevat relatief veel achtergrondinformatie, onder meer over bekende kunstenaars als Auguste Rodin en Marte Röling.

  Zwolle Kunstroute is te downloaden lees meer
  Kunstroute van Station naar centrum

  Zwolle Stadswandeling Hanzestadwandeling 2,95 euro lees meer
  Een bewegwijzerde route met leuke Hanzeweetjes, een Hanzeverhaal en een handige routekaart met ingetekende route(punten). De Hanzestadswandeling duurt ongeveer een uur bij een gemiddeld wandeltempo. Belangstellenden kunnen de route afhalen bij de Tourist Info Punten Waanders In de Broeren en Stedelijk Museum Zwolle. Achter de Boeren 1 0384215392

  Zwolle Nieuwe stadswandelingen lees meer
  De algemene stadswandeling van Zwolle heeft een update gekregen en is zojuist verschenen in een frisse look. Het bevat veel achtergrondinformatie over de belangrijkste musea, bezienswaardigheden en historie van Zwolle. De route gaat ook langs de eyecatchers Odeon de Spiegel theaters, ’t Spinhuis/Librije’s Hotel, Stedelijk Museum Zwolle, Museum de Fundatie en Waanders In de Broeren. De vernieuwde stadswandeling heeft nu 2 startpunten en is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten.
  De nieuwe stadswandeling is een fraai uitgevoerd boekwerkje uitgevoerd met een handige uitklapbare routekaart, ingetekende routepunten en een uitgebreide legenda. Het biedt veel achtergrondinformatie over de rijke historie van Zwolle. De route duurt ca. 2 uur, afhankelijk van wandeltempo. De twee nieuwe startpunten zijn Waanders In De Broeren en Stedelijk Museum Zwolle. Belangstellenden kunnen de stadswandeling voor € 3,50 kopen bij deze Tourist Info Punten.
  Een korte variant is de Hanzestadswandeling, die recent is verschenen en vanaf nu bewegwijzerd is d.m.v. routebordjes. De Hanzestadswandeling duurt ongeveer een uur bij een gemiddeld wandeltempo en is voor € 0,50 verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten. Binnenkort verschijnen een Duitse en Engelse versie. Voor meer inspiratie over Zwolle en de Hanzesteden kijkt u op www.zwolletouristinfo.nl en www.hanzesteden.info.

  Zwolle Stadswandeling te downloaden lees meer
  Stadswandeling door Historisch Zwolle, goed beschreven, kaartje is te downloaden.

  Zwolle gratis te downloaden, start station lees meer en download de route
  Ontdek Zwolle voor een leuke dag uit!
  Zwolle is een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in de historische binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod.In Zwolle voel je je snel welkom! Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land, allemaal te ontdekken met het middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond. In het historische centrum met de oude grachten vind je nog veel plekken van grote betekenis. De Hanze pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van onze welvaart. Beleef hier de sfeer uit de tijd van Thorbecke en ontdek waarom Zwolle een inspiratiebron was, en is, voor grote denkers.
  Flanerend door hartje centrum kom je als vanzelf bij twee van de meest opvallende verschijningen van Zwolle. Zwolle is het trotse thuis van Museum de Fundatie en boekhandel Waanders in de Broeren. Dompel je onder in spraakmakende tentoonstellingen en in de wondere boekenwereld. Vanuit het opvallende raam in de Fundatie heb je aan één blik genoeg: de Zwolse binnenstad ligt aan je voeten.
  Download hier je gratis ANWB stadswandeling Zwolle die je langs vele hoogtepunten leidt en uitleg geeft over wat je onderweg tegen komt.

  Zwolle De barones en de dominee stadswandeling direct te downloaden lees meer
  Bijzondere stadswandeling door het Zwolle van de 19e eeuw, een slaperige provinciehoofdstad waar rumoer ontstond over de vermeende relatie tussen een barones en de gehuwde dominee Van Rijn. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Wim Coster. Toegankelijkheid Prima toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Startpunt Begin uw wandeltocht van dit schandaalverhaal vanaf de Blijmarkt 1, in het historisch stadscentrum van Zwolle, op de trappen van Museum de Fundatie

  Zwolle Wandelen door het groene buitengebied stadswandeling direct te downloaden lees meer
  Net onder Zwolle kun je verrassend rustig door de uiterwaarden van de IJssel wandelen. Ook loop je door stadspark het Engelse Werk en langs buitenplaats Schellerberg.
  Engelse Werk Vanaf de dijk heb je prachtig zicht op de uiterwaarden en de IJssel. Aan de overkant van de rivier ligt de Veluwe en Hanzestad Hattem. Na een tijdje loop je het Engelse Werk in, een groot stadspark dat rond 1830 werd aangelegd op voormalige vestingwerken. Het park is ingericht volgens de romantische Engelse landschapsstijl en is in de loop der jaren uitgebreid, onder meer met het Spoolderbos

  Zwolle stadswandeling direct te downloaden lees meer
  Prachtige wandeling
  Ga naar het expositie overzicht van heel Nederland
  klik hier

  Ga naar het overzicht met 625 stadswandelingen in heel Nederland klik hier

  De mooiste monumenten in


  Z W O L L E  ZWOLLE monumenten
  Alle Rijksmonumenten in Zwolle Kort beschreven en zeer overzichtelijk.


  Museum De Fundatie

  Combineer een bezoek aan een monument met een stadswandeling: klik hier


  Ga naar het expositie overzicht van heel Nederland klik hier
  Ga naar het overzicht met 625 stadswandelingen in heel Nederland klik hier  Home